Reklama

Reklama

Muž na Měsíci

  • Velká Británie Man on the Moon (více)
Trailer
USA / Velká Británie / Německo / Japonsko, 1999, 118 min

Režie:

Miloš Forman

Hrají:

Jim Carrey, Danny DeVito, Courtney Love, Paul Giamatti, Vincent Schiavelli, Leslie Lyles, Peter Bonerz, Eva Jeníčková, Richard Belzer, Michael Kelly (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Andy Kaufman byl označován za nejnápaditějšího komika, mistra v provokování obecenstva, který dokázal vyvolat bouře smíchu, úplné ticho i skutečné slzy. Měl obrovskou popularitu a slávu. Již v mladém věku ho však postihla nevyléčitelná choroba. Ve filmu "Muž na Měsíci" spojili své síly a schopnosti tři z nejúspěšnějších osobností v oblasti současného filmu - Oscary ověnčený režisér Miloš Forman, úspěšný producent a herec Danny De Vito a komediální superhvězda Jim Carrey. Filmový příběh zachycuje divokou a zábavnou jízdu Andyho životem - od prvních důležitých chvil až po smutný konec (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (852)

Lima 

všechny recenze uživatele

Ten film je naprosto hnusnej, debilní, idiotskej, vůbec se mi nelíbil!!!!!......Ne, ne, ne, ten film je naprosto skvělej a strhující!!!!....Tak a co je teď pravda a co mystifikace? No a podobnou schízu museli zažívat diváci one-man-show Andyho Kaufmana, mistra v mystifikaci, člověka, který žil strhující, bláznivý, zábavný i smutný život zároveň. A takový je i tenhle film a to už myslím vážně :o)). Mistr Forman věděl, že takový životní osud stojí za zfilmování. Jeho režie je naprosto brilantní, svěží, jako kdyby to natočil mladý tvůrce na vrcholu sil. Jim Carrey mu to rozhodně nekazí, je báječný, ale ještě víc se mi líbil jako Kaufmanovo alter-ego Tony Clifton, to jsem mohl potrhat smíchy. Ty dvě hodiny filmu se sledují jedním dechem. Bravo! ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Na tomhle snímku musím vyzdvihnout hlavně excelentní výkon Jima Carreyho. Kauffman nebyl vůbec jednoduchá osobnost, ale Jim jej zahrál tak, že i samotný Andy by uvěřil tomu, že v tom filmu vlastně vystupuje on. Režie je taky výborná, Miloš Forman dokáže skvěle pracovat s jakýmkoliv tématem, ať už kontroverzním, nebo ne. ()

Reklama

MISSha 

všechny recenze uživatele

Filmová pocta pro jednoho komika, který byl do téhle doby pro mě prakticky neznámý. Andy Kaufman mistr v manipulování obecenstva dokázal vyvolat smích, radost a v zápětí smutek či šílenou nenávist. Jen mě mrzí, že snímek nemohl být delší, protože se nám ukáže krátký úryvek z dětství a další scéna je, že už vystupuje před lidmi a to mezi tím nebylo vysvětleno jako důvod jeho změny hlasu či jeho rozdvojená osobnost. Jo a k Jimovi Carreymu,kdybych měla čím,tak před ním smekám... ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Velice tenká linie mezi tím, zda si Andy dělal legraci či nikoliv, mě donutila k zamyšlení. Zamyšlení k tomu, zda je tento humor adekvátní. Dospěl jsem k názoru, že adekvátní je, ale jen do určité míry. Zbytek už je prostě moc a pohár postupně přetéká. To ovšem nic nemění na tom, jaký obdivuhodný výkon zde podává Jim Carrey. To bylo něco neuvěřitelného. Za něj dávám 4 hvězdičky. ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

Odlehlost námětu i vzdálenost od toho typu komiky a humoru, kterou protagonista této mimořádně zdařilé filmové biografie během svého pozemského života prezentoval, jsou tím nejcennějším, co do tohoto svého skutečně amerického - a nikoliv českého - díla Forman vložil. Úspěšnost filmu určitě ovlivnila i volba hlavního představitele. Podobně jako v případě EDITH PIAF Cotillardová, tak i zde Carrey předvedl výkon, jehož výsledkem je nejen dokonalá rekonstrukce života mimořádného amerického umělce, ale současně i vytvoření jevu, který žije a existuje do značné míry nezávisle na životě a odkazu své předlohy. Myslím, že je to to nejhezčí, co se o tomto žánru, ale i filmu dá říct. Je to víc než kompliment. Je to skutečný hlubosklon. ()

Galerie (48)

Zajímavosti (36)

  • Ve wrestlingových scénách se objevují skutečné legendy tohoto oboru Lance Russell a Jim Ross. (don corleone)

Reklama

Reklama