Reklama

Reklama

Ten den pro Portera (Mel Gibson) nebyl jedním z nejlepších. Nejdřív se mu podaří ukrást slušný balík peněz, který by mu stačil na báječné doživotní prázdniny strávené na pláži s dostatkem vína, žen a zpěvu. Ale pak už se mu situace poněkud vymyká z rukou. Dostává se do šílené honičky s pohraniční stráží, na jejímž konci končí jeho auto na kapotě těsně za mexickými hranicemi. Pak už je zadržen mexickými úřady a po peprné výměně názorů je vržen do podivně drsného a nebezpečného světa zvaného El Pueblito, což rozhodně není pětihvězdový hotel, který si představoval pro svou zaslouženou dovolenou. Je to místo, které je symbolem násilí, korupce a promiskuity. V El Pueblitu Porter potká malého chlapce, který se ho snaží naučit přežít v tomto zvláštním světě. A díky němu nejen přežívá, ale potká i jeho krásnou maminku. Situace se však začíná vyhrocovat, všichni se dostávají do více než velkých potíží, protože gangsteři chtějí zpět své peníze. O tom, jestli se Porter se situací plnou honiček a přestřelek popere, a navíc si zachová i svůj pověstný sarkastický humor, se již brzy přesvědčíte v kinech. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (452)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Mela Gibsona mám rád, má dobré filmy, ale tohle mi prostě nesedlo. Říkejte si tomuto filmu "jeho návrat", neberu vám to, ale jeho návratem je pro mě film Na hraně temnoty. Tenhle film nemá příběh, hudba nic moc, i Mel už nehraje jako kdysi, tohle beru jako úlet. Podobný film Odplata se mi líbil o dost víc. Tomuto filmu dávám jen tak 23% = * ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nejlepší Mel od Odplaty. Filmů z vězeňského prostředí je víc než bankovek v krabici od vína v rukách nejmenovaného poslanečka. Oceňuju, že Mel vymlel takhle originálně pojatej kriminál. Nebojí se ani ustřelený kebule, ani si zapálit cigáro a vypadá drsnějc než Kalousek při každoměsičním oznamovaní opětovného zvedání daní. Co mě trošičku mrzelo byl trošku nepovedenej balanc mezi žánry. Místy na mě působil poměrně tvrdě, přestřelka v base, místy až odlehčeně, nasazení deštníku a odchod, mimochodem grandiózní tečka za jednou scénou. A stejně tak si protiřečila i povaha hlavního hrdina, nešla mě nějak dohramady povaha ranaře křížená chytrým mazákem s tatínkovským srdéčkem, ale co dobře se na to dívalo, čas utek jak voda a vlastně celý to vypadalo dost sexy, takže vo co de. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,... ALE PRO LIDI SE STEJNÝM TYPEM KARMY JAKO MÁM JÁ....TO BYLO JEN PÁR HRBOLŮ NA CESTĚ“..... /// Porter (tedy Mel) se rozhodl zlepšit svý společenský postavení. Tam venku se to nepovedlo a tak dostal druhou šanci v kriminále. Ale v podstatě jde vždycky vo pomstu.... Nejdřív Mel zaplatil hromadě Mexikánců (čímž vlastně zlepšil jejich společenský postavení...), potrénoval kotrmelce (ty vole, už nejseš nejmladší!) a před zrcadlem nazkoušel pár suchejch hlášek (a mokrejch ksichtů). Pak si řekl, že teď už film nepotřebuje (skoro) žádnej děj, páč je tam von a a von bude vypadat stejně cool (jako hustě a vodlehčeně) jako ta díra El Pueblito. A taky že jo: tempo, děj, kecy, přestřelky – všechno je to vodlehčený, až s tím mám kolikrát problém. Všude a furt hraje ,,Mariachi“ (že by z toho člověku bez hudebního vkusu hráblo...) a pobavil mě opravdu (fakt – pobavil!) ten hod granátem. Bohužel je to (pro mě) emočně chladná jízda a nevidím jedinej důvod (si říkal granát! ...Se kurva poslouchej!) vidět to znova. Což zrovna u mě s mým vztahem k podobnejm hovadinám (co se nechcou brát vážně) nebejvá zvykem. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu vidět, jak střílí bouchačka, kterou José Doroteo Arango Arámbula střílel v restauraci Opera v Mexico City. 2.) Chovají mě na játra. 3.) Mám rád, když Melouš kouše Mexičanky. 4.) Thx za titule ,,fčelí medvídek“. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Fajn akčná jednohubka, ktorá kombinuje drsný život vo zvláštne vedenom väzení, čiže rýdzu sociálnu drámu a bezmyšlienkovitú akčnú zábavu, kde je úplne jedno, kto všetko bude colateral damages, hlavne, nech to všetko hlavný hrdina úspešne dotiahne do konca. Keď sa to tak vezme, tak tu nie je jediný kladný charakter, čo je možno nakoniec aj dobre, aspoň aj tá bezcharakternosť Gibsonovej postavy až tak nekričí. Peter Stormare je iba reklamný ťah, všeho-všudy tu má zopár menších scén, keď už bol prítomný na pľaci, mohli ho využiť viac. Ako jeden z prvých comebackových Gibsonových dielok po bane ale Prázdniny slušne obstáli. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Distribučný názov asi veľa dvákov do kina nedotiahne, ale inak presne vystihuje pohodovú atmosféru filmu... Mel, ako ho máme radi, slušné hlášky, dobrá práca s akciou, zaujímavý námet. Celé je to také príjemné, že som sa celú dobu usmieval. Ja som zniesol aj NA HRANE TEMNOTY, ale toto je presne také, aké boli Gibsonovky koncom deväťdesiatych rokov... Po dlhej dobe som videl originálny film so zaujímavým hrdinom... ()

Galerie (66)

Zajímavosti (7)

  • Okrem lokácií v mexickom meste Veracruz sa filmovalo aj v kalifornskom San Diegu a texaskom Brownsville. (MikaelSVK)
  • Většina záběrů byla pořízena ve věznici Ignacio Allende ve městě Veracruz v Mexiku. (ssfan)
  • Po filmu Spiknutí (1997) se jedná o druhou spolupráci hereckého dua Mel Gibson a Tom Schanley. (mzss1)

Související novinky

Gibson hláškuje a střílí Rusy

Gibson hláškuje a střílí Rusy

29.01.2010

Jde samozřejmě o mediální masáž před dnešní světovou premiérou thrilleru Na hraně temnoty, ale stejně je to nejlepší filmová novinka za posledních několik... (dosaďte dle libosti). Mel Gibson po… (více)

Gibson a Mad Max? Že by přece?

Gibson a Mad Max? Že by přece?

04.01.2010

Jen klid, neradujte se předčasně. Jistá indicie tady ale je. Gibsonova společnost Icon Entertainment totiž podepsala smlouvu o spoluprodukování sequelu (prequelu? restartu?) zaprášené… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno