Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Většinu svých všedních pracovních dnů tráví Bill Marks tím, že prostě jen sedí v letadle a dává pozor. Jako „vzdušný šerif" je zodpovědný za bezpečnost cestujících v letadle, a už ho to dávno nebaví. Nesnáší létání a všechny s tím spojené otravné fronty a čekání. Jenže tentokrát je všechno jinak. Neviditelný terorista ho během letu začne bombardovat esemeskami, v nichž požaduje, aby vláda na jeho tajný účet zaslala 150 milionů dolarů. Jinak každý dvacet minut někoho v letadle zabije. A v tichosti svá slova doloží činem: vzápětí je v letadle nalezena první mrtvola. Stejně jako divák, i Liam Neeson alias agent Bill Marks se snaží přijít na to, jak neznámý terorista dokáže zabíjet lidi v letadle, aniž by si kdokoli čehokoli všiml. A zatímco agent rozjede mrazivý závod s časem, vyjde najevo, že padouchův účet je vedený právě na jeho vlastní jméno. Je snad on sám tím vyděračem a únoscem letadla? Anebo je znovu všechno jinak? A tím nejsou překvapivé dějové zvraty filmu zdaleka vyčerpány... (Bontonfilm)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (944)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý akčný thriller s Liamom Neesonom v hlavnej úlohe. Má vydarený príbeh o leteckom maršálovi, ktorý kvôli svojmu osobnému životu nemá moc dobrú povesť, ale aj tak sa snaží robiť svoju prácu čo najlepšie. Počas obyčajného letu ale dostane správu od neznámeho človeka, že pokiaľ na jeho účet nebude prevedené veľké množstvo peňazí, každých dvadsať minút niekto umrie, o čom sa čoskoro aj skutočne presvedčí, lenže zločinec ešte k tomu pripravil aj premyslený plán, ktorý všetku vinu dáva práve maršálovi. Ale ten sa len tak nevzdá a tak aj v tomto prostredí, kde mu prakticky nikto neverí urobí všetko preto, aby vinníka dostal. Spracovanie sa mi páči, filmy odohrávajúce sa na palube lietadla ma lákajú už na prvý pohľad a hlavne, pokiaľ sa jedná o tie akčnejšie žánre, čo je aj tento prípad a našťastie to nesklamalo. Určite sa tu dá aj niečo vytknúť, niekedy to až moc stojí na náhodách, niektoré sekvencie mi prišli zbytočne naivné a tá záverečná pointa ohľadom motivácie zápornej strany mi prišla úplne smiešna, tu som určite čakal niečo podstatne zaujímavejšie. Ale zase dej je po celý čas dostatočne zaujímavý, je tu výborne zvládnutý hlavný hrdina, ktorý utiahne aj tie trochu hlúpejšie časti, prekvapila ma výborná dynamika filmu, keďže sa rozbehne už po úvodnej štvrťhodine, pričom ma to ale bavilo aj dovtedy a potom sa už stále niečo deje a veľkým plusom je aj to vnímanie hlavného hrdinu na palube ako záporáka, čo to veľmi príjemne osvieži. Navyše tu po celý čas cítiť aj trochu napätia a paranoie, takže toto ma skutočne bavilo od začiatku až do konca. Akcie je tu priemerné množstvo a je aj celkom slušná. V tomto prípade ma zaujalo aj to, že sa spočiatku vôbec nedá predvídať množstvo akcie a počet nepriateľov, ale toto prevedenie mi sadlo a akcia mi prišla ideálne dávkovaná. Súboje síce mohli byť natočené aj lepšie, ale zase pôsobia realisticky, správne nekompromisne a na pomery ratingu aj celkom drsne a vyhohovali mi aj tie stiesnené priestory. A k tomu sa nájde ešte pár doplnkov, no prednosť majú soboje. Herecké obsadenie je na tom dobre, výborný Liam Neeson v hlavnej úlohe, ktorý to tradične celé ťahá s najväčšou ľahkosťou, ale bavili ma aj tie výraznejšie vedľajšie postavy, hlavne arabský doktor. S réžiou a technickou stránkou som nadmieru spokojný, kvalitný vizuál a dynamika filmu, tu nemám žiadny problém. Takže určite sa dalo ešte niečo doladiť, ale ja som dostal prakticky presne to, čo som aj čakal, dynamický a zaujímavý akčný thriller v atraktívnom prostredí. 76% ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavý, jak dlouho ještě bude děda Neesonů hrát akční hrdiny. Prozatím mu je však více (96 hodin) či méně (Neznámý) pořád žeru, protože tenhle chlápek má i ve svých 62 letech stále charisma i kondičku na rozdávání. Když ovšem pominu jeho výborný herecký výkon, Non-Stop stojí také na atmosféře, napětí, podezření a nejednom zvratu. Z thrillerového hlediska jsem tedy spokojeně předl po většinu projekce. A je faktem, že film začal vyloženě upadat až po „uvolnění“ hromady kufrů (k čemuž dojde cca 5, nebo když se více kriticky podívám i na předcházející dění, tak max. 10 minut před koncem). Pak už jde samozřejmě o akční pohádku. Do té doby je to ale velmi působivá podívaná, která si v mých očích i přes nezvládnutý konec (jenž mě překvapivě nenaštval tak moc, jak u mě bývá při žánrových snímcích zvykem) zaslouží solidní 4* (a upřímně jsem zajásal, že nešlo o „schizofrenní“ pointu, což jen potvrdilo můj celkový dojem z filmu). ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Ze začátku perfektní, dále to sklouzlo do hodně velké břečky. Napětí a nápady ze začátku dávali celému snímku velmi solidní náboj. Vše funguje než si Liam Neeson vezme proslov a všichni mu najednou začnou věřit. Od té doby se nedočkáme žádného momentu překvapení, vše je předvídatelné a navíc typicky USA závěr. Na závěr s těmi penězi jsem se musel už jen pousmát, protože tam už to nemělo daleko ke komedii. Nemůžu jenom hanit, přeci jenom první půlka byla skvělá, ale druhá bohužel odpadní. Když to shrnu, tak nemůžu vykouzlit více než lehký nadprůměr .. 5/10 = 55% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že Liam nám rád vegetuje v akčních thrillerech, protože nám jde chlapec z jedný akce do druhý, ale jak se říká přej a bude ti přáno. Teda já doufám, že to co tady zažil mě dopřáno nikdy nebude, protože sex 0, údery hasičákem do držky 1 a já osobně dávám přednost spíše opačnému skóre. Jako ze začátku je tahle záležitost luxusní od první smsky jsem se vnořil do děje jak hovnivál do hovna. Sice mě občas sralo, že Liam tady byl chytrej jak kaddafího radio, jenže to vynahrazovala má milovaná hra na "kdopak to asi je" Postupně jsem obvinil půlku letadla a v jednu chvíli dokonce i lidi mimo letadlo, ale to všechhno jenom proto, že filmu se skvěle podařilo se mnou pracovat. Závěrečná akčnější část trošku pokazila celkový dojem, ale ten i po závěrečných titulích zůstal nad průměrem a víc po podobných filmech ani nežádám. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Nýson v letadle aneb poté, co nesmrtelný traumatizovaný dedy vyhladil v Evropě veškerou východní mafii, proplížil se na palubu džamboudžetu, aby si zařádil s tenoristy na tvítru. S šedesátiletým maršálem jsou všichni v naprostém bezpečí, protože svými artritickými prsty tvítuje rychleji než třináctka na assbook Džastýna Bíbra. A tak si hoši fajn početují, nevyrovnaný Lájem ztříská pár pasažérů a všecičko se nakonec v dobré obrátí. S politováním však musím jít s hodnocením dolů, protože je scénárista cynická svině a nenechal na závěr obživnout jeho dcerušku, co v pěti letech pošla na leukémyjy, a dokonce se ani neobjevil čokoládový prezident, aby našeho hrdinu se slzami v očích poplácal po zádech a udělil mu Řád milkšejkového gerontozabijáka. Naprosto mi to narušilo dokonalý hevyend. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (35)

  • Ve scéně, kdy Kyle (Jason Butler Harner) vyrovnává stroj do horizontály, všechny předměty by vlivem přetížení měly dopadnout na zem. Zcela nelogicky se ale začnou vznášet. (nowizz)
  • Na začiatku filmu, keď Bill Marks (Liam Neeson) navštívi kokpit, môžete vidieť, že v kokpite sú páky na ovládanie štyroch motorov. Na záberoch, kde je lietadlo zobrazené zvonku, je však vidieť, že má len dva motory. (Arsenal83)
  • Becca (Quinn McColgan) na letišti na začátku filmu ztratí medvídka Paddingtona, který patří mezi nejznámější britské ikony. Do města Paddington také směřuje letadlo, ve kterém se děj filmu odehrává. (Yoshitsune)

Související novinky

Star Wars chtějí oscarovou posilu

Star Wars chtějí oscarovou posilu

16.03.2014

Výběr herců pro příští výlet do předaleké galaxie je náramně komplikovaný. Zatím jím úspěšně prošel jen Adam Driver (J. Edgar, Lincoln), který si zahraje zatím nespecifikovaného záporáka. Jinak se… (více)

Reklama

Reklama