Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (158)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Vida, vida, vida i amíci stále ještě pořád uměj točit bijáky s atmosférou, napětím, zajímavě propletenejma vztahama a hlavně bez jedinýho digitálního efektu. Super chvála letí za velkou louži, dějově to občas bylo v duchu "kde se vzali tu se vzali", ale to mně ani moc nevadilo, protože tenhle film se do mě perfektně zažral. No a u jediný přestřelky, která ve filmu je, jsem si říkal hergot, ta je dobře uděláná, kouknu na režiséra a co nevidím ona to dělala dcerunka Míši Manna, no to už jsem doma. Doufám, že tohle nebyl pro Ami filmovej end, byla by to věčná škoda, troška zdravé konkurence pro Kathryn Bigelow nebude na škodu. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Temný kriminální thriler, který je zasazený do ponuré současnosti nejchudších částí Texasu, kde kriminalita a zločinost je na denním pořádku. Snímek působí neotesaným, špinavým a velmi bezprostředním dojmem, který navozuje skutečný pocit sociální a společenské beznaděje, ve které se obecně tamější obyvatelé a následně vyšetřovatelé ocitají. Příběh plyne pomalu, přičemž je pomalu vykreslována právě ona ponurá atmosféra, která mě na konci zcela pohltila. Dobře funguje i chemie mezi Worthingtonem a Morganem, kde je nám představena perspektiva místního jedince, který postrádá iluze a naopak člověka, který naději ještě neztratil. Pomalu zvolené tempo je z mého pohledu jasným kladem vzhledem k výstavbě příběhu a vykreslení atmosféry. Navíc skvělá hudba a nesmím zapomenout na Chloe Moretz, která má neskutečný talent!! 8/10! ()

Reklama

jefff 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to zas až tak špatné , jak lze usoudit z nízkého hodnocení na čsfd. Ale je pravda, že kdovíjaký zázrak se nekoná. Dá se říct, že Texaský kat je jen lehce nadprůměrnou epizodou, lehce nadprůměrného krimi seriálu. Sympaticky působil výkon Deana Morgana, leč i tak mu něco k dokonalosti chybělo. Worthington se po celou dobu choval jako kretén, takže nemohu jeho výkon soudit, protože mě totálně štval a nevím, jestli to brát kladně nebo záporně vzhledem k hereckému výkonu. Druhé "Sedm" se nekoná ani zdaleka, snad příště. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Po pravdě řečeno jsem podle názvu filmu očekávala něco úplně jiného. Příběh měl sice obrovský potenciál, ale by trestuhodně zahozený. Herecké obsazení bylo povedené, ale taky pořádně nevyužité. Aby si herci za nějaký čas neříkali, že hráli v pěkné konině. Pokus o rádoby atmosferickou kriminálku vyšel tak nějak na prádno. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Mdlý thriller s parametry pozdějšího veleúspěšného seriálu True Detective, který ukázkově špatně pracuje s vyprávěním příběhu, držením se pilířů příběhu i matením diváka bočními cestičkami. Věci, o které se pátrání celý čas opírá, zůstanou odfláknutě nevysvětlené protože pravda je jinde, pravděpodobnost a logika časové návaznosti dostane okatě na zadek, a k mizerně budovaným postavám si nic nevytvoříte. A k čemu tady bylo potřeba v natolik vedlejší postavě Jessicu Chastain? ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • Původně měl film režírovat Danny Boyle, ale po jeho odstoupení, byla na režisérskou židli vybrána Ami Canaan Mann, což je shodou okolností dcera režiséra Michaela Manna, který film produkoval. (Riddick77)

Související novinky

Reklama

Reklama