Reklama

Reklama

Na Štědrý den večer do kostela vstoupí ten nejnepravděpodobnější návštěvník, nájemný vrah (Kiefer Sutherland), a míří ke zpovědi. První věc, kterou knězi (John Hurt) poví, je, že včera zabil muže. Druhá je, že se zabíjením živí. Třetí, že pokud jej nevyslechne, zabije znovu. A tak služebník Boží naslouchá. (Suzie05)

Recenze (98)

Satan 

všechny recenze uživatele

Svým formátem unikátní projekt, který nemá čas nudit. Ten, kdo při sledování 24ky toužil po tom, aby Jack proložil lámání kostí drsným slovníkem, dostane v podobě Confession pořádné zadostiučinění. Čím dál tím víc se však hraje na psychologickou strunu a nedá se říct, že by v posledních dílech chyběla jakákoliv akce. Jako vždy excelentní Kiefer, John Hurt tu hraje druhé housle a spíše jen kňučí a koulí očima jako smutný pejsek. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Za hodinu se tenhle příběh stihl tak moc neočekávaně zvrtnout, že jsem ke konci opravdu jen čuměl. Geniální práce s gradací, možná to na diváka rozkouskovaně fungovalo ještě úplně jinak, než když jsem to já sledoval v kuse a herecké výkony ústřední dvojice jsou opravdu bomba. Neuvěřitelný televizní zážitek! ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Začátek je excelentní, slušná atmosféra a tajemství. Je to dobře filmařsky natočené i dobře zahrané. Jenže ve druhé, nejpozději třetí kapitole je jasno, oč jde a už jen člověk stále více netrpělivě čeká, až bude ten předpokládaný konec. A ty rádoby filozofické dialogy o vině a trestu, dobru a zlu, navíc podávané výrazně z ateistického pohledu, by setřeli studenti prvního ročníku filozofie - už jen proto, že některé premisy se podsouvají a jiné berou za dané, aniž by byly. Kdo do těchto nekonečných disputací ateistů a věřících trochu vidí, zjistí, že tvůrci se sice trochu snažili jít mírně pod povrch, ale ne zase moc, a v určité chvíli už skutečně jde jen o plky, které jen nabírají směr k očekávanému konci, aby ho tak nějak ospravedlnily. Po pravdě - nakonec mi byl Kiefer nesympatický (už jen proto, že slova jako lítost, pokání, špatné svědomí, snaha o nápravu, možnost se změnit mu fakt nic neříkala) a víc lidsky na mě působil ten kněz. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

On věděl Brad Mirman moc dobře, proč nám Zpověď naservíroval v deseti dílech. Po prvních třech dílech jsem byla sice v mírných rozpacích, ale bylo to tak skvěle vypointované, že jsem na konci každého dílu musela okamžitě kliknout na další až do bezchybného závěru. Výborné, originální, tohle beru a John Hurt bravurně sekundoval v kněžském hávu svému zpovědníku Kieferovi. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Ale notak, otče, Bůh má přece mnohem větší seznam obětí než já !!" Myslím, že bych tohle nesmírně zajímavé, byť zbytečně polopatistické, doslovné a narativnímu uspořádání navzdory paradoxně přímé, internetové dílko opravdu rád viděl s Donaldem Sutherlandem namísto Johna Hurta, jakkoli ten je zde skutečně výtečný.. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama