Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rónin je samuraj, který ztratil svého pána a tím i svou čest, a jeho postavení na společenském žebříčku středověkého Japonska tomu odpovídá. Ještě mnohem níž však stojí lidé smíšené rasy, mezi něž patří i nalezenec Kai (Keanu Reeves), zčásti Brit, zčásti Japonec. Díky svým mimořádným schopnostem je vzat na milost skupinou bývalých samurajů, jejichž pán se stal obětí spiknutí, které připravili zákeřný Lord Kira a čarodějka Mizuki. Róninové chtějí Lorda Kiru porazit za každou cenu, jenže trumfy rozhodně nejsou na jejich straně. Dokud nezískají Kaie. I tak ale bude cesta za spravedlivou odplatou trnitá a jen málokdo z nich po ní dojde až do konce, který navíc může mít v souladu s japonskými tradicemi velmi trpkou příchuť. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (876)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TENTO LIST BUDE PAMÁTKOU NA NAŠI ODVAHU. ABY SE SVĚT DOZVĚDĚL, KDO JSME BYLI A CO JSME VYKONALI. DNES V NOCI ZÍSKÁME ZPĚT NAŠI ČEST A POMSTÍME NAŠEHO PÁNA.“… /// List možná…, ale film? Samurajové i Šógun si to brebentí po anglicky (vole děláš, jako kdybys uměl japonsky!), sice japonsky umím akorát pozdravit, ale stejně jako TADY jsem lehce konsternován. Historickou věrnost nechť souděj jiní, páč já, já se chcu bavit. A vyprávění je to zajímavý. Mysteriózní historická fantasy, vobčas souboj, čáry máry…, bohužel furt to ne a ne nabrat vyšší vobrátky. Vypráví, vobčas se vleče, když boj, tak krátkej a úplně ze všeho nejvíc by mě zajímalo, kterýho čuráka napadla 2hodinová stopáž. To pokračování třech kil je proti tomu přehlídkou scénáristickejch myšlenek a filmovejch nápadů. Nechybí romantika mezi vločkama sněhu, rozkvetlá sakura… A přitom by to nemuselo bejt tak špatný, kdyby to nebylo tak nudný. Samurajská pohádka, která se mění v ukolébavku. To si snad těch 47 týpků ani nezasloužilo! P.S:Přesto myslím, že ty 3* by byly spravedlivější…, ale to můžem probrat během čajovýho vobřadu. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Kodex Bushido. 2.) Dělám do hromadnejch sebevražd. 3.) Thx za titule ,,petkaKOV“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem 47 Konin a dostal jsem překvapivě solidní přímočarou fantasy, po níž bych moc rád viděl zdejší kohortu absolventů FFUK, sveřepých japanologů a dalších přechytřelých kokotích hlav spáchat harakiri pletací jehlicí, neboť jsem si to kvůli jejich osvíceným zvratkům málem nepustil. Dávám vám tímto příležitost zemřít jako muži a ne se zadusit vlastním egem jako esoteričtí žvaniví tranďáci. Ač plné až po titulky Maků a makaků skvěle zadržujících krev (a to i z useknutých hlav), které našinec od sebe rozezná jen za pomocí špatného a horšího anglického přízvuku, a ten Kínu zase vypadá s katanou jako panna s vibrátorem, má to spád, švih a je to zcela prosté čajových obřadů, haiku, Takešiho hradů a ostatních bambusáckých broskvovin pro otoky. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Vyprázdněný rádoby exotický blockbuster, jehož zpracování má diváka střídavě buď za debila, nebo za nenáročného ignoranta. Mimochodem, řeči o atraktivitě dálno-východní historie/fantazie či o pronikání asijských témat do západního zábavního průmyslu jsou malinko zcestné. Když si stopadesátikilová blonďatá mamina vezme kimono, nestane se z ní nějakým zázrakem gejša - bude to pořád stopadesátikilová blonďatá mamina. Ve srandovním županu. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Překvapivě důsledný hollywoodský spektákl, který nahlíží na tradice japonské kultury možná naivní, současně ale i poměrně uctivou optikou. Fantasty prvky jsou překvapivě užity poměrně střídmě (a rozhodně nepůsobí v příběhu nepatřičně), Keanu Revees je svým subtilním projevem dle mého spíše vědomě podřízený k tomu, že není hlavním hrdinou v pravém slova smyslu, než že by byl herecky matný, lokace se střídají se železnou pravidelností a akce byla minimálně solidní (nelze nicméně přehlédnout násilnou absenci krve, která několikrát nutí střihače k bizardním zásahům). Výsledek mě každopádně příjemně překvapil. Jako historickou kapitolu to nelze brát vážně ani omylem (a nemyslím, že by to byl tvůrčí záměr). Jako fantasy variantu jedné legendy, která chce připomenout některé hodnoty? S tím nemám sebemenší problém. 70% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No vida. Tak nakonec to nedopadlo až tak pekelně jak naznačoval trailer. Nebo teda takhle ona to překombinovaná ujetá blbost je, to zase jako jo, ale na druhou stranu viděl jsem letos i dost horší splácaniny. Hlavním problémem je mix moc prvků do jednoho filmu naráz a jako celek to moc nefunguje. Další problém je, že akcí se tu zrovna neplýtvá a když už se nějaká najde, tak mě nijak extra nezaujala. No a největší problém je rating. Prostě udělat takový samurajský film, kde se třeba i sekají hlavy přístupný skoro bez krve je až trestuhodné. Máme tu občas nějaký ten solidní souboj prostředí je pěkný... No to je asi tak všechno závěrečný finále nic moc. Hlavní záporák pak úplnej ultra trapák co se nezmůže, ale lautr vůbec na nic. Podtrženo a shrnuto na zábavnou píčovinu je to zábavný málo a na kvalitní film to pro změnu nestačí. Takže asi takhle není to nic z čeho bych byl zrovna nadšenej a nevím jestli to potřebuju ještě někdy vidět, ale zase to na druhou stranu není nic z čeho bych měl chuť ihned po odchodu z kina spáchat Sepuku.40%. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu si střihne roli i Rick Genest (Foreman) přezdívaný také Zombie Boy, který je znám hlavně díky rozsáhlému tetování těla. Celkem ho toto zkrášlení stálo 4 075 liber. (devNull)
  • Okrem maďarskej metropoly Budapešť pracovali filmári aj vo Veľkej Británii, konkrétne v Londýne a Škótsku. (MikaelSVK)

Související novinky

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

47 róninů se dočká cyberpunkového pokračování

13.08.2020

Přáli jste si vidět pokračování jednoho z největších propadáků roku 2013? Pak máte štěstí, akční fantasy 47 róninů se totiž dočká sequelu, a ne jen tak nějakého. Dvojka se bude odehrávat 300 let v… (více)

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

Keanu Reeves jako drsný ruský kmotr?

17.09.2013

Nějak se mu ten comeback nedaří. Jeho režijní debut Man of Tai Chi moc slávy ani peněz nepobral a obludně předražená samurajská fantasy 47 Ronin (rozpočet údajně přesáhl 200 milionů dolarů) vypadá na… (více)

Keanu Reeves jako zlý kungfista

Keanu Reeves jako zlý kungfista

17.12.2011

O projektu Man Of Tai Chi jste už u nás četli. Keanu Reeves si pro svůj režijní debut vybral klasické téma: příběh o mladíkovi, kterého jeho bojové schopnosti přivedou do světa „úžasných možností a… (více)

Reklama

Reklama