Reklama

Reklama

Není kam utéct

  • Velká Británie A Lonely Place to Die
Trailer 1

Obsahy(1)

Když se parta mladých horolezců rozhodla zdolat jeden z mohutných skalních masivů, všichni se těšili na náročný výstup, při kterém jejich těla zaplaví pořádná dávka adrenalinu. Nemohli tušit, že je uprostřed hor Skotské vysočiny čeká nerovný souboj. Při přechodu horského hřebene objevili podzemní skrýš a v ní uvězněné malé děvčátko. Osvobozením srbské dívenky z rukou únosců pro všechny začíná děsivé dobrodružství, na které ti, co přežijí strastiplnou cestu zpátky do civilizace, nikdy nezapomenou.
V hlavní roli strhujícího příběhu odehrávajícího se uprostřed překrásné horské scenerie se nám představí Melissa George. Do jedné z dalších rolí obsadil anglický režisér Julian Gilbey populárního českého herce Karla Rodena. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (250)

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Nemám rád výšky a tak šílence, kteří spoléhají na kus ohnutého železa (je mi jedno že je třeba z ultrapevné kosmické slitiny) vyklajícího se ve škvíře kdesi ve zvětralém šutru s kilákem kolmé stěny pod sebou považuji za naprosté cvoky. Věřím, že adrenalin ucpává cévy a věřím, že nahoře je krásný výhled a ty fotky tam asi vypadají hezky (pokud tam není -30 a vichřice). Z toho úvodu se mi fakt udělalo skoro blbě. Naštěstí pro mne - tenhle film o lezení po horách není, je to jen ústřední kulisa k příběhu. Ve chvíli kdy horolezci najdou z jehličí trčící rouru a posléze i holčičku jsem si říkal že tohle už jsem jednou viděl. Následná logická naháněčka po skalách a lesích divoké a neobydlené části Skotska mne v tom jen utvrdila a já si vzpomněl na film V temném lese (2006) s Gary Oldmanem. Přiznám se, že díky tomu ačkoliv to bylo svižné jsem už nic moc nečekal. Karel Roden se ve filmu víceméně jen mihne, ale účastí potěšil !!!. Závěr ve vesnici s lidovou veselicí jsem už také někdy viděl. Výstřely skryté do slav ohňostroje, souboj posledního klaďase s posledním záporákem... Trochu to pozvedl konec v lese s milým tatínkem unesené holčičky :-). Já dávám tři skoby. * * * ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"A lonely place to die" je jeden z mnoha thrillerov vykresľujúci biznis únosu detí. Tento je špecifický v tom, že sa odohráva v horách. Skupinka horolezcov sa chystá zliezať skaly, keď pri jednej zo zastávok nájdu v zemi zakopané mladé dievča. To sa snažia za každých okolností dostať do bezpečia. S útočníkmi, ktorí sú im v pätách zvádzajú nerovný súboj o vlastné životy. Thriller lepšieho priemeru s pomerne slušnou atmosférou, vhodný pre nenáročného diváka. ()

Reklama

Eliott 

všechny recenze uživatele

Podobných filmů jsem již viděl hrozně moc a tak je to možná o něco těžší se mi zavděčit, ale tento mne bohužel nijak zvláště neoslovil. Postavy byly poměrně sympatické, ale část v horském prostředí mne příliš nebavila. Vylepšením příběhu je konec, kdy jsem se vážně bavil. Jelikož však mluvím pouze o finálních 15-ti minutách, váhal jsem mezi 2 a 3 hvězdami. 50% ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Rozmáchlé přelety nad skotskou přírodou jsou sice úchvatné, ale zbytek filmu jim bohužel nesahá ani ke kotníkům. Pořád máte pocit, že vše, co se děje na obrazovce by šlo udělat anebo alespoň říci lépe. Takhle postavy pobíhají po lesích, chovají se zcela nelogicky a pronáší věty, které jako by vypadly z mých rychlopovídek. Do toho všeho Karel Roden, který je sice standardně cool, ale vypadá, jako by chtěl mít natáčení co nejrychleji za sebou. A ten závěr. Brr. Technicky perfektní, ale příběh a scénář na hovno. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Naprosto výjimečný thriller, který nemá za posledních pár let obdoby. Absolutně nechápu, jak může být hodnocení tak nízký. KevSpa, Obitus, Verbal a Dellamorte by zasloužili nakopat do zadnice nebo by takovým chytrolínům neuškodilo se taky trochu proběhnout před odstřelovačem, aby zkusili, jaký je to napětí, když jim tohle nestačí. :-D... Já osobně jsem nadmíru spokojenej. Opravdu jediná věc, za kterou LZE ubrat hvězdičku, je scénář. Všechny ostatní kritiky jsou jen hrstkou trapných keců. Ale chápu, že existují magoři, co si dokazují svoji inteligenci sledováním převážně artových kravin a když narazí na něco svižnýho a krvavýho, tak se jim z toho udělá nevolno, a pak se tu vyblejou do komentáře. Sakra, už mi přijde, že komentuju, jak ten kokot Verbal. Neva, snad mi to moji kámoši odpustí a za tento brilantní thriller dávám naprosto zasloužených 90 % !!! ()

Galerie (13)

Zajímavosti (7)

  • Takmer celý film bol natočený na území Škótskej vysočiny, na severe Veľkej Británie. (MikaelSVK)
  • Při hledání vhodných lokací pro film bratři Gilbeyové použili při lezení kameru připevněnou na hlavě. Tato videa je možné vidět na konci filmu. (Kritiq)
  • Festival, který se koná ve filmu v jedné obci, je založen na skutečné události známé jako Beltane Fire Festival. Je to každoroční festival participativního umění a rituálního dramatu, který se konal 30. dubna na Calton Hill v Edinburghu. (Kritiq)

Reklama

Reklama