Reklama

Reklama

Z flákače géniem během okamžiku... Kdo by nechtěl být géniem, ale jak se říká, mnoho povolaných, málo vyvolených. Americký thriller Všemocný (2011), natočený podle sci-fi románu irského autora Alana Glynna "Temná pole" (2001), si pohrává s nápadem o existenci zázračné drogy, jež by dokázala přimět k činnosti větší část mozku než ten zlomek, který obvykle používáme. Neúspěšný newyorský spisovatel Eddie Morra (Bradley Cooper) narazí na dávného známého Vernona, který mu věnuje zvláštní pilulku, jež ohromujícím způsobem zbystří jeho smysly. Eddie se po Vernonově násilné smrti dostane k jeho zásobám, ale podcení jak toho, kdo Vernona zlikvidoval, tak i neprozkoumané vedlejší účinky nového preparátu. Z bezvýznamného outsidera se během krátké doby stane velmi úspěšný mladý muž, který získá zpět svou snoubenku a upoutá pozornost mocného obchodníka Van Loona (Robert De Niro), ovšem brzy zjistí, že v sázce jsou nejen peníze, ale i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (23)

Trailer 1

Recenze (1 668)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Droga přináší euforii, závislost ztrátu důstojnosti - záleží jen na vás, bez čeho se snáze obejdete.. Slibně nakročený thriller s "googlovskou" prací kamery začal někde od půlky nedostatkem obsahové invence skomírat - v tom místě scénáře asi autorova dealera čirých lentilek sebrala policie.. Palec nahoru pro Bradleyho Coopera, který v první třetině filmu dokázal, že se umí herecky pohybovat i na opačném pólu sebevědomého seladonství a řekněme si otevřeně, tato "čistá" část jeho já byla ve své lidskosti plné chyb mnohem sympatičtější.. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Leslie Dixon .. Poutavý příběh o chemické akceleraci mozkového potenciálu s přitažlivým scénářem, který podporuje zdatná herecká sestava a snaživý režisér středního proudu. Ten boduje, mimo jiné, zajímavým vizuálním provedením, které přináší spoustu nápaditých kamerových vychytávek. Zkrátka vznikl nenápadný film bez velkých ambicí, který mne však - díky tématu - velmi bavilo sledovat, abych bez uzardění přehlídl některé nedostatky ve vývoji příběhu a jeho spíše žánrové vyústění. Kladné účinky dané látky tak silně převažují výše či jinde zmíněné nedostatky až vedlejší účinky a osmdesátku uděluji s tím, že držím palce chemikům, co tuhle látku jednou vyprodukují - třeba jako "suvenýr." 85%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Film v ktorom všetci na niečom "šlapú" a za pomoci tejto špeciálnej drogy za pár dní nahonobia majetku ako Jánošík za pár mesiacov na dolniakoch. Po tejto "šlehe" sú ešte tak chytrí že Einstein pôsobí oproti nim ako víťaz matematicko fyzikálnej olympiády "drbškolákov" v kategórii 10 ročných. No ale čo sa stane ak vám dôjde???Zrazu je 2+2 päť . Dávam 3 hviezdičky zato že by som ju možno vyskúšal :) Tento film som si pozrel bez väčších problémov a myslím že pre každého to bude v pohode večer pri pukancoch. No nemyslím si, že by niekomu od úžasu vypadávali z úst. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdina se - ač pětkrát chytřejší než průměrný člověk - celou dobu chová cca pětkrát stupidněji a vesele cpe geniální drogu ruskému gangsterovi, který po něm jde a na kterého ve své genialitě zapomněl (a který vypáčí autogenem jeho osmimiliónový nedobytný byt během pár okamžiků). O ultrageniální akci s bruslemi ani nemluvím. Film, který vypráví o superinteligenci a přitom urazí každou inteligenci normální, to je i na mě silné kafe. Hlavně že tam hrdina furt exhibuje bleskově naučenýma cizíma jazykama, to je přece taková bžunda... Takhle už jsem se v kině dlouho nenasral a sebeefektivnější průlety kamery městem mě neukonejší. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Hi-tech vizuální zpracování. To bylo první, co mě napadlo, když kamera v první scéně letěla vzhůru po patrech proskleného mrakodrapu, a každá další minuta mě v tomto označení více utvrzovala. Tomuhle říkám nápaditý obraz a Cameronovi s Avatarem bych tenhle film omlátila o hlavu, aby viděl, že krásný a zajímavý vizuál lze dosáhnout i bez megalomanských kompozic. Překvapivě však kamerová stránka není jediné, co mě na Limitless upoutalo, ale je to i příběh. Už dlouho se mi u filmu nestalo, že bych si říkala, jak je ten děj odvíjející se mi před očima jiný od toho, co jsem kdy viděla. Možná tedy i toto bylo ovlivněno obrazem, který může klidně určovat nové standarty pro jednadvacáté století, ale je-li tomu tak, je mi to jedno, protože já Burgerovi během sledování věřila, že skutečně stvořil něco výjimečného. Hraběnka Bathory se tak pravděpodobně poprvé v dějinách filmu dočkala satisfakce potvrzením, že krev může mít skutečně zázračné zdravotní účinky, a použití bruslí nebo jehly jako zbraní mě velmi pobavilo. A stejně tak mě bavil celý film, až mi pak bylo líto, že scénář některé věci mírně nedomyslel. (Pokud má ona pilulka takové zázračné schopnosti, proč hlavní hrdina sám neobjeví kouzlo její výroby a neudělá si zásoby do konce života?) Závěr, který mi lehce připomněl Scorseseho Casino, také nebyl zrovna na místě a v očekávání něčeho výraznějšího, zapamatovatelnějšího, ale i více v souladu s příběhy jiných uživatelů oné drogy mě zklamal. I tak mi ale Limitless zůstane v hlavě jako sympatický, moderní film s velmi motivačními účinky, který mě teď, dvanáct hodin před uzávěrkou mé univerzitní eseje, snad donutí, abych ji konečně dopsala. | O osm hodin později: S mnohem menší dávkou entuziasmu esej dokončena. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (33)

  • Některé scény byly natáčeny na digitální zrcadlovku Canon EOS 5D Mark II. (imagoo)
  • Natáčanie prebiehalo vo Filadelfii, New Yorku a Puerto Vallarta. (Greenpeacak)
  • Do jedné z rolí tvůrci uvažovali o obsazení Elizabeth Banks. (ČSFD)

Související novinky

PF 2017

PF 2017

31.12.2016

Zažili jsme i lepší roky než 2016. Nejen co do počtu ztráty lidí, kteří přinesli světu něco hezké a hodnotné, či do počtu překvapivých a znejisťujících politických událostí. On ten rok s šestkou na… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno