Reklama

Reklama

Univerzální voják 4: Odplata

  • Česko Univerzální voják: Den odplaty (více)
Trailer 2

John je bývalý voják a žije poklidným životem se svou rodinou. Jednoho dne je však přepaden a jeho rodina nemilosrdně postřílena, sám je těžce raněn. Jediné, co mu zůstane ve vzpomínkách, je, že vrahem je jeho kolega z armády Luc Deveraux. Po několika měsících se John zotaví a jeho jediným hnacím motorem je pomsta. Vše kolem Johna je však velice divné a nepochopitelné. Jakási dívka jménem Sarah tvrdí, že spolu mají poměr, ale John si nic nepamatuje. Postupně si však nějaké okolnosti vybavuje. Vše je ale docela jinak... Kdysi byl vládou vybudován projekt „univerzální voják“, v němž byli všichni účastníci speciálně vylepšeni. Tento projekt se však vymkl kontrole a samotní poloroboti se rozprchli mezi normální lidi. Po nějaké době se Andrew Scott pod vedením Luca Deverauxe snaží shromáždit všechny z programu a zřídit si svou vlastní komunitu. John se postupně dozvídá věci, které nechce slyšet, a v opuštěné chatrči nalezne své „dvojče“, které zabije. Po všemožných útrapách se konečně John dostane do tábora, kde se shromažďují  všichni vojáci z projektu... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (209)

Wysch 

všechny recenze uživatele

Co jsem to viděl? o.O Místama jsem se beze srandy ztrácel v tom, kdo je dobrej a kdo je zlej. Místama jsem byl v šoku z toho, že s Univerzálním vojákem to má společnýho pramálo. Nejvíc jsem ale přemýšlel nad Scottovým tílkem, který mělo nejdřív krev i vepředu na prsou, pak mělo potok na zádech, aby nakonec bylo červený vlastně celý. Ale jinak von ten film, tohle pokračování mýho kultu z dětství, ono to mělo i celkem nápad, akce sice poskrovnu, ale zato se jí člověk aspoň nepřesytil, mělo to i tu katarzi a pointu. A já přitom čekal takovou sračku. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně explicitně násilný film, kde dětskou herečku nechají dvakrát zastřelit a nechat z ní jednou kapat krev (mně se ekluje využívání dětí ve filmech i reklamách, zvláště v podobném stylu), film bez nápadu a příběhu, psychedelicky natočený, ublikaný, nepříjemný. Nelogický. Závěr ve stylu počítačové hry. Zbytečně přepálená stopáž. Fuj, že jsem se s něčím takovým vůbec zahodil. ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Pre mňa osobne ide o veľké prekvapenie a druhý najlepší diel tejto série. Hyams pokračuje v temnom trende, ktorý nastolil v minulej časti a svet univerzálnych vojakov tu rozvádza do rozmerov pre akčný film nevídaných. Adkins sa stane svedkom vyvraždenia svojej rodiny rukou Van Damma a po prebudení z kómy ho ženie vpred túžba po pomste. Na krku má však očividne nezastaviteľného zabijaka, ktorého vystrojil démonický vodca Lundgren s takmer apokalyptickými plánmi. Hoci sa dej zdá zo začiatku zmätený a kedysi kladná postava sa tvári ako hlavný záporák, myslím, že tomu kto sériu trochu pozná je po chvíľke rozmýšľania jasné, že všetko určite nebude ako sa zdá, nakoniec počas celého filmu sa objavujú nenápadné indície, ktoré na to poukazujú. Samostatnú pochvalu si tu však zaslúži spracovanie; všetko čo o tom bolo popísané (horror, noir, art, Lynch, gore, psycho...) je naozaj pravda a teší ma, že Hyams mal gule skúsiť niečo iné a vytvoril takýto originálny, atmosférický akčný film. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Vážně nevím, jestli jsem někdy potřeboval vidět zrovna Univerzálního vojáka stylizovaného do utahaného (a blikajícího!) psychohororu, v němž se z Van Dammeova hrdiny stane rádoby parafráze plukovníka Kurtze z Apokalypsy... Akční scény jsou díky choreografii a kameře chvílemi velmi dobré (navíc opravdu hodně krvavé a násilné), bohužel jich je na skoro dvouhodinovou stopáž poměrně málo (navíc stárnoucí Lundgren při souboji s mrštným Adkinsem viditelně nestíhá) a prakticky vše mezi nimi je nepříjemně rozvleklý a otravně nabubřelý pokus udělat z opakovaně vydojené béčkové látky dílo, nad nímž budou mohutně onanovat milovníci festivalových bizárů. 40 % ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Tak to bolo fakt niečo! Johny si napozeral pár ačkových akčniakov, niekoľko áčkových hororov a natočil takmeráčkovú zábavu. A to aj vďaka tomu, že sa vykašľal na tatkovu výpomoc (i keď spolu celkom zvládli tretieho, po správnosti piateho Univerzála). Van Dammov producent Moshe Diamant zrejme čo to zarobil na UNIVERZÁLNOM VOJAKOVI: ZNOVUZRODENIE a tak máte pocit, že sledujete hollywoodsky akčný triler (veľmi odlišný od predošlého UV), občas podobný AGENTOVI BEZ MINULOSTI. Dokonca je tam kopa psychologických scén (ktoré síce spomaľujú tempo, ale určite ich nemôžem odpísať). Celkovo je film skvelo gradovaný - pomaly pribúda počet i kvalita bitiek, stúpa množstvo zbraní a nepriateľov. A režisér stále znovu potvrdzuje, že presne vie, čo robí. Dolph už v predošlom filme mal skvelý štek, tu je ešte výraznejší (jeho fight je vrchol filmu), Van Damme je tu skôr ako tajomná eminencia niekde na pozadí (ale s mačetou to vie). Keď je Adkins oholený, stále viac mi pripomína Bena Afflecka, ale konečne ukázal, že je prudko použiteľný i v hlavnej úlohe. Treba povedať aj to, že bieloruský pitbull Arlovski je tu len ako vedľajšia postava a jeho výstupy "len" oživujú tempo. Netradičná bojovka, ktorá prekročila tieň žánru a bavila ma (kvalitou, nie humorom) omnoho viac ako iná pocta hrdinom osemdesiatych a deväťdesiatych rokov, EXPENDABLES 2... ()

Galerie (51)

Zajímavosti (19)

  • Keď John (Scott Adkins) sedí v chatke, má ranu na krku a krv mu steká po hrudníku až mu zakrvaví biele tielko, ale keď sa postaví, aby podal dievčaťu kľúče, tak je jeho tielko spredu čisté. (ČSFD)

Reklama

Reklama