Reklama

Reklama

Potomek slavného hledače pokladů sira Francise Drakea, Nathan Drake, konečně našel stopu k prokleté zlaté sošce ze Zlatého města v El Doradu. Když se však vydá na cestu, za zády se mu náhle objeví zakeřní konkurenti. (Falcon)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (591)

Lima 

všechny recenze uživatele

Pozitivem  filmového fastfoodu typu Uncharted je, že ušetřím. Fakt není sebemenší důvod do tohodle investovat jedinou korunu za blu-ray. A tak je to v současnosti s většinou kinematografické produkce podobné. Já nikdy na fastfood nebyl, raději mám výživné stejky a tohle je spíš topinka s česnekem. Pronuděných 120 minut a ujištění, že nejlepší filmovou adaptací PC hry zůstává pořád 27 roků starý Mortal Kombat. ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Řada lidí Uncharted srovnává s nedávným Red Notice a i já musím napsat, že Uncharted vyhrává na plné čáře. Když přijde na řadu akce, nebo luštění všelijakých hádanek a skládaček, je Uncharted vlastně hodně fajn a já se vážně bavila. Film akorát trpí tím, že vše kolem je takové prázdné a obyčejné. Záporáci působí strašně uměle a zejména postava Antonia Banderase je vyloženě směšná a totálně zbytečná. Nicméně fajn film na páteční večer, s návštěvou kina chybu neuděláte. Nemyslím si, že by kdokoliv z kina mohl odcházet vyloženě naštvaný.  Silnější 3*. ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Další z průměrných zpracování úspěšné videoherní série. Uncharted je ideální materiál pro film, jelikož už jeho videoherní předloha byla takovým interaktivním filmem. Stačilo, tak relativně málo k tomu, aby vznikl opravdu dobrý film. To se bohužel nestalo a přestože se nejedná o průser, vzhledem k tomu co předloha nabízí, je to velká slabota s nesympatickými hrdiny a jednou slušnou akční scénou. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Fifty-fity? Si zdrogovaný? Dostaneš 10% a nazdar.“ Vlastne som bol až prekvapený, ako sa mi to páčilo, aj keď na 4* to nemalo, hoc veľa k tomu nechýbalo. Diváci zjavne mali podobný názor, takže hoc rozpočet nebol najnižší (12O), tak celosvetová tržba sa vyšplhala nad fajnových 4O1. Bolo to síce celé strašne neoriginálne, ale zároveň natoľko suverénne natočené a tak dobre zahraté, až som mal dojem, že čosi také vidím prvý raz v živote. Akcia je v úvode brutálne počítačová a bál som sa, že to taká aj zostane. O to milšie ma prekvapilo, že následne bola vcelku realistická a presvedčivá, s dôrazom na kaskadérske výkony reálnych ľudí a nie CGI. Medzi Hollandom a Wahlbergom to iskrí tak dobre, že keď sa Wahlberg občas vytratí z deja, tempo brutálne uvädne. Oceňujem WTF vtipy (mačka, prízvuk, „Vidíš niečo divné?“). Chápem, že u tohto druhu filmov „asi“ netreba mať prehnané očakávania, tu už ale aj mne vadilo, aké jednoduché bolo napr. ukradnúť špičkovo zabezpečený artefakt atď., to už bolo vážne niekde na úrovni Lovkyne tajomstiev s Tiou Carrere. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

K Uncharted se musím nějaký ten týden po projekci vrátit, prostě mi to nedá. Ač jsem si zcela vědom toho, že ten film není žádný zázrak a chápu zklamané reakce mého okolí, já jsem se prostě bavil. Nečekal jsem nic převratného, ale i přes plejádu nejrůznějších logických lapsů jsem dostal výborný popkorn, který mě na dvě hodinky adekvátně zabavil. Možná ten pozitivní zážitek umocnil i utahaný a nudný Moonfall, který jsem viděl pár dní předtím nebo fakt, že s herní předlohou se teprve seznamuji. Doufejme, že se příště tvůrci poučí ze svých chyb a přinesou i něco více než „zábavný blockbuster". ()

Galerie (45)

Zajímavosti (24)

  • Natáčení započalo 15. července 2020, tuto zprávu nám oznámil Tom Holland na svém instagramu. (ČSFD)
  • Ve filmu lze zaslechnout původní hudební motiv Craiga Fergusona z herní série „Uncharted“. Skladatel Ramin Djawadi tak stejně jako v případě Warcraftu (2016) dodržel motivy z předlohy, které jsou hráčům důvěrně známé. (radik92)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Související novinky

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

Amazon odhalil obří plány s Tomb Raiderem

28.01.2023

Herním adaptacím se po letech nezdarů a posměchu začíná mimořádně dařit. Sony slaví úspěch s Uncharted nebo The Last of Us, Netflix zase s Arcane podle světa League of Legends, no a Amazon teď zkusí… (více)

Banderas by rád natočil třetího Zorra

Banderas by rád natočil třetího Zorra

28.11.2022

Mezi výborným Zlatým okem a ještě lepším Casinem Royale natočil režisér Martin Campbell taky moderní reboot (a pak výrazně slabší sequel) jiné slavný franšízy. Řeč je o Zorrovi z roku 1998, v němž si… (více)

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

Hvězdy herního The Last of Us součástí seriálu

10.06.2022

Fanoušci herní série The Last of Us včera díky akci Summer Game Fest obdrželi celou řadu skvělých zpráv. Tou první je, že se první díl dočká nové přepracované a definitivní edice s lepší grafikou a… (více)

Reklama

Reklama