Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Parta spolužáků je pozvána na pobyt do lázní. Přitom však zažívá mnoho peripetií, vtipných situací, ale i osobních dramat. Souběžně s tím můžeme sledovat příběh mladého zlodějíčka, který nastoupí do luxusního lázeňského hotelu jako kuchař a prožije tam svou první velkou lásku, když se zamiluje do krásné pokojské. (oficiální text distributora)

Videa (2)

Trailer

Recenze (155)

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Peklo. Zase jednou jsem poznal peklo české kinematografie. Nevím, jestli horší práci odvedl režisér Petr Šícha nebo Magnusek. Vím jen to, že to je šílený a nekoukatelný. Parta důchodců vyrazila do lázní a diváka čeká 90 minut utrpení. Upřímně to vypadá jak studentský film z prvního ročníku. A nejspíš by ten student do dalšího ani neprolezl. Odpad, který se jen tak nevidí, když začal Martin Hranáč zpívat něco o "amórovi", chtěl jsem si vrtačkou udělat díru do hlavy. ()

krizi odpad!

všechny recenze uživatele

V českém prostředí je prý strašně těžké sehnat peníze na film. Nedivím se. Respektive se divím, že se sehnat dají na něco takového jako je tohle - totální brak. Nesnáším české filmy posledních let, přesto jsem vždycky optimista a pustím si je, že to už horší být nemůže. Teď už to snad opravdu hloub klesnout nemůže. ()

Reklama

javak810i odpad!

všechny recenze uživatele

Uf... tak jsem shlédl další Magnuskův scénaristický počin. Musím přiznat, že jeho rukopis je ve filmu (bohužel) skutečně znát, protože je to něco úděsného. Námět a děj filmu je o ničem, herecké výkony (obzvláště "herců nehercú") jsou otřesné a dialogy působí díky hroznému scénáři velmi uměle a mnohdy nedávají vůbec smysl. Taky by mě zajímalo, kde se tu vzal štítek "komedie". Ta to totiž není vůbec. Nejenom, že jakýkoliv pokus o vtip, či vtipnou situaci ve filmu působí všelijak, jen ne vtipně (většinou tedy trapně), ale navíc se větší část snímku nese v depresivním duchu stáří, každou chvilku někdo umře, apod. Musím přiznat, že "Školní výlet" je po dlouhé době film, který je čistokrevným odpadem. Není to pouze jen velmi špatný film - jako Bastardi, či Babovřesky - na ty jsem se alespoň vydržel dívat. Tohle je utrpení, při kterém si budete každou minutu přát, aby skončilo. ODPAD! ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Někde to tady už bylo řečeno a já se toho s dovolením rád chytím. Tohle je prostě daň demokracii. Každý, kdo má peníze, nebo je umí sehnat, si v tomto státě, a vlastně kdekoli na světě, dělat co ho napadne. Takže i špatné filmy. Což o to, herecké obsazení, vyjma Tomáše Magnuska a celé řady neherců, je vcelku kvalitní. Ale jak asi mohou takoví herci zahrát, když mají k dispozici silně podprůměrný scénář? K tomu absolutně nefunguje střih, střihač asi u své práce chrápal, a děj samotný je vlastně natlačený do devadesáti minut silou vůle. Nebýt Sandry Novákové, už by se opravdu nebylo na co dívat. Obsazení Martina Hranáče z reality show Vyvolení je pak už skutečně pod úroveň. Zůstává tak poslední otázka, kde na tyhle příšernosti, jimiž nás pravidelně zásobuje, bere Magnusek peníze? Odpověď je až trapně jednoduchá - nebere je. Sami si všimněte, kolik sponzorů má ve snímku jasně viditelnou reklamu v podobě loga či výrobku. Jak snadné. Společně s neherci je pak film vskutku levný. A co je nejhorší, bez kapky studu se Magnusek obsazuje do svých filmů, neboť by jej nikdy nikdo nikde neobsadil. Hodnocení jeho filmů bych mohl kopírovat, protože vždy se jedná o totéž - špatný scénář, herecké výkony a nudný, nezáživný děj. Tady je přece jen alespoň hudba na jakés takés úrovni. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Ten film strašně připomíná amatérskou, nudnější a odfláklou verzi Pamětnice. Nafilmované je to hrozně, některé záběry vypadají, jako z amatérského filmu studentů střední školy a zvuk je taky celkem špatný. Taky mi vadilo, že sám režisér nevěděl, jestli točí drama nebo komedii, jelikož se to tady viditelně pere mezi sebou (a ve finále to bylo hodně křiklavé, odjezd z lázní je optimistický a spíše komediální a pak bum, přijde poslední scéna, která z toho zase dělá vážné drama - to je fakt takový problém ujasnit si, co přesně chci natočit? Dneska už vidím druhý takovýhle film). Ale co musím uznat, je to neskutečné herecké obsazení, myšleno v dobrém. Magnusek znovu sehnal takových starých herců a už podruhé je v jednom filmu dal dohromady, což je dobře a nikdo jiný to v Česku neudělal. A českých filmů o stáří taky moc není (a je zajímavé, že buď mají úspěch (Teorie tygra, Vratné lahve, Babí léto) nebo zapadnou (Pamětnice, Školní výlet). Něco málo zde vtipné je a celkově se na to dívat dá, ale jinak žádná sláva. Slabé 2* ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Ve filmu se na plátně setkává Stanislav Zindulka se svým synem Jakubem Zindulkou. (M.B)
  • Film Školní výlet se natáčel v Lázních Bělohrad, v Pardubicích, v Čelákovicích a v Chrudimi. (Bart)
  • Závěrečnou píseň filmu zpívá hlavní představitelka Libuše Švormová. (M.B)

Reklama

Reklama