Reklama

Reklama

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta

  • USA Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

V dalším pokračování svých fantastických dobrodružství se kapitán Jack, ke kterému se štěstěna opět jednou nemilosrdně obrátila zády, ocitá tváří v tvář bandě smrtících pirátských duchů pod vedením strašlivého kapitána Salazara (Javier Bardem), kterým se podařilo uniknout z Ďáblova trojúhelníku a jejichž jedinou touhou je připravit o život každého piráta - a zejména Jacka. Jackovou jedinou nadějí na přežití je bájný Poseidonův trojzubec, ale pokud má mít šanci ho nalézt, musí přesvědčit ke spolupráci Carinu Smythovou (Kaya Scodelario), geniální a krásnou astronomku, a Henryho (Brenton Thwaites), tvrdohlavého mladého námořníka a člena královského námořnictva. Jedině s jejich pomocí má kapitán Jack, svírající v rukách pevně kormidelní kolo Umírajícího racka, své zoufale nicotné a zchátralé lodi, naději nejen zvrátit nepřízeň osudu, se kterou se poslední dobou potýkal, ale také zachránit si život ve střetu s nejmocnějším a nejděsivějším protivníkem, jakému byl kdy nucen čelit. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (936)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Je to lepší než předchozí film, ale zase ne o moc. Potěšující rozdíl je hlavně v tom, že se tentokrát tvůrci opravdu snažili přijít se zajímavými a neokoukanými nápady, no bohužel zapomněli na příběh. Takřka úplně na něj zapomněli. Na jednu stranu je v pátých Pirátech třeba skvělá scéna s gilotinou, která jako by vzešla z hlavy Gora Verbinskiho, fajn finále na kotvě a několik neodolatelných černohumorných scének (jmenování kapitánem například). Na stranu druhou tam ovšem je také řada až příliš jednoduchého humoru (laciné dvojsmysly jako ze současných tuzemských komedií), který je navíc zbytečně předvídatelný (vždycky bezpečně poznáte, že se blíží vtip nebo "vtip"), pár až příliš překvapivých zvratů, za něž bych někoho nejraději protáhl pod kýlem, a "zábavnost" Jacka Sparrowa má většinu filmu spočívat v tom, že je ožralý jako pes a chová se tedy ještě podivněji než obyčejně. Záporák Javiera Bardema se mi líbil, ústřední pár už tak moc ne... Geoffrey Rush moc prostoru nedostal, ale udělal, co mohl. Hudba byla zoufale nenápaditá. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Je to megadrahé, sú tam zombie žraloci, Paul McCartney aj Zimmerove motívy, takže ten film proste zlý byť nemôže :) Pokiaľ bola pirátska séria v kóme, tak sa zrodili nové série (Fast and Furios, Transformers, MCU), ktoré po nej prevzali štafetový kolík najpopulárnejších novodobých blockbusterov. Už v expozícii požičanej z finále Fast Five je však jasné, že Sparrow a spol. sa chcú vrátiť na trón. A minimálne v mojich očiach sa im to darí. Zbytočná prekombinovanosť je preč a dostal som krásnu dobrodružnú fantasy so super tempom, tradičným humorom, sympatickými (novými) postavami, veľmi dobre využitými navrátilcami, dobre odsýpajúcim príbehom a úžasným vizuálom. Už dávno som sa v kine tak perfektne nebavil a pri megagýčovom finále bola dokonca aj slzička :) V konkurencii robotov, plešatých šoférov a okostýmovaných hrdinov to dokonca pôsobí aj neuveriteľne sviežo. Čo je trochu paradox, keďže je to piata časť zabehnutej frančízy. Takisto ma veľmi pobavili hrátky s klišé a som si istý, že feministky a filmoví vedci budú mať z jednej podzápletky veľkú radosť. Som proste nadšený a jediné čo mi vadí, je absencia Zimmera a nejakej skutočne úžasnej scény , ktorú by som si pozeral opakovane (prvé tri diely ich majú hromadu). Aj keď gilotína má k tomu blízko. Užil som si to viac než posledné FaF a dokonca aj ako Artuša. Uvidíme ako za pár týždňov vráti úder Bay 9/10 P.S. Aby bolo jasné, tak jedničku, dvojku a nejaké tie dve hodinky z trojky absolútne milujem a štvorku nenávidím. P.S. 2 - komu táto séria doteraz nesedela, nesadne mu ani teraz ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Letní blockbusterová sezóna se vlastně teprve rozjíždí a hned je tady druhé překvapení. Pirátům už jsem vůbec nevěřila. Postavu Jacka Sparrowa považuji už dlouho za zcela vyčerpanou, proto jsem byla nesmírně ráda a mile překvapena, že v tomto díle nestál úplně v popředí. Popcornová zábava jak má být, je to obrovské a zábavné. Není to film, který si budu doma pouštět často a ani nemůžu říct, že bych se bůhvíjak nemohla dočkat dalšího dílu, ale zkrátka jsou noví piráti hodně fajn. 7/10 ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Za prvé je tam potitulková scéna, snad někdo nenapíše, že je to prozrazovaní děje. Pro Jacka Sparrowa a Piráty z Karibiku mám slabost a nebojím se to přiznat. I když tomuto filmu neškodilo víc Jacka a méně Austrálie. Dále je dobrá loupež banky po pirátsku, není čarodějnice jako čarodějnice, astronomka není agronomka, Svatý Martin byl a je francouzsko-nizozemský a ne britský, Jack měl svatbu, zajímavé rodinné propletence, Jack byl i mladý, plavba tři mystických lodí se nekonala, Will Turner a Elisabeth Swanová - Turnerová (Orlando Bloom a Keira Knightley) se tam objeví i když jen jako cameo, a jejich scéna odpudivá, dle Jacka Sparrowa. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je docela zrádnost novinářských projekcí, že na ně jdete často bez povědomí o přijetí toho filmu. Já při sledování nových Pirátů s určitostí věděl, že tohle je konec, že tahle nesnesitelně úmorná nuda je poslední kapka a nikdo to nerozdýchá. A to jako člověk, co byl smířlivý ke čtyřce. A pak jsem byl po projekci překvapený, kolik spokojených hlasů se ozývalo. Ale to jen tak na okraj. Mně to každopádně nejde na rozum, protože jsem se takhle nudil naposledy... nakonec ani nevím, kdy jsem se tak moc nudil. Možná u Pasažérů? Ani u nich ne. Chybí mi pocit dobrodružství - napojení na postavy. Nejde mi o jejich hloubku ani uvěřitelnost, ale možnost jim fandit - tady mi ta možnost není daná. Jen jeden člověk za druhým (a je jich tak strašně moc) mluví a něco chtějí, jezdí na místa a tam zase mluví... Za nimi jsou renderovány obrazy za stovky milionů, ale mně to nezajímá. Během tohohle filmu jsem si připadal vyčerpaný, zničený a neschopný čehokoliv - opravdu mě to trápilo. Ale asi přeju všem, co si to zvládnou užít, hodně zdraví a štěstí. ()

Galerie (197)

Zajímavosti (51)

  • Film vznikal v době, kdy Johnny Depp (Jack Sparrow) procházel těžkým rozvodem. Na natáčení chodil často pozdě, což narušovalo natáčecí plán, protože natáčení se muselo kvůli němu někdy i na několik hodin zastavit. Došlo to tak daleko, že byl najat asistent produkce, aby čekal před Deppovým domem, sledoval, kdy se uvnitř rozsvítí světla, a oznamoval, že herec je už vzhůru. (Scelleton)
  • Počítačovým pirátům se podařilo ukrást film dva týdny před premiérou a díky tomu vydírali studio Disney tím, že pokud nezaplatí stanovenou částku, tak umístí film na internet volně ke stažení. Na internetu se nejdříve objevilo 5 minut z filmu a následně další 20minutová část. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

Disney zvažuje restart Pirátů z Karibiku

24.10.2018

Scenáristé Deadpoola a Zombielandu Rhett Reese a Paul Wernick měli údajně mít první schůzky se studiem Disney o potenciálním rebootu miliardové série Piráti z Karibiku. Zatím není jasné, jestli… (více)

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

Depp, Rylance a Pattinson mezi barbary

23.10.2018

Johnny Depp (Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta) a producent Andrea Iervolino (Hudba ticha) nedávno oznámili spolupráci na několika nových projektech, přičemž tím prvním se stane snímek Waiting for… (více)

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

Liga spravedlnosti 2 jen tak nebude

20.11.2017

U filmových sérií platí jednoduchá matematika - pokud je další díl úspěšnější než ten předchozí, jede se dál, pokud ne, místo pokračování se dá chvíli pauza a potom ideálně reboot. Letos takhle… (více)

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

Rádio Filmové melodie obohacené o 515 skladeb!

13.08.2017

ČSFD rádio Filmové melodie jsme právě obohatili o více jak 515 tracků z největších soundtrackových novinek posledního roku! Navíc s úpravou playlistu, ve kterém každá druhá skladba je novinka.… (více)

Reklama

Reklama