Reklama

Reklama

Pýcha, předsudek a zombie

  • USA Pride and Prejudice and Zombies (více)
Trailer 1

Klasický román Jane Austenové o spletitých vztazích milenců z různých sociálních vrstev Anglie 19. století je všeobecně známý. Tentokrát se ale odehrává za poněkud jiných okolností, protože Zemi napadla armáda nenasytných zombie. Z Elizabeth Bennet (Lily James) je neohrožená hrdinka, která dokonale ovládá bojová umění i zbraně, zatímco pohledný, ale povýšený pan Darcy (Sam Riley) zuřivě zabíjí vše, co se podobá zombie. Protože útoky nemrtvých stále získávají na síle, oba musí překonat pýchu a spojit síly, aby na krví nasáklém bojišti porazili všechny zombie jednou provždy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (232)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Trailer se mi pozdával film je však špatný vtip. Kdo čekal našlapanou akční brutální jízdu řízlou historickým námětem jako já bude zklamaný, místo toho dostanete spousta romantiky, načančaných herců a hereček, průměrných kulis, naivního chování všech zúčastněných za doprovodu pomalejšího tempa, minima akce a žádné krve či nahoty se zde také nedočkáme. Úvodních 30 minut ještě jde, potom jsem se trápil až do konce. Slečnám by se to i líbit mohlo, mužům nedoporučuji. Story 5/10, Atmosféra 4/10, Gore 0/10, Vizuál 5/10, Akce 3/10, Napětí 4/10,Humor 2/10. Zábavnost 4/10. 35% ()

hroubek 

všechny recenze uživatele

Nápad to není špatný, jen by to muselo skončit v lepších rukou. Tvůrci sice pochopili, jak film natočit, ale nedokázali to udělat zábavně, napínavě, hravě, originálně. Prostě je to dlouhá nuda, ve které se od říkávají nádherné dialogy od Jane Austinové, takový způsobem, že se mi chtělo nejdříve brečet a skoro i zvracet(a nemohlo za to, že jsem měl nějaké to promile pod kůží). První polovina je nudná a nezáživná, druhá je malinko zábavnější blbina, která alespoň něco málo předvede. Herci jsou si vědomi, kde hrají a proto nehrají a nebo při nejlepší přehrávají. Z celého filmu na mě udělal dojem jen souboj mezi Lízou a panem Darcym, ve kterém bylo cítit i nějaké sexuální napětí a trochu jsem si při tom vzpomněl na nezapomenutelnou scénu ze Zorra, kdy Zorro chce spíše svléknou hlavní hrdinku, než jí porazit v souboji na meče. Bohužel pro nás, je pan Darcy džentlmen a suchar v jednom. Pýcha a předsudek a zombie je béčkovový film, u které můžete zabít svůj čas a nemusíte ho moc dobře vnímat, na druhou stranu jsou mnohem lepší filmy, u kterých můžete zabíjet svůj čas a ke všemu si něco z nich odnést. ()

