Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dokument ze zimních olympijských her. Sestřih nejdůležitějších okamžiků ze všech olympijských sportovních soutěží. Největší prostor je věnován spanilé jízdě našich hokejistů ke zlatým medailím, včetně velkolepého přivítání ve vlasti. (oficiální text distributora)

Recenze (153)

salahadin 

všechny recenze uživatele

No posuďte sami, nedívá se na tenhle záznam z Nagana krásně? Ti chlápci s kusem klacku v ruce honící se za nízce válcovitou blbostí nám zlepšili náladu o 100%. Už jen za to, že jsme se ve škole neučili, když jsme hráli mač, tak za tohle plnej počet jasně zaslouženě. Zlatá barva jako koeficient národní hrdosti funguje - ale jen na čas. Je čas se opět ponořit do reality..... PS: Hýřím radostnými odstíny vždycky, když se našim podaří jakkoli porazit ruskou sbornou. Finále Nagana, to byl zkrátka boj Davida s Goliášem. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Dokonalý športový dokument rekonštruujúci naganské udalosti z pohľadu českého diváka. Skvelo spracované, momentky, ohlasy, anamnéza. Pre nás Slovákov ťažká lekcia a obrovská dávka nespravodlivosti formátu, na ktorý sme doplatili aj v Salt Lake City o 4 roky neskôr a i to je predsa len dôvodom, prečo si to z technického a objektívnejšieho hľadiska nemôžem plnými dúškami vychutnať. Inak práca Zápalu je v tom, čo robil, viac než zapálená :) do hry a i to pridá 20% zo zážitku. I pre nehokejových priaznivcov. Prvýkrát bolo prvýkrát. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Většina zdejšího diváctva zde hodnotí spíše své vzpomínky na krásné časy, kdy se každý alespoň na okamžik nemusel stydět za to, že je Čech, než nějaké filmové kvality tohoto dokumentu. A já se k těmto hodnotícím rád přidám. Kromě té krásné připomínky nejslavnějšího hokejového momentu naší hokejové historie bych ocenil, že tvůrci představili v kostce celý šampionát a já si mohl zavzpomínat na hokejové hvězdy let minulých, které zdobily můj tým kdysi dávno na Playstationu v NHL 2001.  Velice příjemně se poslouchal věcný komentář Vichnara a Záruby. Chybělo snad jen trošku větší nahlédnutí pod pokličku národního týmu, nějaké historky z kabiny a tak. Přeci jen, tohle byla koláž záběrů, které už každý z nás mockrát viděl - nicméně, jedno zhlédnutí navíc jistě nikoho nezabije. [90 %] ()

BloodMax 

všechny recenze uživatele

Kanada měla snad nejlepší sestavu jaká kdy na OH byla vč. hvězdného W. Gretzkyho. Jako malý jsem sledoval celý zápas s Kanadou místo vyučování na ZŠ. Při nájezdech jsme se všichni chytli za ramena tak jako naši borci a při každém špatném pokusu soupeřů jsme řvali jako o život... Byl to úžasný zážitek, na který nikdy nezapomenu. Poslední zápas proti Rusku byl jakousi satisfakcí za všechna ta léta, která nás okupovali. Když se odpočítávalo posledních pár vteřin zápasu a bylo jasné, že budeme mít zlato, tak jsem již začínal slavit. Tyto momenty zažije člověk opravdu jen několikrát za život a jsem rád, že jsem zažil éru Jágra, Ružičky, Reichla, Patery, Haška a všech ostatních! Děkuji chlapi za krásné zážitky! :-) ()

CaladanChmur odpad!

všechny recenze uživatele

Buďme fér,kdyby vyhrál kdokoliv jiný... tenhle dokument by měl tak tři hvězdičky maximálně.Každý se tu rozplývá na OH hokejem...a nějak moc nehodnotí kvalitu dokumentu....podle mě klasický průměr. Je k smíchu jak tu v 90% nezní jiné zdůvodnění maximálního počtu hvězd než velebení úspěchu Nagana....takže z mého pohledu.....je celkových 95% hodně brutální FAKE.... ()

Galerie (27)

Zajímavosti (10)

  • Medzinárodný olympijský výbor sa dohodol s IIHF a NHL, že vtedy najslávnejšia hokejová liga bude prvýkrát prerušená pre tento typ turnaja, aby na hrách štartovali najlepší hráči, hrajúci v tejto lige. (Marek1991)
  • Poslední a zároveň vítěznou branku na tomto turnaji vstřelil v čase 48:08 český obránce Petr Svoboda. (Salgafo)
  • Sestava vítězného týmu ČR: 39 Dominik Hašek, 29 Roman Čechmánek, 3 Milan Hnilička - 32 Richard Šmehlík, 71 Jiří Šlégr, 23 Petr Svoboda, 44 Roman Hamrlík, 6 Jaroslav Špaček, 4 František Kučera, 5 Libor Procházka - 68 Jaromír Jágr, 97 Vladimír Růžička, 28 Martin Straka, 13 Robert Lang, 21 Robert Reichel, 30 Jiří Dopita, 26 Martin Ručínský, 10 Pavel Patera, 20 Martin Procházka, 24 Milan Hejduk, 16 Jan Čaloun, 22 David Moravec, 42 Josef Beránek - trenéři Ivan Hlinka, Slavomír Lener, Vladimír Martinec. (petaspur)

Reklama

Reklama