Reklama

Reklama

TACHO

  • Slovensko TACHO (více)
Trailer

Obsahy(1)

TACHO je černá komedie Mirjam Landy o úspěšném automobilovém závodníkovi a jeho osudovém životním závodu. Bez rallye si Alex nedovede svůj život představit a podřizuje jí vše. Po havárii, při níž se těžce zraní jeho spolujezdec, shání Alexův manažer zoufale náhradníka, protože termín nejdůležitějšího závodu sezóny se neúprosně blíží. Alex chce jet rallye za každou cenu, i přes výslovný zákaz svého lékaře. Závodí už patnáct let, ale nejvyšší stupínek mu vždycky o vlásek unikl. Po osudovém setkání s dívkou se překvapivě rozhodne, že životní závod s ním pojede jako spolujezdec právě ona, zcela nezkušená, ale k vítězství odhodlaná Lucie. Největší Alexův soupeř, Němec Weber, se už vidí jako vítěz. O vítězství sní i slovenský dobrodruh Jožo se svým novým spolujezdcem Julem, kterého zachránil ze spárů mafie. Angličtí závodníci Charlie a Dave také pilně trénují, ovšem na něco úplně jiného než na rallye... Bude mít dramatický závod vůbec vítěze? Vždyť život je přece o každém okamžiku… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

castor 

všechny recenze uživatele

Pár záchvěvů tam bylo. Žánrový film s rychlými auty? Proč ne. Jenže chybí nápady, chybí přidaná hodnota. Dan Landa nikdy v rallye neporazil svého úhlavního německého soka, do toho bude porážet i mnohem nebezpečnějšího nepřítele. Toho má po celém těle i Olga Lounová, která dokazuje, že rakovina a chemoterapie vlastně dělají sexy těla. Rivalita mezi závodníky mohla být vyšponovaná, soundtrack také, Olga se mohla ukázat i jinak, chybí pořádné karamboly. Naopak jsou tu mraky zbytečných figurek ve vedlejších rolích a mdlých scén. Škoda. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Tacho není tak macho, jak jsem se obával, což je nakonec spolu s příjemně civilním herectvím Daniela Landy největším kladem filmu. Nečekaně. Bohužel, když vezmu v potaz, že ústřední linka je v první půli filmu docela ucházející, zatímco všechny ostatní linie jsou těžce neucházející a nevtipné (ač by táááák moc chtěly), výsledkem je solidní průser. Proč mi byl závěrečný závod, kolem kterého se všechno točí, úplně ukradený? Proč, když jsem v úvodu té osudovosti chvílemi i věřil a ústřední dvojka mi byla celkem sympatická? Protože film s chutí banalizuje sám sebe. Proč musíme sledovat slovenského kokota s jeho barevnými zvířátky? Proč tam byli ti angličtí kašpaři? Kam se vytratil ten těžký konkurent, jehož se snaží Alex patnáct let porazit? Některé prvky jsou odbyté tak primitivní šablonou, že se mi chtělo brečet (ale určitě ne dojetím). Třeba vztah Lucie s jejím otcem, nebo Alexova láska ke světu motorů; na druhou stranu, bůhví jakou volovinu by z toho tvůrčí tým vytřískal. Na, diváku, tady máš stručnou informaci opepřenou nějakou tou skoropovedenou hláškou, to ti stačí. Pak stejně vtrhne na obrazovku ten angločeskej tlusťoch a zmrví ti náladu. Soundtrack je otravný a místy zcela nevhodně zasazený, což už je jen mírně nahnilá třešinka na pořádně zasmrádlém dortu. ()

Reklama

Sinn 

všechny recenze uživatele

Nedělala jsem si přehnané naděje a překvapivě to bylo relativně zkouknutelné. Landa mi herecky vůbec nevadí, zato Mirjam by se na to už mohla vysrat. A obsazení Olgy Lounové moc šťastné nebylo, raka bych ji věřila leda tak kvůli postavě. Škoda, že nebyla aspoň plešatá. Vedlejší linka s Anglánama byla ale docela povedená, zato konec, ten to teda zazdil, větší klišé už snad ani neexistuje. ()

MJMilan 

všechny recenze uživatele

Co vyzdvihnout, hned ze začátku bych vyzvednul konec, protože ten opravdu dává filmu myšlenku. Landa také nehrál špatně, ani většina herců. Ale snaha o dvě dějové linie s propojením cizích jazyků, kdy se nepodařilo vlastně ani jedno, to byla velká škoda. Scénář, režie ..... Mirjam, Mirjam, .... možná podporuj Dana daleko více v muzice jak ve filmu. ()

darkrobyk

všechny recenze uživatele

Film, který především rozděluje na ty, co mají rádi Landu, a na ty, co ho nesnáší. Z řady důvodů jsem v té druhé skupině. Je mi jasné, že to bude mizérie bez ohledu na hlavního, ehm, herce..., který jinde dokázal, že hercem opravdu není. Jeho žena je mizernou režisérkou, což dokázala už svým předchozím počinem. Na tento film se zřejmě nepodívám, přesto mi přijde nefér dávat odpad, když ho nemám zhlédnutý. Těm, co odpad dali, však bezmezně věřím. Snad by Landa měl zůstat u hraní si na vojáčky a nefušovat do umění. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (34)

  • Tacho v češtině neznamená nic, ale v němčině se používá jako zkrácený ekvivalent ke slovu tachometr. (darek kartac)
  • Natáčení trvalo 24 dní. (virus10)
  • Slavnostní premiéra 1. prosince 2010 byla doprovázena jednou z nejsilnějších kalamit za poslední roky. Na premiéru dorazila pouhá třetina hostů, zbytek uvízl v závějích. Paradoxně se tím vyřešila nevyřešitelná "rvačka" o lístky. (HArna)

Reklama

Reklama