Reklama

Reklama

Děj tohoto filmu vypráví o jedné obyčejné škole, učitelích, žácích a ostatních zaměstnancích školy. Vše však sledujeme pohledem suplujícího kantora Henryho Barthese (Adrien Brody), který jako nováček vstupuje do světa dobře skrývaných tajemství, lží a lidských tragédií. (FFilipCZ)

Videa (6)

Trailer

Recenze (420)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jeho srdce je loutna zavěšená, sotva se ho dotkneš, zní.. Překonávající se kantor Brody ví, že my všichni, naše bytí, je domem Usherů. Pravda je krutá, byť jsou tu jiskřičky naděje v podobě zájmu a snahy zachránit; třeba jen jednoho ze sta, i to by dávalo smysl. Proč ale ta forma horečnatého snu a přehnaná vyhrocenost? To sebemrskačské tlení v bažině deprese chvílemi odtrhávalo od reality.. „One of the hardest jobs I have is throwing cold water on young children's dreams. Ralph, you're not a kangaroo.” (Seymour Skinner) ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

And...what´s your problem...??. Nekompromisní sonda do lidské duše s průvodcem, jenž se dobrovolně stylizuje do role zachránce těla i ducha. Před ním není nutné nic skrývat či obalovat. Není nutné se před ním schovávat za drsné řeči, agresi...citové pohnutky. On do nich vidí. Nevidí nic, ale i to je výsledek. Lidská duše je prázdná, snažíme se jí naplnit, ovšem marně. Marnost je zlo, plodí nenávist. Vůči sobě i okolí. On jejich duše naplňuje a nutí je přemýšlet v bezmyšlenkovitém světě, i když jeho duše již dávno odlétla. Schoulený, samotný chlapec zachraňuje ty, kteří o záchranu nestojí. Naprosto excelentní, ukázková režie ve velmi silném dramatu, ale i humoru, který by zde čekal málokdo. Bezchybný soundtrack a perfektní herectví. Takovéto filmy potřebuji. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Hehe, tohle by měli pouštět v prvním ročníku na pedáku, aby si všichni včas a rychle rozmysleli, chtějí-li vůbec zkoušet povolání učitele vykonávat. Děti jsou parchanti a jejich rodiče kolikrát ještě větší (jak vím z vyprávění, holt učitelská rodina no :-D). Jakkoli je film dobře zahraný a má co říct, hlavní hrdina v podání Adriena Brodyho mi k srdci nepřirostl. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Mierny mišung v scenári, ktorý si dlho ujasňuje, čo chce povedať, sa v druhej polovici začína sprehladňovať a končí dosť nečakane, pointou, ktorá príde odinakadiaľ, ako by som čakal. Animované vsuvky sú trochu zbytočné a rozbíjajú realistickosť snímky. Takže a teraz o výrazných kladoch filmu. Detachment nám bez obalu ukazuje, ako to chodí na stredných amerických školách, resp. aj inde vo svete, aj keď v Európe žiaci nefuckujú učiteľom. Ukazuje, čo deti cítia a ako sa s problémami vysporiadavajú alebo nevysporiadavajú. Adrien hraje ako vždy o život a jeho postava je dostatočne psychologicky prepracovaná. Kedy sme toto videli u nás a za našimi západnými hranicami? Porovnajte trebárs s Gymplom. Česť americkým hviezdam, že si nájdu čas aj na takéto malé filmy. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zoufalá zpráva o stavu světa aneb život za časů marketingového holocaustu. Úvahy v obrazech, načmáraných na školní tabuli, pro všechny oběti ztracených hodnot. Smutná přehlídka duševních sešlostí v těkavých etudách, hlubokých jako deprese. A inspirativní výzva pro všechny, kteří si ještě touží zachovat rysy své tváře... ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Prvý deň ráno, ako sa Erica (Sami Gayle) nasťahuje k Henrymu (Adrien Brody) do bytu, vidíme, že Henry nosí prsteň, ktorý mu však Erica dá ako darček až o pár dní neskôr. (misterz)
  • Úlohu Meredith si zahrala režisérova dcéra Betty Kaye. (whimsy)
  • Celý film sa natáčal v New Yorku. Škola, ktorá poslúžila filmárom sa nachádza na Long Islande a nesie názov Mineola High School. (MikaelSVK)

Související novinky

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

Best of 2012 dle popředních uživatelů ČSFD.cz

06.01.2013

Stejně jako v loňském roce, i letos vám přinášíme přehled nejlepších filmů uplynulého roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Nejoblíbenějším… (více)

Reklama

Reklama