Reklama

Reklama

César pracuje jako vrátný v bytovém domě v Barceloně. S úsměvem otevírá dveře nájemníkům a vyřizuje jejich stížnosti. Není to sice ta nejlepší práce na světě, ale on o změně místa neuvažuje. Jeho práce mu totiž umožňuje poznat všechny nájemníky domu, jejich denní harmonogram a zvyky. Ví o všech jejich příchodech a odchodech, zná jejich slabé stránky i tajemství. Může dokonce ovládat jejich životy, jitřit otevřené rány a ponořit se do nich. A to vše, aniž by proti němu vzniklo jakékoliv podezření. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (507)

jojinecko 

všechny recenze uživatele

Španieli sú jednotkou v oblasti mrazivých psycho-trilerov. Mientras Duermes je ešte o niečo lepší (v zmysle intenzívnejší) ako napr. podobná žánrovka Ojos de Julia. Luis Tosar je týpek na pohľadanie a svoju (herecky vďačnú) rolu si užíva. Napätie hustne každou minútou a k záveru tep stúpal až na maximum. Fanúšikovia žánru MUSIA byť spokojný.. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Ľudí ako bol César je bohužiaľ na svete viac než dosť. Samozrejme, drvivá väčšina našťastie nedosahuje jeho thrillerovú, zakomplexovanú úroveň, ani sa nemenia na podposteľového nočného démona. Obyčajne si vystačia keď sa v duchu radujú nad cudzím nešťastím, pretože len vtedy dokážu byť naozaj šťastní. To je hotová ľudská tragédia. Čím menej má človek takýchto ľudí pri sebe, tým lepšie... Snímok si tu postupne buduje napätie i atmosféru, pričom Luis Tosar zahral svoju nešťastnú postavu veľmi dobre. V závere, aj keď bol dostatočne napínavý a tiež trochu krvavý, mi však niečo chýbalo. Chcelo to ešte niečím oživiť, tiež sa mi zdalo, že až moc ľahko dokázal César manipulovať s policajnými dôkazmi. Ale inak veľká spokojnosť. Za poslednú dobu konečne thriller s nejakým poriadnym nápadom. 75/100 ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ach Áno! Tomuhle Já říkám Kvalita! Opravdu skvělé geniální dílo..Které nemělo ani jedno hluché místo a já se bavil od začátku do Konce a proto také zvyšujii mé Hodnocení na 5*! Perfektní Nápad a o to víc Excelentnější Thriller. Balaguero, se spíše snažil člověka šokovat,než postrašit.. a Já mu to celé sežral!.. Zapotil jsem se nejednou.. A oči mi pomalu vyskákaly z důlku a na Konci mi ukápla jedna slza.. No dobře Dvě ! :D... A že se jedná o jeho nejslabší dílo s tím nesouhlasím, Jelikož nejsem Fanoušek filmů Rec.. Tak tohle řadím hned za Fragilie! Jo a Mala Uršulka,až vyroste bude Kočka! :D ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zakomplexovaný vrátnik je zúfalý, že nie je šťastný a jeho susedka Clara áno, a tak sa rozhodne, že urobí všetko pre to, aby sa prestala usmievať. Neustále sa jej vkráda do bytu, schováva sa pod posteľ a v noci jej vyvádza nezbednosti, akurát to veľmi nefunguje, pretože nech vymyslí akýkoľvek výstrelok, Clara sa usmieva naďalej. No a keď si mladá žena privedie do bytu chlapa, všetko sa mu chudákovi začne vymykať z rúk. Balagueró ma síce nesklamal, ale dostal som niečo úplne iné ako som čakal. Dokonca to ani nie je horor, na aký sme zvyknutí, nie sú v ňom žiadne desivé scény, hektolitre krvi, ľakačky či atmosferické momenty. Napriek tomu to funguje vďaka originálnemu nápadu a kvalitným hereckým výkonom. Otázne je len to, či to hororových fanúšikov uspokojí. Na môj vkus je to totiž podané až príliš odľahčenou, pomaly až zábavnou formou, no film aj napriek tomu nenudí a bol som čoraz viac zvedavý, čo ten chudák ešte vymyslí. Takže u mňa je to tak na 7/10, bavil som sa, ale pod pojmom horor si predstavujem niečo úplne iné. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Zábavná hříčka, v níž jsem sice moc nebaštil okleštěnou psychologii a několikrát jsem se pousmál i nad dost zjednodušenými vztahy mezi příčinami a následky (ať už ten samotný proces uspávání nebo celková neschopnost antagonistu nějak dopadnout), ale jako cynická obdoba Psycha je to super. Dobře se tu zvýznamňují motivy a vztahy mezi postavami a finále je přesně tak znepokojivé i zábavné, jak by vzhledem k průběhu být mělo. A když už se přiostří a Balagueró naladí hororovou notu, funguje to zcela přirozeně a intenzivně. 75 % ()

Galerie (85)

Zajímavosti (7)

  • „Mientras Duermes“ („Zatímco spíš“) je název televizního programu, pro který pracuje novinářka Ángela z filmu REC (2007) od režiséra Jaume Balagueró. (Polgedney)
  • Pracovným označením filmu bol názov Flatmate. (MikaelSVK)

Související novinky

Španělé, kam se podíváš

Španělé, kam se podíváš

16.02.2014

Španělská kinematografie se v posledních letech díky několika talentovaným tvůrcům s velkými hity stala velkým dodavatelem kvalitních hororů a thrillerů. Tento trend se dále rozvijí s tím, že přední… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno