Reklama

Reklama

Kříž cti

  • Norsko Into the White (více)
Trailer 4

Vysoko nad drsnou norskou divočinou se po prudkém vzdušném útoku vzájemně sestřelí angličtí a němečtí piloti. Izolovaní od okolního světa musí bojovat, aby přežili krutou zimu. Ačkoliv válka z nich učinila nepřátele, postupem dní je těžké si udržet nenávist a zlobu. Skrze společnou touhu přežít se zrodí neobvyklá přátelství. Válka je po tom všem naprosto absurdní. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (9)

Trailer 4

Recenze (275)

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Já tomuto filmu nemůžu dát jenom čtyří hvězdy.Zaslouží si pět.Švédsko a Norsko ukazáli,že umí točit filmy.Film se začíná rozjíždět už od začátku,a to sestřelením jak německého,tak i anglického letadla.Je velmi pozoruhodné,že se Němci spolu s Angličany takto sžili dohromady.Snímek nekončí moc šťastně,ale to se koukněte sami,ať tady nedělám moc spoilerů.Prostě nenápadný,ale zároveň bomba film.Hodnocení:90% ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Čakal som “survival” z prostredia drsnej nórskej prírody, dostal som drámu, ktorú dejovo “ovládli dialógy”. Divák sa vyslovene nenudí. Je zaujímavé sledovať, ako sa samotné vzťahy medzi vojakmi postupne vyvíjajú, no časom, akoby samotný príbeh začal stagnovať, keďže okrem hádok, ktoré časom ustanú, akoby nedokázal takmer nič iné ponúknuť. Záver celkom solídne vyvedie z “rovnováhy”, dokonca sa mu podarí vyvolať ľútosť, čo nie je vzhľadom k “tematike” celkom bežné. Samozrejme, zato môže hlavne samotný námet v podobe “True Story”, a i keď je “Into The White” dobrým filmom, štvrtú skrátka dať nedokážem. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Veľmi jednoduchým spôsobom a formou komorného príbehu opísaná nezmyselnosť vojny. Keby nebolo jej, mohli by všetci piati do sýtosti v tej chate vysedávať a debatovať hoci aj o ženách. Priateľstvo a ľudskosť sú predsa nad všetky vojny. Navyše v závere sa k príbehu pridali aj emócie, ktoré sa stali takou peknou bodkou za celým tým smutným osudom vojakov. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Konečne som zhliadol ďalší skvelý film z druhej svetovej vojny, tak trochu z iného uhla. Ku všetkému je to dokonca severský film. Chuť na túto snímku som dostal keď som si prečítal obsah, ktorý je viac než zaujímavý. Počas druhej svetovej vojny sa zostrelí nemecký a britský bombardér a tí čo prežijú sa schovajú na jedinom bezpečnom mieste - v malej chatke. Kto by si vedel predstaviť, ako tam môžu byť spoločne vojnoví nepriatelia. Ďalším lákadlom pre mňa bol čím ďalej viac obľúbený Stig Henrik Hoff a tiež Potterovský Rupert Grint. I keď film vyzerá nízkorozpočtovo a odohráva sa skoro výhradne v chatke, dokáže zaujať či po príbehovej stránke, tak aj po tej hereckej. Na filme sa mi veľmi páčilo, akým smerom sa uberal a ako sa v podstate film otočil o 360 stupňov s blížiacim sa záverom. Zaujímavé bolo tiež sledovať, že tieto scény, ktoré nám režisér ponúkal sa odohrali aj v skutočnosti. Pre mňa veľké prekvapenie a skvelý filmový zážitok. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

A tak jo, i takové filmy jsou potřeba. I když v Šíleně smutné princezně to vyřešili během sekundy replikou: "Toho se neboj, to je jen nepřítel." Poněkud mi vadilo, že nedošlo na ideologické roztržky - zvlášť mladý Němec s Mein Kampfem v ruce se k tomu vhodně nabízel. Nějaká ta moudra, jak jsou ty války na prd, my jen odřeme hubu a chcípneme, přitom proti sobě nic nemáme, a potentáti nahoře si rozdělí území a suroviny. Chybí tomu větší drama v charakterech postav, něco, co by člověka drželo přišpikovaného k obrazovce vnitřním dramatem. Konec je pak takový do ztracena. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (5)

  • Až na pár komparzistek ve filmu nehraje větší roli žádná žena. (Čulo)
  • Natáčení začalo 28. března 2011 v norském Grotli. Filmování dále pokračovalo v Trollhättanu a Brålandě ve Švédsku. (PanBlack)
  • Film je založen na skutečných událostech ze dne 27. dubna 1940. Jména německých vojáků nebyla změněna, ale jména britských vojáků změněna byla. Skutečná jména britských vojáků byla kapitán RT Partridge (Davenport) a RS Bostok (Smith). (Dragoni)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno