Reklama

Reklama

Dredd

  • Velká Británie Dredd
Trailer 1

Budoucnost. Z Ameriky je ozářená pustina. Na jejím východním pobřeží, od Bostonu po Washington, D.C., se rozkládá Mega City One, rozsáhlá megalopole plná násilí, ve které více než 400 milionů obyvatel přežívá v neustálém strachu. Na pořádek v ulicích dohlíží takzvaní Soudci – vymahači práva, porotci, soudci i vykonavatelé rozsudku v jedné osobě. Takovým Soudcem je i Dredd (Karl Urban), který od svého nadřízeného dostává za úkol vyzkoušet v praxi novou Soudkyni Cassandru Anderson (Olivia Thirlby). Čeká je zdánlivě snadná práce – vražda v nechvalně proslulém dvousetpatrovém slumu, který provozuje bezcitný klan Ma-Ma. Když se ale pokusí zatknout jednoho z přisluhovačů klanu, Ma-Ma neprodyšně uzavře celou budovu. Oba Soudci se ocitají uprostřed brutálního a nelítostného souboje o přežití. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (1 195)

novoten 

všechny recenze uživatele

Od začátku do konce vychtěný nesmysl, který si nevědomky podává ruku s neumělým předchůdcem z devadesátek. To je pak o to vtipnější, že se ze všech sil snaží právě takovým zbytečným přírůstkem nebýt. Jenže Karl Urban je nevyužitý, pohledná Olivia Thirlby má nevděčnou roli nadaného nováčka, Lena Headey coby hlavní lákadlo nevystoupí ze škatulky anonymního záporáka a brutální akce nudí snad po třetí přestřelce. Nechápu, kam chtěl Garland směřovat a proč na to šel právě tudy, když jindy mě často baví nebo rovnou fascinuje. Dredd totiž většinu času naznačuje svět, ze kterého ukáže jen pár střípků a daleko větší prostor dává prvoplánově nepřístupným výjevům a s odpuštěním pitomým zpomalovačkám (bez kterých by trval slabou hodinku). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neviem či som mal dlhú odmlku, no toto je na moje veľké prekvapenie, absolútna jeba. Nie som fanúšik takýchto "sajnsfykšn", no Dredd-a som extrémne podcenil, pričom remake so Slájom je oproti tomuto ako honiť si vtáka v prhlave. Dal by som aj "piatu", no zas taká erekcia to nebola. A chcel by som sa poďakovať podaktorým užívateľom, ktorých mám v "milovaných", že tento film zjebali pod obraz Boží. Aj vďaka nim boli moje očakávania na bode "0", a tak je samotný výsledok viac prekvapivý, ako "Igorov" posudok od psychiatra. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

pro mě velké překvapení, jsem rád, že Urban je tím Dreddem, kterého znám z komiksů, proto zas o něco víc zamrzí brutální komerční neúspěch, ale naštěstí je tak velký, že mu nehrozí "direkttů placka" pokračování (což by si snad nikdo nepřál). A to obligátní srovnání se Serbuan Maut.... Dredd mě bavil víc a to i díky větší syrovosti, absence béčkové rodinné zápletky, výrazný hrdina i efektivnější akce (nikoli efektnější) ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// "Ready?" Fuck yeah, sem s tím. Ale očividně jsem nebyl ready. Alespoň ne na takovou fajn hláškařinu, která se z toho nakonec vyklubala. Blond rookie byla relativně hot, Ma-Ma je regulérně hot a brada Karla Urbana je na Oscara. Jeden barák a skromný rozpočet se tak podařilo z mého pohledu docela dobře využít, pořád tu sice byla ta debilní zpomalovací droga a podprůměrné efekty ale na čtyři z pěti to stačí. "You look ready." ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ten věžák nedělá dobrotu, mnohem zajimavější by bylo zasazení děje do většího počtu rozmanitějších prostor. A ano, připomíná to Raid pořádně. Ale to je asi tak vše co bych filmu vytknul, jinak je to až na půdu poctivá béčková řezničina, ze které lze v mnoha momentech cítit ten komiks. Dreddovu charismatu a odlišnosti od ostatních hrdinů opravdu dodává ta permanentní přilba, působí tak přesně jak by měl - odosobněně, bez emocí a bez slitování, beroucí do úvahy pouze jedno slovo, hrubě proceděné mezi rty - ZÁKON!! Brutální, nahláškované (ale možná až moc hlášek jsem si zbytečně vyzradil v spotech a traileru - narozdíl od útěku z věznice blabla tu navíc nebyly až tak výrazně odlišné od jiné mluvy - Cervenak bude možná mít pravdu a budu si to muset sjet ještě jednou), Slo-Mo a okořeněné Oliviiou Thirlby - nebudu lhát, neviděl jsem ji téměř nikde, ale dle mého skromného názoru si střihla na první pohled křehkou novicku bravurně - nevinnost feat velká bouchačka a film mě měl v hrsti :) SUMA: Dredd je zákon aneb postapo nářez z jednoho Mega města plného zločinnosti. Velká škoda, že další díly nebudou, když si vzpomenu na to, že se probíral i Soudce Death... :( ()

Galerie (188)

Zajímavosti (38)

  • Když soudce Dredd (Karl Urban) "vyslýchá'' Afroameričana, přehodí ho přes menší stolek. Při zpomalení záběru lze vidět, že zajatec nemá spoutané ruce, ale když dopadne na zem, zase je spoutané má. (wewere)
  • Kromě Peach Trees jsou ostatní "megadomy" pojmenovány podle významných osobností časopisu 2000 AD, v němž komiks "Soudce Dredd" vycházel. (Caszidy)
  • Megamrakodrap Peach Trees, v ktorom sa odohráva v podstate celý film, dostal názov podľa rovnomennej reštaurácie, kde sa tvorcovia filmu prvýkrát stretli. (Greenpeacak)

Související novinky

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

Co dalšího chystá režisér Warcraftu?

16.07.2018

Duncan Jones (Warcraft, Zdrojový kód) má zkušenosti jak s malými indie projekty, tak i velkými studiovými blockbustery. Jeho nový film by pak měl být mixem obojího, jedná se totiž o adaptaci herní a… (více)

Natalie Portman čeká Anihilace

Natalie Portman čeká Anihilace

05.08.2017

Alexe Garlanda vždycky zajímala nevyzpytatelná budoucnost. Jeho scenáristické portfolio zahrnuje 28 dní poté, Sunshine, Neopouštěj mě a Dredda, tři roky zpátky se pak odhodlal i k režii a nadělil nám… (více)

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

Soudce Dredd dostane vlastní seriál

11.05.2017

Pokud ještě pořád doufáte, že se Dredd z roku 2012 dočká pokračování, můžete to oficiálně vzdát. Produkční firmy IM Global a Rebellion totiž postavu přesouvají do televize, kde se drsný soudce z 22.… (více)

Dočkáme se pokračování Dredda?

Dočkáme se pokračování Dredda?

05.04.2014

Předloňská akční comicsovka Dredd bolestivě propadla. Podobně jako letošní Robocop ale dokázala vydařeně oživit sporadicky debatujícího drsňáka, který s velkým kvérem zjednává pořádek v… (více)

Reklama

Reklama