Reklama

Reklama

VOD (1)

Záhadný agent CIA odhalí tajemství, která by mohla agenturu úplně zničit. Bývalý kolega, co nejspíš zešílel, pak vypíše odměnu na jeho hlavu a nahání ho po celém světě. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (730)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Přijemná špionážní záležitost s velmi charismatickým obsazením, s fajn lokacemi a zápletkou. České diváky potěší rozsáhlá sekce po Praze, která je dle mého i nejpovedenější části filmu s nejlepší akcí. Celkově akce je velmi solidně odvedená a byla by radost ji sledovat, kdyby šlo ve filmu občas něco vidět. Bez přehánění si myslím, že víc jak 60% filmu se odehrává ve špatně nasvícené a nepřhledné temnotě, kde stěží poznáte, co přesně se děje a to tahá snímek hodně dolů. Využít to potenciál hrátek se světli a barvami, který tu je, jedná se o úžasnou podívanou, bohužel tohle bylo buď nad síly režisérů nebo kameramana a tak se jedná často o tak temnou záležitost, že jsem měl flashbacky na Star Wars Solo a to nechcete. 5/10! ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Príjemné akčné prekvapenie. Čo sa týka lokácií, je The Gray Man hotovou hodinou zemepisu, spolu s hlavnými hrdinami sa dá pozrieť napríklad do Bangkoku, Baku, Monaka, na Floridu až snáď do nekonečna a ešte ďalej. Gosling od tejto chvíle musí utekať a bojovať nielen o svoj život, zatiaľ čo Evans sa snaží ukázať, že sa nebojí použiť akýkoľvek špinavý trik, aby mu dokázal položiť nôž na krk. Gosling sa evidentne na rolu pripravoval a nie je to vidieť len na obligátnom zábere do pol tela, kedy si obmýva odtrhnuté šrámy. Bitka v nemocniciach v neskoršej fáze filmu ukazuje, že venoval čas aj príprave bojovej choreografie a vďaka tomu je možné scénu zhliadnuť bez prehnaného strihania, ktoré má v mnohých filmoch zakryť nahradenie hercov ich kaskadérskymi dvojníkmi. Náležite treba tiež oceniť zámer režisérov nespoliehať sa v nadmiere na CGI a veľkú časť akcie natáčať za použitia praktických filmárskych trikov. A je to jedine dobre, pokiaľ niečo akčné scény v tomto filme kazia, sú to práve chvíle, kedy sa kulisy zmenia na digitálne jednotky a nuly, pretože je to na prvý pohľad spoznať aj na stene domáceho projektoru. (27.7.2022) ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Nepřiznaná parodie na bondovky. Ryan Gosling a Chris Evans si jdou vytrvale po krku a následně provedou akční nájezd na matičku Prahu. A ve volných chvílích, když dojde munice, shánějí po Praze pro Anu de Armas tenké vložky. Ryan Gosling už se potřeboval zbavit nálepky tanečníka z Buzelandu. Akční povolávací rozkaz s režijní dvojkou Anthony Russo a Joe Russo se ukázal být nejlepší volbou. Dvouhodinová akční jízda je plná výbuchů, přestřelek a bitek až po jeho agentské trenýrky. Opravdu jsem vděčný, že se nekecalo a pořád se jelo v hodně vyrovnaném a dynamickém tempu. Žehrat na neoriginalitu opravdu nebudu. Scenáristické manévry mně přišly naprosto dostačující. Navíc je znát, že režijní bratři svůj obor zvládají nadmíru kvalitně. Chris Evans se vyzbrojil asexuálním knírkem a byl senzačně psychopatický. Billy Bob Thornton povstal z tenat zapomnění, sice jeho kreace nikoho moc zajímat nebude, ovšem pendluje mezi mladšími kolegy přijatelně. Cestuje se po evropských městech, všude přijde na řadu něco akčního. Občas se film opře trefně do špionážního žánru, nikterak urážlivě nebo hanlivě, inspirace bondovkami je znát. Ty ostatně poslední dobou umíraly na akci, tady se akčně nepolevuje. Gosling a spol. si dokráčel k pěkné akční metě. S Russovými v zádech ukázal, že jeho kamenná tvář má progresivní formu. A než nám definitivně v roli Kena přijde o koule, ukázal, že akční koule rozhodně má. 10/10 ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Přijde mi, že psát cokoliv k tomuto snímku už je nošením dříví do lesa. Na ta velkohubá prohlášení Netflixu a značná očekávání diváků to dopadlo tak nějak průměrně, ale ať si nelžeme do kapsy, není to zas vyloženě jen ten produkt k žehlení, jakým bylo třeba Red Notice (aka druhá nejdražší produkce Netflixu), a bavit se u Gray Mana dá (zejména teda zásluhou Chrise Evanse, jenž si toho psychopatického záporáka s knírkem fakt užívá). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Už som sa neraz vyjadril, že ma takéto primitívne námety doslova urážajú. V živote by ma nenapadlo, že môj dvojník a lacná kópia v jednom, Ryan Gosling, bude účinkovať v takejto retardovanej, tupej kokotine, ktorá od úvodu nevie, ako sa má vlastne prezentovať. Chce byť serióznou záležitosťou, alebo ide o komédiu? Lebo pozerať sa na Evansa s tým svojím “knírom”, ktorý budí dojem inšpektora Gadgeta, je fakt solídna ostuda. Nedá sa nato pozerať. Toto rozhodne nie je ani zábavné, ani premyslené, toto je momentálna klasika od Netflixu, kde treba najebať to “najlepšie” čo je v podobe hereckého obsadenia dostupné, pričom duša filmu, emócia, KVALITA, ide absolútne stranou. Jedným slovom - preplatená GRCANICA a sa čudujem komukoľvek, kto tomuto tlieska. ()

