Reklama

Reklama

Temný příliv

Trailer

VOD (1)

Kate je bioložka, která svůj život zasvětila zkoumání a pozorování žraloků. Neohroženě s nimi tráví čas pod mořskou hladinou a o její bezpečí se stará manžel Jeff, který je podmořským kameramanem. Jednou se ale vše vymkne kontrole a žralok zabije jednoho z členů týmu. Po této tragické události Kate s potápěním končí, a dokonce opustí svého muže a stahuje se do ústraní. Po čase uspořádá s ženou zemřelého kolegy výletní plavby pro turisty. Moc dobře se jim ale nedaří, většina turistů se touží potápět se žraloky. O výpravy za velrybami, tučňáky a lachtany moc lidé nestojí. Kate je na tom mizerně, stále se nepřestala vinit z kolegovy smrti a sotva zvládá splácet loď, do které zatéká. Její přátelé se ji snaží přesvědčit, aby dala Jeffovi druhou šanci a urovnala si svůj život. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (102)

BadoXXII 

všechny recenze uživatele

Žraločie filmy mám rád a tak začnem s tým, že je to naozaj pekne natočené - pekná kamera, farebné filtre a podobne. Príliš prestrelená ukecaná stopáž (takmer 2 hodiny!!!) s minimom žralokov však už má od nadšenia príliš ďaleko. Absencia akejkoľvek hudby (v Čeľustiach robí 90% atmosféry) pri tzv. hustých scénach so žralokmi atmosfére vôbec nepomáha a tak je pre tento film slovo napatie úplne cudzie. Vadili mi aj použité a pre žraločích fanatikov dobre známe zábery žralokov z rôznych prírodopisných filmov (našťastie má film aj pár vlastných). Takže milovníkom žralokov film odporúčam (zas tak veľa sa ich neurodí), ale ľudia hľadajúci dobrú atmosféru búdú len znudení a otrávení. P.S.: Tá nočná scéna s hľadačmi pokladov (či čo to bolo) mala byť akože čo? pokus o Čeluste? Veľmi vtipné :) ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film byl dobrej po celou dobu co měla na sobě Halle džínový sexy kraťásky, tedy celý dvě minuty. Pak si do filmu zavedla úřední hodiny nuda obecná a začala velmi tvrdě pracovat. Zapíchla to asi 13 minut před koncem ve kterém se odehrává strhující finále. Sice se odehrává za tmy, ale zase slyšíme šplouchání a bublání což nám dává pocit že jsme ve vaně a po skončení filmu tak ušetříme za vodný a za stočný, protože nám tak stačí už jen sprška, nejlépe studená, aby jsme se z tohohle majstrštyku vzpamatovali a ještě ušetřili za teplou vodu. ()

Reklama

ecceHOMMO 

všechny recenze uživatele

Hrá tu Halle Berry.....velice prekvapivé. Film o žralokoch s ktorými sa hlavná hrdinka chce hrať ako s delfínmi....pardón...chce ich spoznať a porozumieť im. V niektorých momentoch mi hlavom preblesla myšlienka, že som si mohol radšej pozrieť dokument o žralokoch a bolo by to napínavejšie ako Temný príliv. Našťastie aspoň záver priniesol aké také ( ikeď pomerne jalové) napätie. Ale krájať sa nedalo...:O)) ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Nebetycna nuda. Zo 40tich percent ukazuje niektore v skutku pekne podmorske zabery (vsetkeho vsak vela skodi), dalsich, asi 35 percent, je hodne nudny dej. Nicim nevynikajuci a plny nelogickeho konania, popierajuci i pud sebazachovy. Zvysnych asi 25 percent tejto dlhociznej (mne sa zdala pridlha) stopaze, kamera spociva na krivkach trucujucej, ci pretrcajucej sa Halle. Postavicku ma sice stale peknu, avsak to, co predviedla po hereckej stranke je ubohe.. Myslim, ze ju opat dlhsie neuvidime. Neodporucam ani na zabitie nudy. Este ju znasobite. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Chtělo by se na začátku zeptat, kam se podělo herecké umění první herečky afroamerického původu, která získala Oscara za hlavní roli. Aneb jak si Halle Berry plácla s režisérem Johnem Stockwellem, který má viditelnou slabost pro vodu, a vzniklo z toho dovolenkové lákadlo na potápění. Bez žraloků. Do svědomí by si měli sáhnout také její agenti, protože dostat tohle na stůl, měli se poohlédnout spíš po skartovačce. V neoprenu možná vypadá dobře, ale trestuhodně nemá co hrát. Tvůrci se nemohou opřít o scénář, který kašle na pořádnou zápletku. Hlavní hrdinka Kate vždycky vydrží pod vodou na jedno nadechnutí tolik, kolik se scenáristovi zrovna hodí, na palubě nad ní se pak odehrávají malá dramata s minimálním nábojem. Pokud ale chválit, tak zvukaře a kameramana. Ten v prosluněných záběrech projede v těsné blízkosti do neoprenu se soukající Kate, ponoří se pod hladinu, udělá několik úžasně vypadajících fines a fetišisticky se vrátí k dalšímu objektu nad hladinou. S atraktivním prostředím rozbouřené vody to holt Stockwell umí. Bohužel ale i obyčejný kousanec žralokem je bojácně zakrytý, v závěrečné pasáži navíc začne nesouvisle stříhat a zoufalý divák rychle ztrácí orientaci o tom, kde se kdo zrovna nachází. Nakonec ale přeci jenom vyhraje. Se zatmívačkou a nabíhajícími závěrečnými titulky. ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama