Reklama

Reklama

Avatar: The Way of Water

  • USA Avatar: The Way of Water (více)
Trailer 8

Film Avatar: The Way of Water nabízí filmový zážitek na zcela nové úrovni. James Cameron vrátí diváky zpět do nádherného světa Pandory ve velkolepém a strhujícím dobrodružství plném akce. Ve filmu Avatar: The Way of Water se po více jak deseti letech znovu setkáváme s Jakem Sullym, Neytiri a jejich dětmi, kteří stále bojují za to, aby se udrželi v bezpečí a naživu. (Falcon)

(více)

Videa (14)

Trailer 8

Recenze (1 327)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kino událost roku? Nejspíš ano. Strašně hutná podívaná, jako kdyby jste viděli dva filmy v jednom. Cameron využívá vše co umí,aby předvedl všechny svoje lásky (budete cítit Titanic, Propast i další jeho filmy). Svět Pandory je opět úžasný, moře úchvatné, triky z jiné kategorie (Marvel brečí v rohu). Trochu smutnější je, že příběh je už opakování viděného a hlavně,že je to vlastně jen série špatných dětských rozhodnutí, které se neustále stupňují (za mě se divím,že hybná dětská síla příběhu Camenorovi vyhovuje...). Je tu navíc strašně citit epický rozměr a hlavně rozsah do budoucna. Nová surovina, opakovaný důraz na zapadající slunce (všimli jste si, jak je noc na Pandoře krátká?) a lidstvo, které prostě tu úžasnou přírodu s domorodci nenechá žít. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Je to strašně, strašně divně sestříhané. Ale brečela jsem, když Kate Winslet řekla: "I ride." A taky jsem doufala, že se plukovník přidá na stranu domorodců. I když si pořád myslím, že pokud Cameron bude pokračovat v chrlení dalších, tak k tomu nakonec musí dojít. A ještě mám tedy potřebu dodat, že se mi to líbilo o dost víc než první Avatar. Neytiri je sice skvělá, ale Jake je (jakkoliv jsem zjistila, že mám vlastně dost ráda Sama Worthingtona, nejvíce ovšem, když mluví s australským nebo zélandským přízvukem) opravdu nepříliš zajímavá - nebo prozkoumaná - postava. I velryba s useknutou ploutví má víc charismatu a dějového zastoupení než on, teoreticky hlavní postava (?). Škoda, že to nebylo ještě víc streamlined jako příběh těch dětí. Všichni mlaďoši fantastičtí. Závěrečnou rage against the machine jsem si nicméně dost užila/oplakala. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Dlho som čakal na tento moment. Každý nový Cameronov film je udalosť, míľnik a vzor, ktorému sa iní roky snažia priblížiť. Nový smer a trendy udal aj tu, no tesne pred návštevou kina som takmer podľahol negatívnejším ohlasom, našťastie tých pozitívnych bolo o dosť viac. Kritiku jednoduchého príbehu som ignoroval. Každý, kto to s filmami myslí vážne a má niečo napozerané predsa dobre vie, že J. Cameron v žiadnom svojom filme nemal zložitý príbeh. Obsah každého jeho filmu zhrniete do jednej, max. dvoch viet. Popravde po úvodných 15-20 minútach som bol mierne sklamaný, že nevidíme nič nové, ale ok pochopil som, že to bol iba rozjazd a pripomienka pre tých, ktorý prvého Avatara dlho nevideli. Akonáhle sa však Jake Sully stiahne s rodinou do nového prostredia je to úžasné. Scény z podmorského sveta sú neskutočné, ako živé...Vzťahy a množstvo postáv sú výborne vykreslené, všetko je prehľadné, pútavé  a nádherne nasnímané. Akčné scény to je proste radosť pozerať. Učte sa a dobre pozerajte všetci, akože režiséri! Takto sa robia pútavé a hlavne prehľadné akčné scény! Záver v niektorých momentoch môže pripomenúť Titanic či T2, sú to však iba záblesky. Páčila sa mi postava Kiri, samozrejme aj všetky ostatné. Emočne ma to tiež párkrát zomlelo, to je znamenie, že všetko funguje ako má. Klobúk dole, toto dokáže iba Cameron...Nemám veľmi čo kritizovať, preto plný počet. Videl som 3D verziu, tiež zaujímavý pohľad a posun vpred, no teším sa na kvalitnú 2d verziu na blueray disku. Som však názoru, že všetkého veľa škodí a som za, aby Avatar skončil tretím dielom. Nemyslím si, že to diváci budú žrať aj na 4-5 krát...Treba vedieť kedy skončiť a zdá sa, že Cameron to vie, pretože niečo naznačil. Vraj 4-5 diel nebude točiť on, ale niekto iný. Ak to tak bude je to fajn pre Camerona a nás divákov, no nie pre značku Avatar. Tá časom v rukách iných režisérov dopadne presne ako Terminátor. Ak ste dlho neboli v kine a máte deti, možno aj staršie, je to ten pravý film za ktorý sa oplatí zaplatiť vstupné. 100%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Z vývojové větve mířící v roce 2009 ke kinematografickým výšinám nyní vyrostla směrem nahoru další. Respekt ke Cameronovi, že to takhle roubuje a ještě stíhá zavzpomínat na plody své předešlé práce, ale osobně si raději sednu na zemitější konár a je mi dobre. Ohledně děje je nutno mozek odpojit od Země a napojit na Eywu, jinak raději bez komentáře. Vlastně jeden ano. Vzhledem k tomu, jaký spolek Nasraných matek stál proti Quaritchovi a spol., z toho modří Semper Fi vyšli ještě celkem dobře.. ()

Toren 

všechny recenze uživatele

8,5/10. Film o jiném vesmíru natočen jak z jiného vesmíru. Železný Jim dokázal, že přeci jen lze skočit dvakrát do stejné řeky a druhý Avatar je bezprecedentní esencí kino zážitku, jenž nemá v současném filmovém rybníčku žádnou konkurenci. Technologické porno s rozmáchlou velkolepostí, které však tentokrát sází na mnohem komornější a osobnější příběh, ve kterém se plnohodnotně napojíte na funkční emoce, užijete si nesmírnou krásu Pandory (nejvíc sexy voda v historii filmu!) a se zatajeným dechem budete doufat, že rodina zůstane silná a pospolu až do závěrečných titulků. A jako bonus dostanete i extrémně silné eko-témata k zamyšlení.  První hodina nostalgická, druhá étericky explorativní a třetí definuje, jak se mají dělat blockbusterové zakončení. Prostě unikát. BTW: po druhé projekci jsem ještě spokojenější. Jak to sakra ten Cameron dělá? ()

Galerie (83)

Zajímavosti (41)

  • Na tri pokračovania Avatara (2009) ma James Cameron minúť miliardu amerických dolárov (a to bez nákladov na propagáciu). (Jozko)
  • Ve filmu několikrát zazní slovenský lidový hudební nástroj fujara. Můžeme ji slyšet například během scény, v níž plukovník Quaritch (Stephen Lang) v těle avatara sleduje své původní lidské tělo, které prvním díle zastřelila šípem Neytiri (Zoe Saldana). (Manu1488)
  • Podľa Weta Digital bolo pre film vytvorených 57 nových druhov morských živočíchov. Umelci tiež konzultovali biológiu koralových útesov s výskumníkmi z Victoria University of Wellington. (Arsenal83)

Související novinky

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

Cameron má plány i pro šestý a sedmý díl Avatara

07.02.2024

Nedají si říct a nedají. Jamese Camerona můžeme označit za nejúspěšnějšího filmového režiséra všech dob, minimálně co se týče tržeb. V pětici nejvýdělečnějších snímků historie má totiž hned trojici… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

Kazmův film zboural návštěvnost českých kin

21.08.2023

Snímek českého moderátora, baviče a influencera Kamila Bartošky alias Kazmy ONEMANSHOW: The Movie se stal nejúspěšnějším českým filmem v divácké návštěvnosti během premiérového víkendu při uvedení do… (více)

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

Seriály HBO možná zamíří na Netflix

26.06.2023

Trh streamovacích služeb je v současnosti postavený na exkluzivitě - Disney+ diváky přitahuje Mandalorianem a Avatarem, Netflix Stranger Things nebo Wednesday, HBO Max Bojem o moc a The Last of Us.… (více)

Reklama

Reklama