Galerie (103)

Zajímavosti (27)

  • Ve scéně na Náměstí Republiky se ničí sloupy u Unicredit Bank. Po střihu je to „Bankovní dům“ a trosky pak zase odpovídají Unicredit Bank. (gougy)
  • V českém dabingu můžeme v čase 1:13:19 zaslechnout narážku na další Goslingův film (Barbie 2023,): „Deset mega tomu, kdo dokáže Kenovi poslat kulku mezi oči.“ (DJMaroko)
  • Příslušníci české zásahovky mají ve filmu české zbraně CZ 805 BREN, ve skutečnosti používají už dlouhá léta německé pušky H&K G36C, které můžeme vidět v rukách některých řadových policistů. (UncleMorty)

Související novinky

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

Bratři Russoové se nejspíš vrací k režii Avengers

19.07.2024

Když si s bráškou zrežírujete jedny z nejúspěšnějších filmů v historii kinematografie, odchází se jen velmi těžko. Bratři Anthony a Joe Russo to nicméně zkusili a po režii veleúspěšných hitů Avengers… (více)

Nový Svatý se hýbe kupředu

Nový Svatý se hýbe kupředu

23.11.2023

Studio Paramount Pictures se už řadu let chystá oživit jednu ze svých polozapomenutých franšíz, ale až nyní se zdá, že chystaný projekt začíná dostávat reálné obrysy. V přípravách je totiž akční… (více)

Scorsese vs. Marvel znovu

Scorsese vs. Marvel znovu

31.10.2023

Pár let staré komentáře Martina Scorseseho k Marvelu, vůči němuž se režisér ohradil a filmy studia označil za pouťové atrakce spíš než filmy, jsou dobře známé. Teď ale do kin zamířil snímek Zabijáci… (více)

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

Nový Hercules bude inspirovaný TikTokem

04.11.2022

Jako by těch bizarních filmových zpráv nebylo v poslední době dost, přišli nyní tvůrci dvou posledních Avengers filmů a taky snímku The Gray Man na Netflixu Anthony a Joe Russo s odhalením, že jejich… (více)

Reklama

Reklama