Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Marty miluje vyjížďky na pláž a do barů. Kumpánem na podobných akcích mu je jeho dlouholetý kamarád Bobby, který má však zálibu ve zvrhlém týrání. Když svou pozornost obrátí na Martyho novou dívku Lisu a její kamarádku Ally, Lisa se rozhodne, že Bobbyho krutovláda musí skončit. Shromáždí skupinu předměstských teenagerů a zosnuje plán, jak se Bobbyho navždy zbavit. Spiknutí je však odhaleno, z přátel jsou náhle nepřátelé a náhodní známí se stávají spoluviníky vraždy, která otřásla Amerikou. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (116)

Radko 

všechny recenze uživatele

Ľudia sú rôzni a rôzne koníčky majú. To je fakt. Ak niekto frčí výlučne na výletoch autom, tráve, surfovaní, sexe a počítačových hrách, nečudo, že pri plánovaní, realizácii aj krytí stôp uskutočnenej vraždy pôsobí ako totálny hlupák. Nuž a ak sa dá do partie skupinka teenagerov s rovnakými záľubami, tak tu máme v hlavnej úlohe partiu korunovaných hlupákov. Ich jednanie som sledoval s neveriaco otvorenými ústami, ale len potiaľ, pokiaľ som si neuvedomil hĺbku ich voľnočasových záľub. Aha, vlastne ešte sledovali rôzne tv programy pre mladých a zábavné sitcomy. Rozhodne si nemyslím, že len mladí Kalifornčania patria medzi podobné hlúpe stvorenia. Takýchto ľudí, generovaných ich preferovaným typom trávenia voľného času a vynechávaním takmer všetkého, čo vyžaduje zapojenie šedej kôry mozgovej je zhruba rovnako veľa všade po svete. Poznámka: Nie tak dávno (1999) dvaja slovenskí teenageri (15 a 16 rokov) obdobným spôsobom ako vo filme surovo zavraždili (33 bodných rán a následné podrezanie) starú babičku a ukradli jej cca 1000 korún. To už motív vraždy vo filme bol o čosi ušľachtilejší - zbaviť sa neznesiteľne násilníckeho hajzla a znásilňovača. ()

BuddyO 

všechny recenze uživatele

Tak trochu mi přijde, že Clarkovy filmy hodně lidí odsuzuje už jen z principu. Nebo je tu druhá varianta a to ta, že jsem si na jeho rukopis zvykl a tak mi časté erotické a drogové scény nijak šokující nepřijdou a nevadí mi. Jedná se o mé třetí setkání s Clarkem a z toho co jsem zatím viděl usuzuji, že režisér musí být značně znechucen jakým způsobem americká mládež dospívá respektive žije. Film Bully je založen na skutečných událostech v Americe a poukazuje na to, jaký dopad může mít spojení šikany s hloupostí, alkoholem a drogami. Jak jsem po shlédnutí Kids (můj 2.film od Clarka) psal, že se bojím pustit do jeho dalších děl, tak zde píši pravý opak a přál bych si, aby tento silně kontroverzní režisér zkusil také něco jiného, než se jen pořád dokola pitvat v mládeži USA. Kdoví, zdali by to zvládl. Tentokrát hodnotím lepšími 3* - 65%. ()

Reklama

Marqta 

všechny recenze uživatele

Tohle mě celkem zklamalo.Většinu doby jsem čekala a doufala, že se začne konečně něco pořádného dít. Čekala jsem víc té šikany, nebo alespoň víc děje. Celkově na mě snímek působil celkem jednoúčelně a je škoda, že se z tak silného námětu nevytěžilo víc, protože to rozhodně šlo. Celá nafouklá šaráda, trvající bezmála dvě hodiny, se točila okolo naštvaných teenagerů hulících, řídících auta, provozujících sex a plánujících vraždu...Nic jiného se kromě posledních 10 minut neděje. To co si na sebe upoutává pozornost diváka jsou Bred Renfro a především Michael Pitt, který ačkoli hrál vedlejší roli strhával většinu mé pozornosti. Škoda, že nedostává víc rolí ve kterých by se projevil, ale myslím že v Funny Games USA ukázal, že vážně umí hrát. S hodnocením váhám mezi dvěma a jednou hvězdou, myslím, že se ale spíš přikloním k té jedné- takže tak nějak 1,5 hvězdičky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Film podle skutečných událostí o nevyrovnaných mladých lidech, kteří se domluví, že jednoho místního tyrana zabijou. Přitom v mnoha ohledech je těžké říci, že je dotyčný nějak výrazně horší než oni sami. Larry Clark se sice snaží, ale obávám se, že druhé Kids už prostě nenatočí. Brad Renfro, Nick Stahl a Michael Pitt předvádějí docela solidní herecké výkony, děvčata jsou mladá, krásná, nebojí se svlékat a předvést trochu toho přirozeně vypadajícího sexu à la film Larryho Clarka. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

No, film se dá shrnout poměrně rychle. Jeden týpek má kámoše, kámoš je debil a tak toho týpka občas seřeže a vůbec mlátí skoro všechny kolem (i holky). A tak se rozhodnou, že ještě s několika dalšími ho zabijou. A nakonec to s nimi dopadne velice špatně. To je celý. Akorát, že ve filmu to trvá mnohem, mnohem, déle takže je to šílená nuda proložená věčným souložením na které jsme si u Clarka už zvykli (mám pocit, že je trochu ujetej). ()

Galerie (55)

Zajímavosti (27)

  • Film znamenal začiatok kariérneho pádu Brada Renfra. Kvôli problémom s drogovou závislosťou v osobnom živote začala trpieť jeho profesionálna kariéra, až do jeho predčasnej a náhlej smrti v roku 2008. (Arsenal83)
  • Režisér Larry Clark povedal, že obsadenie Bijou Phillips pomohlo filmu získať financie: "Nebola to herečka, ale jej meno a pretože bola každý deň v novinách, keďže bola klubovým dieťaťom, nám zabezpečilo financovanie." (Arsenal83)

Reklama

Reklama