Reklama

Reklama

Diktátor

Trailer 1

Generál Aladeen je jedním z posledních světových diktátorů „ze staré školy“. Ve své zemi vládne téměř neomezenou mocí, kterou financuje prostřednictvím výnosů z těžišť ropy. Pevnou rukou se nebojí popravit kohokoli, kdo s ním nesouhlasí, změnit 300 slov z místního jazyka na své příjmení nebo uspořádat olympijské hry, ve kterých sám vyhraje každou disciplínu. A je tak jedním z nejnebezpečnějších mužů na světě. Když OSN vyhrožují sankcemi proti jeho zemi, africké republice Wadiya, je donucen odjet do New Yorku, kde má přednést vysvětlující řeč. Po příjezdu do světové metropole je ale generál doslova obrán o svou moc a šaty zběhlým agentem CIA a je vržen do běžného života na Manhattanu, kde se z nelítostného diktátora stane jedním z mnoha lidí v davu. Na cestě New Yorkem potkává Aladeen mladou Zoey, která provozuje obchod se zdravou organickou stravou a mohla by diktátorovi pomoci získat zpět jeho zemi i lidskost. (Viacom)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 603)

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Bude to chlapec alebo interupcia?.. "Sacha Baron Cohen má drsný humor pár krát prestrelil aj tu a nie každému to sadne, ale musím uznať, že v Diktátorovi strieľal vtipy takou kadenciou, že sa zabaví snáď každý. Po miernom sklamaní v Brunovi sa Cohen vrátil kvalitatívne takmer na úroveň nezabudnuteľného Borata. Ako obvykle "po čumáku" dostal takmer každý a film si uťahuje snáď zo všetkého a zo všetkých. Politikov, černochov, policajtov, židov, demokracie, hercov (ci boha, aj Arnold tam bol...), žien, sexu, televízie...veľa by toho bolo. Prekvapením bolo cameo Edwarda Nortona i odkaz pre V. Mortensena - "Odkáž mu, že ho zameral môj radar..." V rámci žánru komédia takmer schytala plný počet, možno ani nie za kolísavú úroveň humoru, ako za odvahu, že sa do niečoho takého pustil. Celkovo správne uletené, tak ako má komédia byť. 80%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

,,Jsem těhotná!" ,,Bude to kluk nebo potrat?" Klasický příběh o diktátorovi, kterej nikdy nepracoval, je svržen a musí se o sebe postarat sám. Těžko se to vysvětluje, na tenhle film si prostě musíte udělat názor sami, jestli se vám vtipy líbí nebo ne. Faktem ale je, že je to někdy až moc za hranou...3* EDIT : Nechápu, jak je to možné, ale když jsem se na to díval podruhé ve škole, přišlo mi to strašně vtipné a hrozně mě to bavilo, ikdyž jsme to nedokoukali. Takže doporučuji před hodnocením shlédnout ještě jednou...nakonec tedy 85% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Kdo má rád Aliho G, Borata nebo, podle mě, nejhoršího Bruna, tak se mu určitě bude líbit i tahle satira na Diktátora. Někdo by mohl říct, že je celý film šíleně prvoplánový, ale já jsem se u něj prostě bavil. Nebylo to top, ale pár fórků nemělo chybu. Sacha Baron Cohen se do svého diktátora Aladeena opět tak moc položil, že třeba na posledních předáváních Oscara například vysypal popel svého kamaráda a parťáka Kim Čong Ila na moderátora. Celá ta reklama a nápad a zpracování se mě prostě hrozně líbilo. Nebejt toho, že příběh je naprosto klasika, dal bych i pět. Každopádně kvůli té řadě popkulturních narážek a celkově narážek na diktátorství si to zaslouží takové hodnocení. Já se nasmál. Rozhodně jedna z těch nejlepších komedií v tomhle roce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,HAFAAZ ALADEEN SE NARODIL V ROCE 1973. JE ZNÁM SVÝMI TYPICKÝMI VOUSY, OCHRANKOU Z 30 ŽENSKÝCH STRÁŽÍ (O KTERÝCH TVRDÍ, ŽE JSOU PANNY). K MOCI PŘIŠEL V SEDMI LETECH....“ /// Vlastně je to geniální nápad, dělat si prdel ze všech těch Mao Ce-tungů, Kim Ir-senů, Husajnů (třeba Udaj byl dobrej ,,kolík“). Tyhle lidský karikatury a jejich činy vzbuzujou úsměv – když tam samozřejmě nežijete. Ujetej a zvrhlej humor plnej válečnejch zločinců, pedofilních slůvek (a myšlenek), politický fóry, přiblblý fórky, taky někdy nechutný a (ale fakt malilinko) trapný. Všichni fekálníci zapláčou (kecám, ale dá se to pod hrozbou sejmutí vydržet), ale třeba propadnou kouzlu masturbace (jasně, taky tohle moc nemusím – jako vtipy vole…). Pravda, víc se pobavěj ti, kteří věděj kde (a co) je Izrael (což u Borata nebylo třeba) a nebo pochopěj význam věty: ,,911 .. 2012“. Mě tohle stačí, páč politizujících magorů zase tolik nepotkám. Navíc tady jsem Cohenovi roli věřil a hlavně mi nebylo trapně (protože vo malejch dětech se tu jenom kecá). A možná…, že bych dokázal bej takovej malej Diktátorek…. Film pro lidi s pohyblivým IQ (něco mezi 50ti a 120ti). /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že konečně udělali pořádnou hru o Mnichovský olympiádě. 2.) Hledám vzor pro svoji zeď ,,píchací“ slávy. 3.) Nechám se dojmout romantickým držením za ruce v cizí píči. 4.) Thx za titule ,,Quajak“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR **** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Chaplinův Diktátor pro jednadvacáté století? V důsledku spíš ne. To ale nevadí. Nejobyčejnější, divácky nejvděčnější a nejvstřícnější, ale rozhodně nejlepší Cohenovo alter ego (Aliho G moc neznám). Právě posun k "obyčejné komedii" tomu dost prospívá. Přesto Aladin tvoří s Boratem a Brunem kompaktní trilogii. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (34)

  • Sacha Baron Cohen navštívil předávání Oscarů v roce 2012 v převlečení za diktátora Aladeena z filmu. Pozdvižení způsobil zejména ve chvíli, kdy vysypal "popel severokorejského diktátora Kim Čong-Ila" na moderátora Ryana Seacresta. (Larry12)

Reklama

Reklama