Reklama

Reklama

Mladá učitelka Jana byla v parku přepadena, znásilněna a uškrcena. Všichni tuší, že hrůzný čin spáchali mladíci Dostál, Hagar a Daniš, žáci sedmé třídy. Janin bratr Tomáš se průběžně informuje na policii o průběhu vyšetřování. Když však ani po šesti měsících nejsou pachatelé uvězněni kvůli nedostatku důkazů, rozhodne se nastoupit do místní školy jako nový učitel. Rychle zjišťuje, že o studium tu nikdo nemá nejmenší zájem. Řediteli záleží jen na  jeho klidu a učitelé, kteří chtějí žáky opravdu něco naučit, nemají žádné zastání. Když žák Dostál zbije tělocvikáře baseballovou pálkou, přijdou detektivové z kriminálky, mezi nimiž je i vyšetřovatel Janiny vraždy, a Tomášova identita je odhalena… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (841)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Udílím dvě hvězdy za potenciál, který však zůstal z drtivé části promarněn. Jediné, co se tvůrcům podařilo, je nastínění toho, jak to v dnešním světě skutečně ´funguje´ v sortě mládeže, kterou si vzali na paškál. Krom toho však nefungovalo nic. Především film dojel na herecké obsazení a následné herecké výkony. Ať se na mě Tomáš Magnusek nezlobí, ale bříškatý chlápek v šíleně pruhované mikině a vousatou housenkou kolem brady nemá šanci utáhnout film už z pouhého principu. Dále by mě zajímalo, co kdo sledoval rozdělením minirolí mezi taková jména, jako jsou Janové Šťastný, Cimický a Přeučil, nejmladší z klanu Rašilovů, Saša Hemala, Rytmus, a guru ČSFD Martin Pomothy? :-D Vskutku stěží uvěřitelné, koho se podařilo zlákat. Tedy, ne že by to Bastardům přidávalo plusové body, leč ona jména jsou rozhodně tím nejzajímavějším, co nám mohou nabídnout. Jména a metráž. Která však zároveň svou ´délkou´ jen potvrzuje, že Bastardi v takovémto zpracování vůbec nemuseli vzniknout. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Jo, ty děti jsem po skončení filmu opravdu nesnášel. Stejně jako scénaristu, režiséra a všechny, co měli s tímhle filmem něco společnýho. Něco tak amatérsky zrežírovanýho, debilně napsanýho a příšerně zahranýho se jen tak nevidí, ani u nás.Film chce nastavovat zrcadlo dnešní situaci ve školách s pomocí dramatických i humorných prvků a tváří se strašně realisticky. Výsledek ale vypadá, jak z nějaké jiné dimenze, což nejvíce podtrhuje závěr, který jako by vypadl z akčního béčka. Magnuska by před kameru a word už nikdo neměl pouštět. 1* za Potměšila a celkem dobrý neherce, jinak se to opravdu nedá. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Bastardi sú lepší v komediálnej polohe než dramatickej, v ktorej by chceli trumfovať. Práve humor, ktorý do filmu vnášajú decká–neherci svojou prirodzenosťou a uzemňujúcimi hláškami, odľahčuje drámu, ktorá vyznieva miestami naivne až gíčovo (scéna v kostole). Čo je škoda, pretože sa v nej stráca tiež istá výpovedná hodnota bez servítkov vyslovenej pravdy o veciach, ktoré sme v českom celovečernom filme nevideli a zrejme ani neuvidíte. Tomáš Magnusek je veľký nadšenec do procesu tvorby filmov a na rozdiel od kadejakých kecalov ich aj nakrúca. Čoby scenárista sa ale skutočného úspechu dočká asi až na poli ľudovej komédie. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Česká drama o školství, aneb jak to funguje v českém státě. Nebudeme si nic nalhávat, ale tady je znázorněna krutá realita. Takové případy se v českém státě staly a stále se bohužel dějí. Bastardi ukazají špatně postavený český zákon, který je na "hovno". Hranice nezletilosti je do patnácti, tudíž mladí žáci (děti) takovou situaci využívají. Hranice by se měla snížit na deset let, protože už desetileté děti by měli vědět, jak se chovat. Chovaní žáků ve filmu je ukázkou "bohužel" kruté reality, aneb jak to funguje na základkách (neříkám na všech, ale pár se jich určitě najde). Viz agresivita a vulgárnost romské populace, která vystihuje vše dokonale. Samozřejmě se nejedná o dokonalý film, protože herecké výkony jsou velmi slabé a příběh není ničím zajímavý, ale za to děj je nadmíru snesitelný..6/10 = 60% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Magnusek vyměnil domov důchodců (Pamětnice) za smíšenou základku, rozhodnut zúročit na plátně radosti a strasti učitelování, které zná z první ruky. Ještě kdyby tak věděl, co za žánr chce točit (a jak vůbec točit). Takhle mu z toho vylezl rozbředlý, po všech stránkách špatný pokus o drama ze školních lavic stříknutý lidovou komedií (brutální hlášky) a hodně naředěným vigilantským exploaťákem s klasickým a pro mě nepříliš uspokojivým finále (to se ten mafián za smrt syna nepomstil?). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (21)

  • Lidé mohli na sociální síti Facebook zvolit plakát, který bude film propagovat. Rozhodovalo se mezi černou a bílou verzí. Nakonec byly vidět vylepené plakáty s černým pozadím. (Fenk)
  • Filmem zazní i melodie singlu "Cigánský sen" od Rytmuse. Její autor DJ Wich považuje právě tuto melodii za svou nejlepší instrumentální skladbu, kterou vytvořil. (MTHRFCKR)
  • Patrik "Rytmus" Vrbovský požadoval za svou 3minutovou roli 20 000 eur, což představovalo přibližně 500 000 Kč. (sarkas21)

Související novinky

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

Zemřela herečka Blanka Bohdanová

03.10.2021

Ve věku 91 let zemřela herečka a malířka Blanka Bohdanová. Již jako malá chodila do baletu a v dětských rolích vystupovala na jevišti v rodné Plzni. Po studiu na obchodní škole vystudovala brněnskou… (více)

Reklama

Reklama