Reklama

Reklama

Když se pod noční oblohou narodila Jupiter Jones (Kunis), znamení napovídala, že je předurčena k velkým činům. Nyní již dospělá Jupiter sní o hvězdách, ale probouzí se do chladné reality uklízečky toalet a nekonečného sledu neúspěchů. Až když na Zemi dorazí Caine (Tatum), geneticky upravený bývalý armádní lovec, jehož úkolem je Jupiter sledovat, začne si uvědomovat naplnění svého osudu - její genetická výbava ji předurčuje jako dědičnou následnici královny vesmíru. Toto neobvyklé následnictví by však mohlo ovlivnit rovnováhu ve vesmíru. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (1 234)

kulyk 

všechny recenze uživatele

Kdybych já jen měl o trošku více estrogenu, abych si film užíval jako kdejaká dvanáctiletá čerstvokozka. Má chyba. Místo ,,fakt, ale jako fakt, jo, suprácký vychytávky" mi bylo dáno popatřit na naprosto neschopnou kravku, kterou měli už ve výrodnici zašlápnout, aby se netrápila, a zmutovaného bišonka na pufpuf bruslích, co ji patrně z nudy nebo ze sportu donekonečna zachraňuje. Vatu dělají jakési zmatky v rodinných vztazích mezi matkou/nematkou a jejími o bžiliony let staršími výškrabky, shodou okolností tupějšími než zploditelka sama, tři prdele cestování od debílka k hovádku a Aragorn, nebo snad Boromirda, který se, nevím proč, touží státi Ikarem. No chujovina značná, to vám povím upřímně. Což by vůbec nevadilo, ale Kulyček se nudil jako komár v jantaru. Malé plus za jistý naivně - antikapitalistický podtext, ale jinak: milá Jupiter, raději urychleně zajdi! I s tím svým geneticky neustáleným prasopsem. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tuhle počítačovou hru bych rozhodně chtěl hrát. Sestrám W. se podle mě povedl nadprůměr. Příběh zapadal do sebe výrazně líp než Matrix, o Cloud Atlasu nemluvě. Výhrada k dramaturgii scén, po akci by měly být výdechové pasáže - proto dojem hry. Ale spokojenost, z velkofilmů posledních let, jak píši, nadprůměr. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Aha tak křídla od Red Bullu už nebudeme potřebovat, Baťa nám dodá na lítání něco lepšího. W+W jsou vizuální mazlíčkové a obrazem dokázali prezentovat fakt, že jejich fantazie si žádný hranice nepostavila. Některé záběry byly na hranici mezi filmařstvím a kouzelnictvím. Pokud bych měl hodnotit jen za svoje oči, dávám pět a odejdu středem, leč filmy nejsou jen o očích, bohužel. Mám dojem, že W i W tak moc mysleli na dokonalý obal, že zapoměli do obalu nasypat kvalitní dobrotu a nechali tam jen splasklé žužu. Nemělo to žádný emotivní náboj, nepoved se casting, ze všech herců stojí za zmínku snad jen Sean Bean, ale jeho postava měla bohužel minimum prostoru. Nejvíc kempovali před kamerou Mila s Channingem a tady vidím další slabinu filmu. Tihle dva nemaj pro takhle velkolepou pohádku potřebné charisma a pokud jde o herectví tak to by na turnaji v rychlohoření soutěžilo s benzinem o první místo. Jsem rád, že jsem Jupiterku viděl v kině, protože vizuální mistrovství Wachovskich si o to vysloveně říká, ale měli se víc zavrtat i do způsobu vypravění, abych moc fandit dobru a fakovat zlo a ne že to na mě obsahově působí jako hokejovej zápas Srí Lanky s Čadem. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Místo Popelky je tu Hajzlka. Místo prince, mutant mezi čoklem a vojákem, na konci ještě s křídlama. Děj se odehrává ve vesmíru s přeplácanými efekty. Hlavní padouch, zde až nápadně připomíná Zorga z Pátýho elementu, čili originalita nízská a jeho generálové jsou lidoGodzilly. Konec filmu mi ale naprosto nic neříká. A k tomu celý děj 'dokresluje', (tedy vlastně ve skutečností prasí) občasný hudební štěk z Predátora. Přál bych si už jenom jedno. Ať už Wachowskí raději nic netočí! ()

juta 

všechny recenze uživatele

V lepší obrazové kvalitě je to extázový zážitek. Parádní efekty a vizuál jsou prostě boží a na to se byla slast dívat. Přesto jsem se na začátku začal strachovat, že to dopadne špatně jako Atlas mraků, ale nakonec se z toho vyklubala nadprůměrná podívaná, která má mouchy především v podobě zvláštních dialogů. ()

Galerie (133)

Zajímavosti (17)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 176 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Premiéra filmu bola pôvodne plánovaná na 25. júl 2014. Vydanie filmu bolo však odložené na 6. 2. 2015, pretože bol potrebný ďalší čas na dokončenie viac ako 2000 špeciálnych efektov a na prípravu efektívnej marketingovej kampane. (figliar)
  • Původně chtěli Wachowští jako plnohodnotný nebo částečný soundtrack použít nové album skupiny Pink Floyd "The Endless River". Nakonec z toho ale sešlo a původní hudbu složil Michael Giacchino. (Beckett51)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

Sean Bean bude pomáhat Marťanovi

21.10.2014

Už jste si určitě všimli, že se filmové postavy Seana Beana je málokdy dožijí závěrečných titulků. Pětapadesátiletý Angličan si toho je dobře vědom a nedávno se dokonce rozpovídal o svých… (více)

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

Na sci-fi od Wachowských si počkáme do zimy

06.06.2014

V roce 2012 to byl G. I. Joe 2: Odveta, loni 300: Vzestup říše a letos Jupiter vychází. O co přesně jde? O velké blockbustery, které byly na poslední chvíli odsunuty z nabitého léta. Rockova parta… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Reklama

Reklama