Reklama

Reklama

Když se bývalý motorkář a člen gangu Sam Childers rozhodne pro životní změnu a odjede do východní Afriky pomáhat na místech zničených občanskou válkou, je otřesen nepopsatelnými hrůzami, které zde místní obyvatelé a obzvlášť děti prožívají. Ignoruje varování svých zkušenějších kolegů a začne na vlastní pěst stavět sirotčinec v místě, jež ho nejvíce potřebuje – v samém středu teritoria ovládaného krutou Armádou Božího odporu, která verbuje do svých řad malé chlapce. Sam si však brzy uvědomí, že aby zachránil co nejvíce dětí, sirotčinec nestačí. Začne organizovat ozbrojené mise hluboko do území nepřítele, kde zachraňuje unesené děti.

Skutečný příběh Sama Childerse, drogového dealera, který se rozhodl od základu změnit svůj život a našel poslání jako zachránce tisíců unesených a osiřelých dětí ve válkou zmítaném Súdánu. Roli Childerse, zakladatele humanitární organizace Angels of East Africa, skvěle ztvárnil Gerard Butler. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (380)

POMO 

všechny recenze uživatele

Tvorca majstrovského Plesu príšer sa dal na vieru v Boha a prišiel o rozum. Ale srdce mu zostalo - jeho film mi pripomenul Stoneov World Trade Center - prosto, pateticky podaná látka o utrpení nevinných a o tom, že si musíme pomáhať. Naivná prvoplánovka pre priemerných Američanov, nachádzajúcich útočisko v Biblii. Scény kázania o Bohovi, ktorých je tu viac než v dokumente o Pápežovi, ateistický divák nestrávi a devalvujú mu zážitok z filmu. Keď po nich kazateľ Butler preberá do rúk brokovnicu, síce zdvíha zábavnosť filmu, ale zdramatizovanie už nepôsobí presvedčivo. Tretiu hviezdičku dávam za pestrý a exotický soundtrack, ktorý som mal dopredu napočúvaný, takže mi spríjemnil sledovanie; a za to "veľké srdce" pre africké decká. Byť väčším cynikom, ani by som na ňu nepomyslel. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Přečetl sem si tu pár pseudohříšných komentu, které jak jinak to pořadně rozebrali od boží víry až po LRA. Sem rád, opravdu... opět sem o něco chytřejší, mamina bude na mě hrdá. Každopádně náboženský aktivista s kalašňikovem v ruce, mé oko už vzhledlo poměrně hodně konfesních snímku, které čmárali chcanky do písku no tady to jakýsi Sam vzal po svém. Američani sou opravdu tak zmagoření boží vírou, takže není se čemu divit. Proste správný US. občan sekne s drogama, chlastem a de pomáhat dětem do Afriky, co je na tom kur*a tak špatného? 6/10 ()

Reklama

ainny 

všechny recenze uživatele

Škoda že začátku se nedá věřit. Childersova přeměna určitě neproběhla ze dne na den. Ve filmu to tak bohužel vypadalo a to ho IMHO předem odsoudilo k tomu, že je jaký je. Stejně tak kázání v kostele mohlo mít menší prostor, protože ateistovi připadá směšné. Nakonec z toho vychází jenom nereálně napravený hříšník, který je papežštější než sám papež. Butler se snaží, hodně snaží a je tady o moc lepší než ve filmech z poslední doby. Ale to na nepovedený scénář nestačí ani omylem. Šedý průměr, jehož premiéra je zároveň derniérou. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Většinu filmu jsem úpěl jako pes, kterého majitel nechce jít vyvenčit. Křesťanská agitka, která je prakticky nekoukatelná. Snesitelným se film stává asi v závěrečné půlhodince, kdy už diváka začíná snad i zajímat jak tato blbost vlastně skončí. Omlouvám se zda-li nejsem dostatečně citlivý k problému, který v Africe dnes a denně vzniká, ale je třeba se zamyslet nad tím že problémem Afriky jsou sami Afričané. Čím více peněz pošle okolní svět do Afriky, tím více kulek na tomto světadílu prosviští. Dětí je mi samozřejmě líto, ty za nic nemohou. Haleluja!!!! sbohem a nikdy více. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle je velký špatný. Myslím, že ten film není ani pro kudlanky, ani pro fandy akčních věcí. Tohle je taková - přes veškeré závažné téma - cukrkandlová agitka. Když pak na konci vidíme skutečného Childerse a jeho ženu, tak rozhodně on s tím pupkem není žádný osvalený Butler, a ona není Michelle Monaghan. A tak je to tady se vším - nejdřív je Childers strašné prase, alkoholik, feťák, násilník a skoro vrah, ale najednou prozře (jak? proč? nevíme) a je strašný fanda do Ježíše, a když dělá na stavbě v Africe zželí se mu černošských dítek, které trpí tím, že co chvíli se tam objeví nějaký násilný režim, který za chvíli vystřídá jiný násilný režim, jenom zbraně mají všichni z USA, ale psst, to se nesmí říkat. Ale je povoleno dštít síru na ty rozcapené Amíky, kteří mají vilu a nechtějí dávat co chvíli pět tisíc dolarů na nový džíp (který stejně někdo brzy vyhodí do luftu). Navíc je to celé dost zmateně vyprávěné - jednu chvíli je chlap v Americe, v další jede v noci někde džípem, někdo někde po někom střílí, nevíte kdo po kom, ale ono je to ve výsledku jedno. Ta zrzavá humanitární pracovnice, to mě taky dostalo, když ji padouch majzne do hlavy a my vidíme, že ženská má černě nalakované nehty na nohou - ta tam v té Africe má asi záhul, když má čas na takové blbiny. Taky mě pobavilo, že ta zlosynova armáda se jmenuje Božího odporu, a kazatel taky hlásá Boha, tak to tam mají nějaké s tím Bohem evidentně hodně popletené. Btw, doporučuju český dokument Pod sluncem tma, kdyby někoho zajímala Afrika tak nějak jinak a bez příkras, bez citového vydírání malými, roztomiloučkými černoušky, které, když je přestanete dotovat a živit, jsou schopní vám ustřelit palici a všecho vám sebrat. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (8)

  • Sam Childres dodnes aktivně bojuje v Súdanu proti povstalcům. (Pulos)
  • První volbou pro roli Lyn byla Vera Farmiga, nabídku ale odmítla kvůli těhotenství. (oje)
  • Manželka Sama Childresna dodnes vede kostel, který společně vybudovali v Pensylvanii a i přes dálku, která je dělí, žijí oba ve šťastném manželství. (Pulos)

Související novinky

"Spravedlivé" Zlaté glóby

"Spravedlivé" Zlaté glóby

16.01.2012

Zatímco v rámci nominací na letošní Zlaté glóby se jasní favorité rýsovali, samotné ceny žádného drtivého vítěze nepřinesly. Nicméně za obrovský úspěch se dají považovat tři Zlaté glóby pro… (více)

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

Nominacím na Zlaté glóby vládne Clooney

15.12.2011

Asociace zahraničních novinářů akreditovaných v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby, které jsou tradičně považovány za oscarové předskokany. Letos se nejvíc těší George Clooney… (více)

Gerard Butler loví únosce

Gerard Butler loví únosce

12.08.2011

Když chcete v Americe udělat z knížky bestseller, ještě před publikováním prodáte filmová práva a zajistíte, aby s případnou adaptací bylo spojené nějaké zvučné hollywoodské jméno (které si za to dá… (více)

Forsterův kazatel s kulometem

Forsterův kazatel s kulometem

11.05.2010

Nejlepší na tom je, že jde o pravdivý příběh. Gerard Butler si ve filmu Marca Forstera Machine Gun Preacher, jehož natáčení startuje v létě, zahraje skutečně žijícího Sama Childerse, který žil kdysi… (více)

Reklama

Reklama