Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (598)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných zpracování úspěšné videoherní série. Uncharted je ideální materiál pro film, jelikož už jeho videoherní předloha byla takovým interaktivním filmem. Stačilo, tak relativně málo k tomu, aby vznikl opravdu dobrý film. To se bohužel nestalo a přestože se nejedná o průser, vzhledem k tomu co předloha nabízí, je to velká slabota s nesympatickými hrdiny a jednou slušnou akční scénou. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ruben Fleischer natočil videoherní adaptaci slavné hry Uncharted a byť film kletbu filmů podle her neprolomí, jedná se o sympatické a zábavné dobrodrůžo, které jednak v kinech chybí a rozhodně hře nedělá ostudu. Režiséra mám v oblibě, jeho Gangster Squad, Zombieland i Venoma mám rád a Uncharted v pohodě může stát po jejich boku. Tom Holland je skvělý a spěje ve velkou osobnost a výborně mu sekunduje i Mark Wahlberg, který je zábavnou složkou celého filmu. Ženské postavy až tak nestrhnou a záporačka je trochu nevýrazná, ale to zvládnu překousnout. Film má sympatický vizuál, solidní tempo, zábavné postavy, poutavý příběh i solidní akci, byť jsou jen 2 pořádné, ale finále je dostatečně dlouhé, nápadité a dostatečně epické ( narážka na Piráty z Karibiku potěší) a pár easter eggů na hru taktéž. Je to docela srovnatelné s nedávnou adaptací Tomb Raidera a za mne určitě lepší než poslední dobrodružné filmy s the Rockem. Bavil jsem se slušně a je skvělé být po delší době opět v Kině! Příběh 3/5, Akce 4/5, Humor 3/5, Násilí 0/5, Zábavnost 4/5 Hudba 4/5, Vizuál 4/5, Atmosféra 3/5, Napětí 3/5, Emoce 2/5, Herci 4/5. 7.5/10. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

S Rubenem Fleischeirem je to jak na houpačce. Jednou si to s ním totálně užijeme (první Zombieland), podruhé nedokáže prakticky ničím překvapit. Prostě nemastná neslaná rutina. Přesně to platí i o téhle látce, na kterou fanoušci konzolí nedají dopustit. Duo Tom Holland a (krapet otrávený) Mark Wahlberg je na stopě bájného pokladu, má předhazovat vtipy, tvářit se zadumaně, prchat před smrtí v poslední vteřině a vypadat u toho cool, zatímco tvůrci si v průběhu toho všeho horko těžko hlídají tempo a správnou atmosféru, místy se točí v kruhu a kradou nápady z mnoha minulých dobrodružných žánrovek. Je to přesně ten typ divně přepálených kousků, na které bych do kina nikdy nešel. Místy jsem si vzpomněl na nedávnou podobnou „zábavu“ z továrního pásu Red Notice, u které platilo to samé: k blockbusterům z 90. let, které nestály ani polovinu, se jednou za čas velmi rád vracím. Tady platí jednou a dost. ()

T2 

všechny recenze uživatele

║Rozpočet $120miliónov║ Tržby USA $148,648,820║ Tržby Celosvetovo $407,141,258▐  Tržby za predaj Blu-ray v USA $8,684,685║ Tržby za predaj DVD v USA $4,047,533║ Strašne tuctová zívačka, v kine by som na tom zaspal. Ruben Fleischer zas a opäť potvrdil, že je režisér bez nápadu. Tom Holland je v danej úlohe zle vybraný, nevýrazné chlapča na mužskú úlohu. Tváriť sa len na oko drsne asi moc nestačí. /40%/ ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Zábavné a akční dobrodrůžo na jedno podívání. Není dobré to brát moc vážně, protože film se očividně nesnaží o realistické vyznění. A podle toho to vypadá - místy to postrádá smysl, místy je to lehce trapné klišé. Wahlberg mi moc sympatický nebyl, ale Tom Holland to táhl dobře, přestože i jeho role je dost předvídatelná a typově přesně taková, v jaké si Hollanda představíme. Škoda, že ta "bratrská" linka (o hledání jeho ztraceného bratra) nebyla trochu zajímavější a třeba i mysterióznější. Zpětně si říkám, že to všechno nějak vyšumělo do ztracena. Ale jak říkám, jako akční jednorázovka ve stylu Indiana Jonese to funguje. Nic víc od toho nečekejte. ~(3,2)~ ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Ve filmu lze zaslechnout původní hudební motiv Craiga Fergusona z herní série „Uncharted“. Skladatel Ramin Djawadi tak stejně jako v případě Warcraftu (2016) dodržel motivy z předlohy, které jsou hráčům důvěrně známé. (radik92)
  • V roce 2018 byl natočen fanouškovský krátkometrážní snímek Uncharted (2018) s Nathanem Fillionem v hlavní roli. Většina fanoušků přijala tento snímek s nadšením a byli tak zklamáni, když zjistili, že nebude v roli obsazen. (jimik13)
  • Na Nateově kufru ze sirotčince si lze všimnout samolepky s logem studia Naughty Dog, které je autorem mj. právě videoher „Uncharted“. (MatyM)

Související novinky

Příští Spider-Man má režiséra

Příští Spider-Man má režiséra

11.09.2024

Režisér nového Spider-Mana 4 je konečně potvrzen. Dlouho se nevědělo, kdo se po odchodu režiséra první trilogie Jona Wattse, který nám za pár týdnů nadělí lákavý thriller Wolfs s Bradem Pittem a… (více)

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Reklama

Reklama