Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ingeborg se cítí být starou a osamělou. Jonas je mladý, pohledný a svou krásu by mohl i prodávat. Anders trpí malou psychickou poruchou a Anna je mladá žena s tělesným postižením. Čtyři lidé velmi toužící po lásce, čtyři lidé, z nichž každý doufá v lepší zítřek, čtyři lidské duše, které spaluje touha. (ČSFD)

Recenze (122)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako by nestačilo, že chlastají jako Dáni a jsou světově proslulí sexem se zvířaty (který by vláda v nejbližší době ráda zakázala, ale...), ono to navíc vypadá, že Dáni jsou obecně sexuálně zvrhlí a magoři k tomu. Samozřejmě nelze vyvozovat z jednoho filmu, použil jsem hyperbolu, leč videopůjčovna s bizzare pornem (bdsm, piss, spanking, amputace...) vypadala autenticky. Zábavný propletenec každého s každým, kde se mísí prostituce (jojo, dělám od všeho trochu), osamění, smrt, ironie, sarkasmus (scénka s krutými dětmi ve škole je na mačetu), exhibicionismus, radost, naděje, konce i krásné začátky. Spíše posmutnělý snímek, co má několik veselých, byť spíše černohumorných, záblesků, spěje pozvolna ke šťastnému konci. ,,Máš velké péro? Snad jsme se o tebe pěkně starali, ne? Plná lednička, telka,...tak odpověz!" ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Panoptikum podivných a do jisté míry zvrácených postaviček, které, když se nad tím člověk zamyslí, vlastně vůbec podivné či výrazněji zvrácené nejsou - exhibicionista, který se snaží svůj problém řešit, prodávající se hoša, tělesně postižená holka a, pravděpodobně nejnormálnější, osamělá vdova. Ti všichni se snaží najít ve zdánlivě nepřátelském světě svůj kousek štěstí. A asi ho nakonec i najdou. Já vlastně nevim. Buď jak buď, ten konec je naprosto geniální. 85% ()

Reklama

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Od Dreyera po Triera (jak se to rýmuje!) jsme se mohli domnívat, že nějak tak to je, a pokud se nám to nezdá, pak to bude nejspíš naše vina. Tady ta závažnost i přesvědčovací scopnost (jak se to rýmuje!) už chybí. Perverze je samozřejmě cesta, ale zde jde o cestu z perverze, která skončí (už mimo film) dvěma sňatky nebo alespoň čtyřmi spokojenými partnery (kteří se mohou jmenovat stejně). Film je legračně pojatý, to je v pořádku, protože perverze je spíš veselá.... Konkrétními Dány jsem začal, obecnými skončím: Když jsme tábořili - zrovna vařili včeři - v jedné písečné duně, přišla za nami - každý s baterkou - delegace osadního výboru (možná spíš domobrana) s vyjednavačem. Dohodli jsme se, že dovaříme, povečeříme a pak pojedeme dál. Ten den jsme večeřeli v záři asi pětadvaceti baterek; třeba to taky patří do expandujícího vesmíru perverze. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Vždycky když vidím podobný snímek, hned si připadám trochu normálnější :D. Ale žerty stranou - tenhle film je zajímavý nejen pro diváky dánské televizní série "Zločin", kteří si mohou při jeho sledování lámat hlavu, ve které sezóně "Forbrydelsen" toho kterého herce v menší roli viděli. Především je to občas docela smutné a depresivní, chvílemi však nečekaně vtipné vyprávění o našich bližních, kteří mají jen tu a tam poněkud bizarnější problémy než je zcela běžné. Pointa je možná trochu vykonstruovaná, ale mě se velmi líbila - nakonec to opravdu byli takoví milí lidé. ()

magu 

všechny recenze uživatele

Ľudia! Kde ste nabrali toľko hviezdičiek? Veď to bola nuda, nesympatický herci, kopec vaty... Tú jednu si to zaslúži naozaj iba za ten koniec, ku ktorému to jasne a úplne predvídavo smerovalo, takže to až taká prekvapivá pointa nakoniec nebola. No nič, hlavne že štyria Dáni to prežili, pretože s takými depkami a problémami, aké majú v Dánsku, by v konečnom zúčtovaní mohol chýbať nielen jeden prsník, ale aj nejaký penis a zopár pornofilmov. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama