Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na konci školního dne je škola až na pár studentů zcela opuštěná a právě v této chvíli, v temných chodbách a prázdných učebnách, čeká na studenty neznámé zlo, které se dere na povrch a přináší pouze smrt. Nyní nastává noc, která bude studenty děsit do konce jejich životů... (PetriK12)

Recenze (66)

raimi 

všechny recenze uživatele

Nedívá se dobře, na tyhle britský "sociální" filmy, ve kterých nenajdete kladnou postavu. Jen přehlídku ubožáků, zbabělců, hajzlů a všemožných morálních kriplů v zajetí politické korektnosti. Jak jen by se pročistil vzduch, kdyby povětřím lítaly facky jedna za druhou, a někdo by si na ty malý britský sráče pořádně došlápl. Nemocná společnost. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

No konečne. Po dlhej predlhej dobe vyšiel slasher, ktorý je zaujímavý a napínavý. A to som si už myslel, že tento žáner vyhynul. Čo na tom, že je to klišé, keď je to dobre natočené? Hlavnými prednosťami hororu je vzhľad mŕtvol a perfektná hudba vo vypätých scénkach. Záver je však dosť na prd a strháva úroveň filmu o latku nižšie... ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Drsná noc na škole, v ktorej dochádza k stretu žiakov a učiteľov s tajomnými, zamaskovanými psychopatmi, ktorí všetkých vyvražďujú. Príjemne nepríjemne strašidelná záležitosť. Režisér to bohužiaľ v budúcnosti moc nezvládol a následne prišiel so snaživými, ale v konečnom efekte (pod)priemernými hororovými béčkami (napr. Storage 24, 47 metrov, Temná strana dvier). Mierne nadpriemerné F (viac takých názvov!) si však pozrite. A to aj v prípade, že ste učitelia. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem v životě neviděl. Horor, u kterého bych vyjmenoval minimálně 10 superlativ, stejně tak bych ale mohl 10x vysolit odpad. Absolutně neuvěřitelně rozkolísané. TO SKVĚLÉ = hudba a zvuky, ze kterých mě ještě teď při psaní komentáře mrazí v zádech, troufám si tvrdit, že se jedná o nejlepší hororovou hudbu vůbec - přitom je to takřka neznámý nízkorozpočťák. Scénář je napsaný uvěřitelně a vhodně v rámci žánru. Další pochvala pro herce, až na toho trapnýho strážníka jsem neměl s nikým problém. Kamera si vychutnává každý moment a každý detail, paráda! Ale to nejpodstatnější je zde hororové napětí. Naposledy jsem byl takto napnutý u Eden Lake. TO TRAPNÉ = to nejhorší se týká především vrahů: jejich pohybování opravdu spíš připomíná opice, než hloupé násilníky a vrahy. Další kravina je to, že jim není vidět do tváře. V jistou chvíli je sice vidět, že má jeden ten zjev na obličeji černou kuklu, ale to nic nemění na tom, že světlo se odráží od všeho a tudíž musí být vidět i pod kapucu. Nesmyslné chování strážníka už jsem zmínil. Problém mám i s jejich motivem. Proč to dělají? A stejně tak je totální kravina, že se v noci nebo večer ve škole zdržuje tolik lidí. To nemají doma rodinu, a nebo rádi spí ve škole? ... už nebudu řešit, co tam byla kravina a co mě nadchlo, to by bylo na dlouho. Objektivně by se všechny klady a zápory měly vyškrtat a zbyl by mi jen holý průměr, jenže to napětí a ta hudba! Už kvůli tomu se vyplatí si tento nenápadný slasher stáhnout nebo sehnat na DVD. (sledováno po půlnoci sám na pokoji) 65% ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Pane Bože, tento film mohol byť brutálne premakaný, ale nebol a prečo? Je útočník a obeť, je tam v pohode svetlo, kamera tiež ok, ale útočníkovi nieje vobec vidieť tvar, ma kapucňu, ale v takom uhle je nemožné, aby mu nebola vidieť tvar, ledažeby to bol neviditeľný muž na úteku alebo na tvári mal kuklu, ale neboli mu vidieť ani oči a nebolo to ani vysvetlené, tak z mojej strany to je len dohad. Tento film mal pochybný scenár a je celkom bez logicky mysliacich postáv. Keby sa žiaci zabíjali medzi sebou, aspoň by to bolo uveriteľné, ale tí opičiaci s neviditeľnými tvárami určite uveriteľný neboli. Ma ale dve veci, ktoré mali úroveň a za každú dávam 1*. Masky zmrzačených ľudí sa podarili a atmosféra v niektorých scénach bola mimoriadne hustá. A ten koniec dal na známosť, že rátajú aj s dvojkou, ale či si ju po tomto zázraku pozriem je otázne. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (4)

  • Film se natáčel během letních nocí, takže natáčení začínalo až v deset večer a končilo kolem třetí nebo čtvrté ráno. (hladass)
  • Film byl natočen ve skutečné škole v Cambridge, která si ale nepřála být jmenována. (hladass)
  • Film měl být původně v koprodukci USA a Velké Británie a mít tak podstatně vyšší rozpočet. Nicméně režisér Johannes Roberts americké peníze odmítl, aby si nad svým projektem udržel osobní kontrolu. (hladass)

Reklama

Reklama