Reklama

Reklama

Primal

Trailer
Austrálie, 2010, 80 min

Příběh se odehrává ve vnitrozemí Austrálie, kde Anja (Zoe Tuckwell-Smith) a její přátelé, následují mladého studenta antropologie, Daceho (Wil Traval), který se snaží vypátrat 12.000 let staré kreslené obrazce. Vše vypadalo jako poklidný průzkumný výlet, než se Mel (Krew Boylan) rozhodla nahá okoupat v nedaleké kaluži stojaté vody. Dříve nadšená skupinka přátel, tak musí náhle bojovat o své přežití. Boj, který jim odkrývá tváří v tvář pradávné zlo, obydlující nedalekou horu. (mosnak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Neuveriteľné ako mi kolísala nálada počas pozerania tohoto hororu. Tri hviezdičky, dva, miestami až štyri!! Potom zase dve, potom tri a nakoniec dve a pol??? Viac ani za svet. Priznávam, že to bolo niečo novšie, neočakávanejšie ako to tu už niektorý spomenuli. No presto všetko mi to prišlo miestami, neviem či použijem správne slovo - trápne? A musím povedať, že hlavne jedna postava zo skupinky mladých, ktorý cestujú za maľbami po stredovekých skalách sa správala úplne, ale úplne prijebano. Až natoľko, že mi pokazila zážitok z tohoto nie vôbec zle natočeného hororu. Rada na záver!!! - keď sa Váš-a, priateľ-ka, premení na niečo podobné typu zombie, žere všetko čo jej príde do cesty, zistíte, že sa bojí jedine ohňa - NEDÁVAJTE PRED ŇOU DOLU NA ZEM, ALEBO NA BOK HORIACU FAKĽU A NESNAŽTE SA JU PRESVEDČIŤ, ŽE JE V NEJ STÁLE NIEČO DOBRÉ, LEBO VÁS NAPADNE!!!!! A KEĎ BUDE ŠUKAŤ S INÝM ZOMBIEKOM - PRE BOHA - LEN NEŽIARLITE A NECHCI TE DOTYČNÉMU ZATO NAKOPAŤ RIŤ!!!!!! - ONI TO NECHÁPU!!!! Prisahám, že takéto chovanie jednej z postáv tam ozaj JE a príde mi prijebanejšie ako útek teenegerky v dome pred vrahom po schodoch HORE ... ( a to som myslel, že už to nikdy nikto netromfne ) ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud vás vaše nejlepší kámoška děsně žere, je to patrně v pořádku. Začíná li být ale tak trochu šavlozubá, hodinu a půl lítá kolem tábořiště, ječí jak piča a snaží se vám při každé příležitosti prokousnout krční tepnu, začnete být mírně podezřívaví a přejete si, aby to s tou náklonností tolik nepřeháněla. No je to horror! Navíc v nedaleké jeskyni žije obří penis, který nemá zrovna nic jiného na práci, než s každou kolemjdoucí kikinou počít nějakou tu roztomilou obří krevetu, která jde ven výhradně císařským řezem. Sem tam odněkud taky vyskočí lidožravý, šavlozubý králík a kousne vás do prdele. Jediní normální jsou tam klokani. Ti se jen v klidu pasou a čekají, až je nějaká ohyzdná blondýna naporcuje na stejky. Ne, není to země za zrcadlem, je to australský pravěk. A útočí! Příště raději zabiju večer tím, že si koupím pixlu Primalexu a podrobně si nastuduju návod k použití! I když nebýt těch šmouh od posledního malování, které bylo tolik zábavné sledovat, patrně bych pošel nudou. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Primal není určitě filmem, kterej by diváka dokázal posadit na prdel svojí originalitou. Má ale sympatickou stopáž, rychlej rozjezd a svoje tempo si udrží až dokonce. Což vidím jako největší a hlavní pozitiva filmu. Film má sice i ucházející atmosféru a najdou se tu i krvavější scény, ale nemůžu se ubránit pocitu, že se z toho dalo vytěžit daleko víc. Některý scény jsou hodně odfláklý. Primal mě určitě neurazil. Na jedno podívání je to OK, ale že bych si tenhle film pustil někdy v budoucnosti nebo, že bych ho někomu doporučil - nehrozí. Primal je jako jednohubka. Chutná, ale nezasití. Něco mezi 2-3 hvězdama. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa šok, samozrejme v pozitívnom slova zmysle. Dej, prostredie, atmosféra, kamera, hudba, atď, všetko je tak premakané a parádne natočené, že ak dá niekto tomuto hororu odpad, je pre mňa idiot. Zatiaľ som ešte lepší horor z Austrálie nevidel a hneď som si ho dal do svojej "súkromnej" Top 10 hororov. Úžas, proste nemám slov... ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Pod Flipnicův komentář bych se mohl klidně podepsat. Film bez výrazných zastávek stále žene kupředu, v napětí nepolevuje a místy má i slušnou akci. Najde se tu i várka krve a vyvrhnutých vnitřností, pro mě osobně vede klokan. Plus vidim i v tom, že se tu všechno zbytečně nevysvětluje. Prostě se to děje a hotovo. Herci jsou příjemní, až na výjimku onoho klučiny, co selže ve dvou klíčových scénách. To je ale věc scénáristy. Škoda je i těch několika WTF momentů, co trochu kazí jinak skvělý dojem. Každopádně... Austrálie se tímto kouskem opět připomíná a řve do světa: my jsme tu taky! ()

Galerie (6)

Zajímavosti (4)

  • Celý štáb pracoval čtyři týdny v kuse a čelil kromě dotěrného hmyzu i sesuvům půdy, a to i po slabých deštích. Sám režisér Josh Reed uznal, že natáčení bylo pro všechny velmi náročné. (heyda)
  • Film se natáčel v Novém jižním Walesu v období silných dešťů (březen/duben). Ve filmu se však deště nedočkáme. (heyda)
  • Běžný natáčecí den začal zpravidla v poledne a končilo se až okolo jedné ráno. (heyda)

Reklama

Reklama