Reklama

WathanajX 

všechny recenze uživatele

Po rychlém prolítnutí hodnocení jsem byla na vážkách, jestli má cenu se film vůbec dívat. Nakonec jsem se odhodlala a musím říct, že toho vůbec nelituju. Snímek své mouchy má ale zdaleka ne tak hrozné, jak jsem čekala. Klady: Rozhodně stojí za zmínku efekty a vizuální stránka. Ani dobové kostýmy nezůstaly pozadu. Zaujme i herecké obsazení, a především velmi sympatická hlavní hrdinka Elizabeth. Film nenudí akce je tu rozhodně dost. Jsem ráda, že  to není jen další slátanina snažící se zombie apokalypsu za každou cenu zhumornit. Originálnímu příběhu vážně nefandím ale okořenění původního příběhu o zombíky rozhodně sedlo. Překvapí i skvěle zvládnutá choreografie. Zápory: Rozhodně konec (především potitulková scéna) velká škoda, že to a pár dalších detailů nebylo dotaženo do konce. Jinak se člověk musí pousmát nad klišé typu zpomalené napochodování slečen s drsnými výrazy proti zombíkům anebo se pozastavit nad zářivou čistotou jejich zbraní po každé bitce. Hodnocení: (4*) za efekty, originalitu, herecké obsazení a za další skvělý zombie film do sbírky. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica mladých, krásnych sestier Bennetových čaká na vydaj. Nebolo by na tom nič nezvyčajné, keby miesto klasických ženských daností, neovládali rôzne bojové umenia. 19 storočie totiž ani z ďaleka nie je tak romantickým obdobím, ako by sa niektorí čitatelia románov mohli domnievať. Zamilované prechádzky v parku dávno nahradili kruté boje s krvilačnými zombie! Keď do okolia rodinného statku vďaka blížiacej sa vojne prichádza množstvo bohatých šľachticov, zdá sa, že sa naskytla ideálna príležitosť ako spoznať toho pravého. Lenže človek srdcu nerozkáže a vyznať sa v pocitoch ctiteľov môže byť v mnohých prípadoch náročnejšie ako oddeliť hlavu od tela nemŕtveho! Nakoľko je samotný román z "2000 piateho" jedným z mojich najobľúbenejších filmov, moje očakávania boli naozaj vysoké. Nápad skombinovať takýto príbeh so zombie tématikou chce skutočne dávku odvahy, pričom muselo byť všetkým od počiatku prezentovania tohto projektu jasné, že o nič seriózne sa jednať nebude. Jediné čo ho tak mohlo pochovať, bola nízka kvalita spracovania, prekombinovanosť, či nedostatočná odvaha popustiť opraty a ulahodiť tak oku hororového fanúšika. No a aký je rezultát? Ani ryba, ani rak. Ja mám síce zombie rád pričom dokážem tomuto subžánru kadečo odpustiť, no kvalita prevedenia masiek mi miestami naozaj neprišla nijak mimoriadna. Tak isto gore scén je vďaka koeficientu pomenej. Herci sympatickí, snímok má vďaka kostýmom či kulisám z 19 st. svoje čaro (aj keď na takú výpravu Crimson Peak sa nechytá ani omylom!), takže ja osobne vyslovene sklamaný nie som. Škoda, že sa film v určitých momentoch nevyhol nudným pasážam, kedy sa viac šermovalo jazykom, ako mečom. Úvodná tretina totiž sľubovala pomerne slušnú akciu. Záver nijak mimoriadne strhujúci a tak mi neostáva nič iné ako udeliť biednych - 50% ()

Prometheus69 

všechny recenze uživatele

Zombie film kde je zombie tak nějak méně než živáků který musí řešit neustále nějaké milostné píčoviny namísto aby se každých pět minut asijsky ze svými zombifikovanými sousedy pošťuchovali? Fakt voprus.... a neskutečná drzost z takovou chujovinou vyrazit do kina. Navíc se týče příběhu a prostředí... životu tehdejší doby. upřímně pochybuji že by se v tomto univerzum chovali tak jak ve filmu. Nosily stejné hadry do boje (brnění) bydleli by v neopevněných domech... mám pokračovat? Skutečně+ dojebanej den... jestli tady ještě někdo napíše že tento film byl zábavný, tak přísahám bohu mu ufíknu jazaky a zašpuntuju mu s ním jeho RECTRUM ach jo. O_o ()

Galerie (64)

Zajímavosti (6)

  • Pôvodne mal film režírovať David O. Russell. Od projektu však odstúpil, keďže on a štúdio mali úplne rozdielne predstavy. (toi-toi)
  • Vo filme sa po zasiahnutí zombie na žiadnej zbrani nikdy neobjaví krv. (toi-toi)

Související novinky

Rychlík Flash má režiséra

Rychlík Flash má režiséra

08.10.2015

Nejrychlejší superhrdina světa si momentálně užívá hodně seriálové slávy. Flash s tváří Granta Gustina je podobně populární jako Arrow (tihle dva se i pravidelně potkávají), už brzy nás ale čeká… (více)

Pýcha, předsudek… a zombíci

Pýcha, předsudek… a zombíci

04.07.2015

O adaptaci románu Pride and Prejudice and Zombies, ve kterém Seth Grahame-Smith krapet osladil literární klasiku Jane Austen, se mluví dlouhé roky. Předalo si ji několik režisérů a nikdo nevěřil tomu… (více)

Reklama

Reklama