Reklama

Reklama

Texaský kat

  • USA Texas Killing Fields (více)
Trailer 1

Texas City, Texas. Detektivové z oddělení vražd se potýkají se sérií nevyjasněných úmrtí, ke kterým v posledních letech došlo v bažinaté oblasti zvané Vražedná pole. Pragmatický detektiv Mike Souder (Sam Worthington) a jeho newyorský kolega Brian Heigh (Jeffrey Dean Morgan) jsou jednoho dne povoláni k případu pohřešované dívky ze sousedního okresu. Nemají žádné stopy, dokonce ani tělo nebylo objeveno. Když ale zmizí Anne (Chloe Moretz), mladá dívka, kterou si Brian vzal pod ochranná křídla, oběma detektivům je jasné, že Anne musí hledat někde v polích. Ani jeden z nich ale neví, jestli se z Vražedných polí někdy vrátí… (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (157)

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Temný kriminální thriler, který je zasazený do ponuré současnosti nejchudších částí Texasu, kde kriminalita a zločinost je na denním pořádku. Snímek působí neotesaným, špinavým a velmi bezprostředním dojmem, který navozuje skutečný pocit sociální a společenské beznaděje, ve které se obecně tamější obyvatelé a následně vyšetřovatelé ocitají. Příběh plyne pomalu, přičemž je pomalu vykreslována právě ona ponurá atmosféra, která mě na konci zcela pohltila. Dobře funguje i chemie mezi Worthingtonem a Morganem, kde je nám představena perspektiva místního jedince, který postrádá iluze a naopak člověka, který naději ještě neztratil. Pomalu zvolené tempo je z mého pohledu jasným kladem vzhledem k výstavbě příběhu a vykreslení atmosféry. Navíc skvělá hudba a nesmím zapomenout na Chloe Moretz, která má neskutečný talent!! 8/10! ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

V texaských vražedných polí je objeveno několikero mrtvých dívek, a detektivové Mike (Sam Worthington) a Brian (Jeffrey Dean Morgan) musí vypátrat sériového vraha. Nebudou to mít nikterak jednoduché, neboť místní spodina je ochotná cokoliv, hlavně když nebude muset s vyšetřovateli spolupracovat. Vyšetřování se začne rozjíždět, když je unesena další dívka, čtrnáctiletá Anne (Chloe Moretz), nad kterou drží detektiv Brian Heigh ochranou ruku... Musím říct, že tento film byl pro mne po docela povedeném začátku hodně velkým zklamáním. Tam kde člověk čeká, že se temný příběh začne nějak rozjíždět, musí být zákonitě zklamán, protože zhruba v půlce film (stejně jako i samotné vyšetřování) ustrne ve slepém bodě, a hodně dlouho se nic neděje. Závěr už je zase docela v pohodě, jenže ten už to nezachrání, a stejně tak jako docela sympatické herecké obsazení zůstává trochu nevyužito. A nutno také přiznat, že pokud tušíte zhruba po deseti minutách filmu kdo má všechny vraždy na svědomí, tak máte samozřejmě pravdu, i když se vás filmaři po zbytek filmu budou snažit nasměrovat někam jinam... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

To se takhle jeden podle traileru těší na konečně výživného masouna a jeho toužebná očekávání spláchne během chvíle do hajzlu sociální melodráma Texaské vražedné nudy. Chtěl jsem, kurva, dalších Sedm a dostal jsem sociologickou studii texaských pouličních negrů, otapetovaných smažek, dementních vidláků a dětí z rozvrácených rodin, jejichž matky v alkoholovém oparu marně vzpomínají, který z nemytých, umaštěných muklů s vyhnitými zuby jim ten bonus v děloze vlastně nechal. A vůbec, jsem nasraný, otrávený a ani trochu se mi o tom s vámi nechce bavit! ()

Badel 

všechny recenze uživatele

Vizuálně a prostředím to vypadá jak prequel k True detective, ale někdo z toho snad vystříhal hodinu děje. Nevíme, proč se postavy nějak chovaj, nevíme, jaký vztahy mezi sebou má kterákoli dvojice postav. Nudnej příběh odehrávající se na jedný ulici a kousek vedle ní v "močálu". K čemu byla linie s pokérovaným debilem? Moretz zaujala, ale její postava taky neměla co předvést. ()

Rokle 

všechny recenze uživatele

Detektivek za poslední roky je pomálu. Dobrých detektivek ještě míň. Po počátečních nevalných ohlasech jsem si říkal, že to přece jen zkusím. S pocitem, že to přece taková hrůza být nemůže. Slušné herecké obsazení, zápletka dle skutečných událostí a dcera Michael Manna... no to by mohl být více jak standardní thriller... a teď, po 105 minutách od začátku nevěřícně kroutím hlavou a ptám se. 1) Kdy budou detektivové pořádní borci, co na něco přijdou a ne jen figurky, kterým se musím smát. 2) Pokud nemá příběh nést pouze detektivní práci a máme mít co do činění s dramatem jedné mladé dívenky a prostředím, ve kterém vyrůstá, je potřeba vystavět kýžený žánrový oblouk a ne ukázat pár divných lulínků v matčině příbytku. Hodně chatrné 2*. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (6)

  • V rámci přípravy na své role navštěvovaly Sheryl Lee a Chloe Moretz rehabilitační centrum pro drogově závislé. (oje)
  • Skutoční detektívi, ktorých stvárňuje ústredná dvojka, sa objavili v epizóde The Killing Fields z roku 2011 relácie 48 hodin (od r. 1988). (Real Tom Hardy)
  • Film sa inšpiruje sériou desiatok nevyriešených vrážd mladých žien počas niekoľkých dekád južne od Houstonu v oblasti prezývanej "killing fields." Po vydaní filmu sa dokonca podarilo niekoľko vrážd vyriešiť. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Reklama

Reklama