Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Obyvatelé poklidného amerického městečka u zátoky Chesapeake jsou zvyklí na zdejší vodu, která je samozřejmě důležitá pro chod společnosti. Dva biologičtí výzkumníci z Francie právě v této vodě objeví vysokou úroveň toxicity, a snaží se varovat starostu. Ten ovšem odmítá cokoliv prozradit lidu, jelikož chce zabránit vytvoření paniky a strachu. V důsledku tohoto kroku ale vzniká smrtící epidemie, při které zmutovaný druh parazita začíná napadat stále více a více lidí, u kterých přebírá kontrolu nad jejich myslí. (cardinals)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (92)

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jedna velká reportáž o parazitických "hajzlech z moře vytažených". Tuny rybiny, metráky korýšoviny, kýble slizu...no vyloženě ta rybina z toho filmu smrdí. Spousta nakažených, opuchlých lidí, zvratky, mrtvoly. Bohužel to je na tom asi tak to nejstrašnější. Žádné napětí, žádně znepokojení, prostě (slabší) průměr. Mnohem víc mě zaujalo nízkorozpočtový švédský grilovaný kolínko, měsíční kamení nebo třeba tyhle stylový bodlinky. 55% ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Film má síce krátku stopáž, ale pretrpieť som to musel dvojnásobne. Koho v dnešnej dobe ešte toto zaujíma? Ostáva záhadou, čo osvietilo a primälo režiséra RainMana, napísať si scenár a dokonca režírovať takúto zbytočnosť. Hoci sa nejedná o parazita z vesmíru, tak aj tá najnudnejšia časť z X-Files je oproti tomuto veľdielo. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Opět otřesná roztřesená kamera (naštěstí ne celý film) - kdy už tenhle způsob natáčení skončí? Copak všichni amatéři točí permanentně ožralí s Parkinsonem v obou rukou? Téma filmu, byť neoriginální, se mi líbilo. Stejně jako už v 50.letech, i dnes je třeba točit sci-fi o tom, jak si může člověk svojí činností podříznout větev pod sebou. Některé záběry působí hodně dokumentárně (oceánografové zkoumající parazity, lidé plní mokvajících puchýřů, rozežrané mrtvoly), což oceňuji. Takhle nějak by si s námi příroda vyřizovala účty...ostatně, je otázka, zda jsou ve filmu vůbec užity trikové efekty, vše je nějak moc opravdové. Kromě řádky katastrofických filmů se mi vybavil Cabin Fever, ale to mi rozhodně nevadilo. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

80-minútový zostrih fiktívnych reportážnych záberov, ktorý je rovnako vynaliezavý, ako by šlo o za pol hodinu zostrihanú TV reportáž do večerných správ - ale keďže fiktívnu, tak bez dopadu na diváka. Žiadne styčné postavy, žiadne prekvapenie ani vystrašenie. V sedemdesiatych rokoch by ako prvý film príslušného subžánru prekvapil a písalo by sa o ňom, ale dnes si vystačí maximálne na post bezvýznamného DVD titulu s lákavým coverom. Veľmi slabé 2 hviezdy. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Jediný, kto to vystihol úplne až do DNA je užívateľ fugazi. Snímok sa nehodnotí, ako kdejaký gore splašok / sympatické postavy, s ktorými som cítil(a) tú bolesť pri podrezávaní / lesná vyvražďovačka / mizerná réžia / nablblý scenár / nelogické jednanie postáv...čo sa týka toho velebeného gore, tak toho je tu viac ako v " reťazovom TX " a celej sérii piatkov..blah blah. Ak si ťa odchytí niečo podobné, tak ľahko zistíš,ˇ čo je logické jednanie a čo je gore. Príroda si ťa odchytí a budeš sa s tým musieť vysporiadať. Barry nikdy nebol na gore a vedel do čoho ide. Tento dokument má byť totiž vykrićníkom. A to mu aj vyšlo. Ak si niekto myslí...to je už ale na diskuziu. Každopádne radšej takáto kamerovka, ako zelenkavé pátranie po VHSkách. P.S. (bacha na to , z ktorého kohútika ti nabehne origi voda cez hrdzavú rúrku - para H20 capich ? )). ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Tvůrci se nechali inspirovat parazitem Cymothoa exigua. Tento parazitický korýš se dostává do ryb žábrami, samice se přichytí k jazyku, zatímco samec se přichytí k žaberním obloukům. Parazit přeruší krevní cévy v jazyku ryby a způsobí, že jazyk odpadne. Poté se přichytí na zbývající pahýl jazyka a samotný parazit účinně slouží jako nový „jazyk“ ryby. (Homerking)
  • Film se natáčel v Georgetown (Jižní Karolína, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama