Reklama

Reklama

The Last Voyage of the Demeter

  • Velká Británie The Last Voyage of the Demeter (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Již několikátá variace Stokerova "Drákuly", tentokrát zaměřená na onen neprobádaný úsek cesty přes moře do Anglie. Děj se odehrává na palubě obchodní lodi Demeter během její plavby z Transylvánie do Anglie a sleduje osud nešťastné posádky této lodi, která převážela rakev hraběte Drákuly. (akisha)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (152)

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Jane Doe jsem Øvredalovi sežral i s navijákem a na Demeteru ve stylu Vetřelce na moři se tak přirozeně dost těšil, ale tohle fakt nevyšlo. Horor na hranici parodie, nulové napětí, bezkrevné (no pun intended) postavy a jejich nesmyslné chování...zkrátka velký špatný. Náznaky atmosféry to má, ale po tomhle v hrobě musí rotovat jak Drákula, tak Stoker. 4/10 ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle mělo tak strašně slibný potenciál a ve finále nepřinesl nic. K tomu, aby tento film uspěl měl veškeré předpoklady - super námět, beznadějné prostředí, schopné herce, slušnou řemeslnou stránku. Jediné co epicky selhává je tu ta tak potřebná zručnost nastolit hororovou atmosféru a s ním i umět nasnímat scény tak, aby byly strašidelné nebo alespoň zajímavé. Takhle to na mě zase působilo jak horor pro děti, kde se záměrně drží scénář na uzdě, nabídne absolutně neděsivou CGI zrůdu a vlastně si spíš připadáte jako v nějaké počítačové hře. Ten upír byl fakt špatný vtip. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Zábavní plavba do Anglie je dle mého ješitného mínění jedna z nejlepších a nejpůsobivějších částí Doktorova varlete, kterou měl Bram pořádně nafouknout například na úkor sáhodlouhých anemických mindráků Míny Hárkrové, a ne ji nechat na okraji v podobě několika kapitol lodního deníku vysávaného kapitána. Když se o filmu, který by pořádně a temně rozmazal krev po palubě lodi Mižigar v dokonalé atmosféře na moři bezradného škuneru ve spárech krvesaje, začalo zhruba před pěti lety mluvit, nakoupil jsem masturbační ubrousky a těšil se víc než Drákula na krkavici. Inu, a dočkal jsem se. Satanžel jsem však ubrousky akorát tak posmrkal, plačíc nad promr(d/h)aným potenciálem, protože jsem se místo brutálního, děsivého a mrazivého gotiku dočkal sice řemeslně poměrně solidního, lepšího než drátem do oka a s docela sympatickým Vláďou Opíchavačem, ovšem skoro nestrašidelného, klišovitého, bezatmosférického a sterilního instadigitálního driftování z Rumunska, opět pilně doplněného o nucenou demagogickou neomarxistickou negrofikaci. Pan Stoker se prokazatelně nesnažil ve svém dobovém románu o Blejda, a ač to má dle manipulativního zkreslovacího manuálu vypadat, že pro ně nebylo díky odvěké dokonalé asimilaci už od 13. stolení na evropských univerzitách kam plivnout, do roku 1900 promovalo na Kenbrydži i přes všeobecný rasistický odpor přesně 5 mouřenínů, vesměs koloniálních prominentů, a notabene ani jeden medik, který by se s takto prestižním titulem mohl úspěšně ucházet i o tak lukrativní pozici, jakou bezesporu je pytlonoš na zaplivané ruské lodi, a yntelechtuálně se tam povyšovat nad bandou bílých dezolátských lopat! Tudíž toho filantropického čokogénia a dozajista budoucího Negrohama van Helsinga považují za velké, hnědé a nestoudné bolševicko revizionistické hovno na Bramův hrob a ty tři dávám jen proto, že to mohlo dopadnout ještě daleko hůř, kdyby nemrtvý středověký valašský kníže vyhnil do ebenova a střihnul si jej třeba Jonatán Majer, Valach jako poleno. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Snaživá režie, výborný obsazení a překvapivě draze působící výprava se pokoušejí udělat z Demetera skvělej film. Scenárista ale bohužel nedokázal přetavit těch pět knižních stran v něco lepšího, než jenom v rutinní, těžce neoriginální a nudnej horor, ve kterym se víc hraje na laciný jump scares než na atmosféru nebo budování charakterů. A tak impotentní scénář celou tuhle plavbu úspěšně sabotuje se stejnou vervou, s jakou Dracula masakruje posádku lodi Demeter. Kdo čeká Vetřelce na moři, či snad 30 dní dlouhou noc na lodi, bude smutnit nad dobře natočenou sračkou. Raději si znova dejte Coppolův masterpiece nebo výše zmíněné. Zamyšlení: Když si člověk uvědomí, že to mohl bejt psychologickej teror po vzoru Master & Commander říznutej brutálnim upírskym infernem - aniž by docházelo k většímu narušení předlohy, je to skoro na odpad! ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Kinofilm od DreamWorks / Universalu na kvalitativní úrovni podprůměrných Netflix bejkovin. Slibný rozjezd s hezkou výpravou, propracovanými a ve tmě dobře nasvícenými interiéry lodě. Efektní první zjevení Dráculy a atmosférické mordy prvních obětí. V druhé polovině se ale film začne dějově rozpadat, gradující napětí vystřídají blbě sestříhané dramatické scény, pěkné CGI vystřídá laciné hoření při východu slunce a postavám se díky zoufale upadajícímu scénáři vytratí původně budované smysluplné kontury. Sebevědomý vanhelsingovský epilog je pak už jenom ke smíchu. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (17)

  • Film sa natáčal v Nemecku a v Malte od 30. júna 2021 do 1. októbra 2021. (Ronan)
  • Režisér André Øvredal chcel nakrútiť „najstrašidelnejší film o Draculovi všetkých čias.“ (Ronan)

Související novinky

Plavba s Drákulou našla režiséra

Plavba s Drákulou našla režiséra

02.10.2019

Po takřka dvou dekádách příprav to vypadá, že se Drákula konečně vyplaví směr Londýn. Hororový snímek The Last Voyage of Demeter totiž nejspíš našel režiséra. Tím by měl být André Øvredal (Noční můry… (více)

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

Neil Marshall vypluje s Bayovými piráty

04.09.2012

Tvůrce Pádu do tmy, Soudného dne či Centuriona si loni odskočil do televize a bitevní epizodou Blackwater si vystřihl zdaleka nejlepší hodinku druhé série Hry o trůny. Není divu, že o jeho služby v… (více)

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

Neil Marshall a smrtící náklad z Transylvánie

14.05.2012

U filmu The Last Voyage of the Demeter je situace taková, že v jeho realizaci uvěříme až u závěrečných titulků hotového filmu v kině. Bragi Schut (Hon na čarodějnice) napsal scénář už před deseti… (více)

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

Režisér Zatmění restartuje Daredevila

17.03.2011

Nebo půjde spíš o pokračování, ale bez Bena Afflecka? Tak nebo tak, studio 20th Century Fox chce, aby se druhé filmové šance slepého superhrdiny ujal David Slade (foto). Ten se prosadil thrillerem V… (více)

Reklama

Reklama