Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Akce filmu THE CANYON představuje příběh mladých manželů Lori a Nicka, kteří se ztratí během svých svatebních líbánek v okolí Velkého kaňonu. Manželé měli smůlu, že si předem nezajistili propustky. Narazí však na Henryho, bývalého průvodce, přijmou jeho nabídku a vyrazí na dobrodružnou cestu. Zpočátku bezstarostný výlet je však narušen smrtelnou nehodou Henryho. Nick s Lorou zůstávají sami uprostřed pustiny. Neznají cestu, nemají nic k pití ani k jídlu, a navíc budou muset bojovat s krutou přírodou. Výlet se tak stává děsivou noční můrou. (LIVINGDEAD)

(více)

Recenze (69)

Guzo 

všechny recenze uživatele

Docela jsem se těšil, jaký pocit budu mít z Yvonne v běžném filmu (co si budeme povídat, v Chuckovi je úžasná), ale nakonec přišlo zklamání - jako by přišla o polovinu charisma a hraje zde dost prkenně. Co se týče toho ostatního, Canyon disponuje hlavně krásnými záběry a je v tomhle ohledu zase malinko originální, úvod se rozjíždí naprosto klasicky, režie je povedená celou dobu, ale ten scénář.. Původně jsem se tu chtěl rozepisovat o všech logických chybách, ale to by bylo jednak docela na dlouho a hlavně nerad spoileruji. Každopádně hlavní hrdinové se nechovají zrovna tak, jak by se podle mého běžný člověk zachoval a například na Yvonne v podstatě vůbec znát žádné vyčerpání po celou dobu. Celkové hodnocení (63 %) je bohužel hodně přemrštěné, i když jistý potenciál by tu byl - snad uspěje v tomhle ohledu alespoň Danny Boyle. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Prostředí bylo úžasné a pokud došlo na vypjaté situace, ať už šlo o průvodcovu nehodu, nebo vlčí ataky, má Canyon také něco do sebe. Problémem je, že podobných momentů tu příliš není a tak se po většinu stopáže vlastně nic moc neděje. Jasně, pokud by se něco podobného stalo, tak by to probíhalo přibližně takhle a rozhodně by nebyl každý metr cesty adrenalinovou záležitostí. Jenže film má primárně bavit a to se tady tolik nedaří. Další věcí je, že na Yvonne Strahovski se sice dobře dívá, ale po několika dnech bez jídla a vody je až podezřele ve formě a to vůbec neprospívalo stupňujícímu zoufalství, které by tady člověk čekal. Koukat se na to dá, ale celkově se jedná spíš o horší průměr. 40% ()

Reklama

sochoking 

všechny recenze uživatele

Vynikajúce ! A teraz sa idem obhájiť... Napriek tomu , že to je pomerne dlhé, udržiavalo to moju pozornosť neustále a konštantne som bol v napätí, hoc priznávam, je to na jedno pozretie. Chcel som dať hviezdičky 4 , avšak ten koniec bol skutočne suprový a to ma zlomilo! A v neposlednej rade, ako milovník prírody, som si vychutnával bombové zábery z Grand Canyonu podfarbené mystickou muzikou, ale tú doporučujem počúvať ( ako i celý film, samozrejme ) cez nejaké namakané slúchadlá... ()

Mr.Husts 

všechny recenze uživatele

Yvonne je sexy a líbilo se mi, že se její postava opravdu snažila být užitečná a nebyla totální nanynka na obtíž a přeshubu jak už tak dívčí postavy v podobných filmech bývají (tuto roli zde převezme její novomanžel válející se jak děvka půl filmu, samozřejmě nic proti, v jeho stavu bych se válel taky). Trochu se to ovšem táhlo, spoustu scén bylo hodně absurdních a konec byl fakt až dementní. Až zas takový průser to jako celek není, ale když to srovnám s filmy na tohle brdo, které jsem viděl (Frozen, 127 hodin, dejme tomu i ten Útěk do divočiny), tak opravdu ty tři dát nemůžu, výrazně nejslabší ze zmiňovaných. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Tohle rozhodně není Svatební cesta do Jiljí! Novomanželé Nick a Lori jsou poněkud lehkovážní, a tak když nedostanou oficiálně propustku do Velkého kaňonu, využijí nabídky Henryho, co se prezentuje jako největší dobrodruh a nejlepší průvodce - nu, už to by mělo člověka zarazit. Po většinu času sledujeme zajímavý zeměpisný dokument z krásnými záběry krajiny. Pak se stanou dvě věci - Henry narazí na chřestýše a Lori se pokusí zavolat o pomoc, zatímco šplhá po skále. Ano, je to blondýna a je opravdu hloupá, byť se jí Nick snaží namluvit opak. Z části se jedná o ryzí fantazii. Mně by nevadilo, že místo vlků mají cvičenou smečku, ale vlci opravdu neloví tak, že by po jednom přibíhali k zamýšlené kořisti. Navíc vlk útočí na nejzranitelnější místo, jímž je krk. Lori by nepřežila ani jednu noc. Kvitoval jsem, že ve vypjaté situaci kamera neuhnula, a potěšil mě závěr, za nějž dávám hvězdu navíc. Ano, přes všechny bohulibé úmysly byla Lori naprosto blbá. Zkrácení o dvacet až třicet minut by snímku prospělo. ()

Galerie (12)

Zajímavosti (2)

  • Rozpočet filmu byl 10 milionů dolarů. (Chatterer)
  • Natáčelo se v Arizoně a Utahu. (Chatterer)

Reklama

Reklama