Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest, a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie. I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do konce, který navíc může mít v souladu s japonskými tradicemi velmi trpkou příchuť. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (875)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me docela zklamalo, cekal jsem totiz podle ukazek akcni fantasy becko, coz tenhle film rozhodne neni. Jedna se o zpracovani jakysi japonsky legendy, takze prvni pulku filmu se vlastne nic moc nedeje, jen sledujeme pomery v stredovekym japonsku a do toho se mota trochu zbytecna postava Reevese. Kdyz konecne 47 roninu vyrazi, zacne bejt film docela akcni i zabavnej, dojde na nejakej ten souboj a zacne to bejt i krapet fantasy. Coz je paradoxne dalsi problem, protoze k ty prvni polovine se to moc nehodi. Tvurci se meli rozhodnout, jesli chtej zpracovat co mozna nejrealnejc legendu a nebo natocit cistokrevny fantasy, fantasy by me potesilo vic, precejen Rinsch neni Zwick a Reeves neni Cruise, jenze ve vysledku tu je podivna smeska, s par fajn soubojema, prumernejma trikama a zbytecnou delkou. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO LIST BUDE PAMÁTKOU NA NAŠI ODVAHU. ABY SE SVĚT DOZVĚDĚL, KDO JSME BYLI A CO JSME VYKONALI. DNES V NOCI ZÍSKÁME ZPĚT NAŠI ČEST A POMSTÍME NAŠEHO PÁNA.“… /// List možná…, ale film? Samurajové i Šógun si to brebentí po anglicky (vole děláš, jako kdybys uměl japonsky!), sice japonsky umím akorát pozdravit, ale stejně jako TADY jsem lehce konsternován. Historickou věrnost nechť souděj jiní, páč já, já se chcu bavit. A vyprávění je to zajímavý. Mysteriózní historická fantasy, vobčas souboj, čáry máry…, bohužel furt to ne a ne nabrat vyšší vobrátky. Vypráví, vobčas se vleče, když boj, tak krátkej a úplně ze všeho nejvíc by mě zajímalo, kterýho čuráka napadla 2hodinová stopáž. To pokračování třech kil je proti tomu přehlídkou scénáristickejch myšlenek a filmovejch nápadů. Nechybí romantika mezi vločkama sněhu, rozkvetlá sakura… A přitom by to nemuselo bejt tak špatný, kdyby to nebylo tak nudný. Samurajská pohádka, která se mění v ukolébavku. To si snad těch 47 týpků ani nezasloužilo! P.S:Přesto myslím, že ty 3* by byly spravedlivější…, ale to můžem probrat během čajovýho vobřadu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kodex Bushido. 2.) Dělám do hromadnejch sebevražd. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No vida. Tak nakonec to nedopadlo až tak pekelně jak naznačoval trailer. Nebo teda takhle ona to překombinovaná ujetá blbost je, to zase jako jo, ale na druhou stranu viděl jsem letos i dost horší splácaniny. Hlavním problémem je mix moc prvků do jednoho filmu naráz a jako celek to moc nefunguje. Další problém je, že akcí se tu zrovna neplýtvá a když už se nějaká najde, tak mě nijak extra nezaujala. No a největší problém je rating. Prostě udělat takový samurajský film, kde se třeba i sekají hlavy přístupný skoro bez krve je až trestuhodné. Máme tu občas nějaký ten solidní souboj prostředí je pěkný... No to je asi tak všechno závěrečný finále nic moc. Hlavní záporák pak úplnej ultra trapák co se nezmůže, ale lautr vůbec na nic. Podtrženo a shrnuto na zábavnou píčovinu je to zábavný málo a na kvalitní film to pro změnu nestačí. Takže asi takhle není to nic z čeho bych byl zrovna nadšenej a nevím jestli to potřebuju ještě někdy vidět, ale zase to na druhou stranu není nic z čeho bych měl chuť ihned po odchodu z kina spáchat Sepuku.40%. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Samuraj ktorý stratí svojho majstra je označovaný pomenovaním Ronin a dostáva sa takmer na samé dno Japonskej spoločnosti. Jedného dňa, počas dňa hier, za pomoci čiernej mágie, dochádza k spiknutiu voči pánovi oblasti, nazývanej "Akó". Všetci samuraji sú vyhnaní do zatratenia. Jedinou nádejou 47 Roninov na oprávnenú pomstu, ktorá musí byť splatená, je miešanec menom - Kai. Pokiaľ by niekto chcel, aspoň z časti "počuť" môj názor, nech si prečíta komentár užívateľa "Flipper". Očakával som samurajskú drámu, ktorá sa oprie o skutočný príbeh oddanosti svojmu pánovi, ktorá je pre národ Japonský, doslova životným zadosťučinením, no bohužiaľ, dostal som teenegerskú, polo-nudnú rozprávku s doplnkami, vhodnými pre pokračovanie H.P. Rozjímanie užívateľov nad krásnymi zábermi prírody je síce úchvatné a pravdivé, no to som si mohol pustiť aj "National Geographic". Viac krvi uvidíte u zubára pri vyplachovaní držky (samurajský film bez jedinej kvapky??). Omnoho bolestivejší je pre mňa fakt, že K. Reeves je vďaka svojim výberom snímkov, v ktorých sa za poslednú dobu snažil "hrať" (ak sa tomu vôbec dá tak povedať), v peknej prdeli. Napriek tomu, že "47 Ronin" nie je vyslovenou stratou času, rovnako nedosahuje kvalitu tak výnimočného filmu, ako to tu podaktorí "fajnšmekri", uspaní opiátom skromnosti (kiež by som bol taký istý), prezentujú. Najdokonalejší prvok snímku, jednoznačne, hudobný doprovod. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Still better than Hobbit... Ne vážně, překvapivě smysluplná hollywoodská limonáda, která má zjevně úctu ke kultuře, takže ji může znásilňovat leda v očích (rádoby) japanologů, co se můžou podělat z toho, že se do historickýho filmu klíčujou draci a šestioký digitální kozo-prasata. Nechápu jen to, proč se Mathieson v padesáti letech nenaučil svítit tmavý scény tak, aby mu to (zase) nešumělo jako kráva. S Alexou docela výkon. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Filmové šípy pocházejí z dílny slavného evropského výrobce šípů Michaela Reapa. Některé vyrobil v "muzejní" kvalitě, aby obstály i v detailním záběru. (Cheeker)
  • Ve filmu si střihne roli i Rick Genest (Foreman) přezdívaný také Zombie Boy, který je znám hlavně díky rozsáhlému tetování těla. Celkem ho toto zkrášlení stálo 4 075 liber. (devNull)

Související novinky

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

13.08.2020

Přáli jste si vidět pokračování jednoho z největších propadáků roku 2013? Pak máte štěstí, akční fantasy 47 róninů se totiž dočká sequelu, a ne jen tak nějakého. Dvojka se bude odehrávat 300 let v… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama