Reklama

Reklama

30 dní dlouhá noc: Doba temna

  • USA 30 Days of Night: Dark Days
Trailer

VOD (1)

Téměř rok uběhl od chvíle, kdy upíři zdecimovali obyvatelstvo aljašského města Barrow. Stella, která tenkrát přišla o manžela, od té doby cestovala po celém světě, aby ostatní přesvědčila o existenci upírů. Když jí skupinka ztracených duší nabídne uskutečnit odplatu na samotné upíří královně, Stella se vydává na misi, která má jediný úkol: Zastavit zlo dřív, než se znovu odhodlá k útoku. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (226)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Pokračování veleúspěšného upířího nářezu. Děj se z polárního kruhu přenese do Los Angeles a odehrává se přesně rok poté, co hlavní hrdinka Stella přežila masakr. A už od začátku to působilo akčním stylem, zvlášť ta scéna na přednášce, jak Stella krásně vychcala ty dva upíry (možná nejlepší sekvence filmu). Řeknu to asi takto, nebýt luxusní jedničky a kdyby se to hlavně nejmenovalo, tak jak se to jmenuje, je to nadprůměrná práce s dobrým dějem a nejakou tou nechutinkou a já dám 4*. Bohužel to odkazuje na předchozí díl, jmenuje se taky po prvním dílu (i když ani nevim proč), a jako porovnání je to mnohem horší. Stejně jako většina tady taky musím souhlasit, že Kiele Sanchez se do té role Stelly fakt moc nehodila. Když ale nejakým omylem v úvodu neuslyšíte název filmu, možná si to užijete. Já jsem se celkem bavil. ()

ivan bohatyr 

všechny recenze uživatele

Tohle by měli přejmenovat, protože to s filmem 30 dní dlouhá noc nemá vůbec nic společného. Na tento původní skvělý a mistrovský horor navázat tímto slabým akčňákem ve stylu Blade, za to bych dával na měsíc do basy. Ne že bych měl něco proti Bladovi, ale v tady se nedočkáte ani světelných kulek, ani motanic s "napůlupírem" ani Wesleyho Snipese běsnícího s meči. Stručně řečeno není to nic extra, dívat se na to sice dá, ale každopádně obrovsky zklame všechny ty, co věří, že uvidí něco ve stylu stejnojmenného hororu z roku 2007. ()

Reklama

berusche 

všechny recenze uživatele

LEHKÝ SPOILER: Oh!!! 30 minut dlouho na tuhle krátkou, i když nepopíratelně temnou, pointu! Upíři mluví jazykem, jenž zná pouze hrstka vyvolených a ty zuby jsou tak příšerný, že z nich nejde ani strach, a zakrvácená trička si aktéři mohli asi tak 3x za film převlíct! No ono se vůbec tou krví nešetřilo, ale nevím, jestli ku prospěchu. A ten závěr? To má být jako neotřelé? To je zbytečné, zombie se dávají do béčka, ne do hororů o upírech, a to i přes echo, které na tuhle bombu dostanete v polovině filmu, abyste nakonci nebyli překapeni. Já byla, ale spíš tím, proč je hlavní hrdinka nutně v některých záběrech za zenitem a co do krásy taky moc nepobrala. Že by to nikdo hrát nechtěl? ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je absolutně dokonalá ukázka průměru. Člověk se u toho nenudí, usekne se tam pár hlav, herci jsou snesitelní, upíří královna ukáže své přednosti ze zadní části těla, upírů bude hromada a budou nenávistně ječet, napětí si vezme dovolenou a závěr se pokusí být překvapivej. Nikdo mi tam nevadil a zároveň jsem ale ani nikomu nefandil a bylo mi úplně jedno kdo umře a kdo se konce dožije. Na jedno podívání ale určitě dobrá volba, člověk se u toho odreaguje. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Bez chuti, bez zápachu, beze všeho. Bohužel ve všech ohledech slabší pokračování, které má svou laciností a režijní / hereckou sterilitou blíže k televiznímu Bladeovi, nežli k téměř geniálnímu prvnímu dílu. Neznalým jedničky to samozřejmě jako takové fiasko připadat nebude. Pro ty, kteří mají pod kůží výjimečné momenty z prvního dílu (a že jich nebylo málo), bude každá další scéna bez nápadu (což platí pro celý film) ostrým bodnutím do zad. Ani ti nejvěrnější by to neměli s Dobou temna zkoušet – z kterékoli úhlu nelze vyjít z tohohle boje jako vítěz. P.S. Náhrada za Melissu George je k smíchu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení probíhalo ve Vancouveru v Britské Kolumbii. (Terva)
  • Lillith (Mia Kirshner) a její koupání v krvi odkazuje na postavu Elizabeth Bathory. (Terva)
  • Film měl nesoutěžní premiéru 23. července 2010 na festivalu San Diego Comic-Con. (Terva)

Reklama

Reklama