Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Mladá skupinka zložená z francúzsky, venezuelčanky, "Bruce Lee - ho" sesternice a samozrejme američana si najme čistokrvného nemca s modrými očami, blond vláskami s ofinkou na bok, aby im ukázal tajomstvá tunelov pod Berlínom. V starých útrobách chodieb však okrem oboznamovania sa s históriou, spoznávajú "milú" spoločnosť, ktorá obľubuje svoju vlastnú hru z pred čias pádu berlínskeho múru. Nudu v tomto filme rozhodne postrádať nebudete. Na počudovanie niekoľko krát obohraný námet hororu, ktorý má svoje čaro. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hoďte do mixeru Metro + všechny ty Jeskyně + buranské horrory + Hory mají oči + ....a máte Urban Explorer. Zaráží mě úžas na německým filmem, který tu nechává kvalitní hodnoty již od němých a zjm. expresionistických dob. Stejně jako ostatní kinematografie i Němci umí filmy dobré a špatné. Oceňuji momenty napětí, dobrou hudbu a stabilní kameru (roztřesená ručka je opravdu na mašli). Většina děje a momentů je poměrně dobře předvídatelná, jen konec je poněkud debilní. Cílem těhle snímků je především napnout, což se zde částečně daří. K.Stiglmeier je mírně děsivý sám od sebe, namaskovaný je pak chvílemi hrůzný (zuby mu dali fakt příšerný). Přese všechno snažení film, bez něhož se dá lehce obejít... ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEJSTE Z TOHO TROCHU NERVÓZNÍ?“ ... ,,JE TO DOBRODRUŽSTVÍ! UVOLNI SE, BUDE TO STÁT ZA TO“..... /// Taky jste už slyšeli, že v Berlínským podzemí je spousta záhad? VÍTEJTE NA TEMNÝ STRANĚ! Přes zajímavej úvod postupně zjišťuju, že veškerý náckovský fajnovosti půjdou stranou a stejně to bude zase jen a jen boj vo kejhák. A to vlastně bejvá skoro furt stejný. Spousta situací, který jsou napínavý naprosto vždycky a není podstatný, kdo dodejchal jako první. Přestože jdou veškerý prohlídky stranou, jsem rád, že tam není kurevská tma (a je tam teda (překvapivě) dobře vidět) a že se děcka chovaj jako ,,Homo sapiens“. Už jen to, že nejsu rozptylován idiotským chováním, by mohlo stačit k solidnímu zážitku. Trocha ,,gore“ (ani škodolibosti) neuškodí a kapku to kazí až nezdravě hororovej záporák. Jako optimista taky špatně snáším tu přemíru pesimismu, ale jinak - solidní půlnoční večerníček. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Zjistím, že když spolu do podzemí vlezou Korejka, Francouzska, Venezuelanka, Američan a Němec, nemusí to bejt vždycky jen trapnej vtip, ale třeba zajímavý maso. 2.) Chystám se do Berlína a přesvědčím se, že Kris alias ,,Dante“ mě už asi žádnou díru neukáže. 3.) Thx za titule ,,ricci.s“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ *** ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, možná kvůli zdejšímu hodnocení, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Komentáře jsem si pro jistotu nepročítal, ale teď už tuším, že jsem udělal chybu. Když se totiž ve tři ráno u snímku, od kterého čekáte lekačky nebo aspoň trošku strašidelné atmosféry, nudíte, tak je něco hodně špatně. Takže, bezbohažel, nemůžu jinak. PS: (SPOILER!) gulášek byl chuťovka, ale původ masíčka mi byl jasnej hned (i když, to asi nebudu jedinej). ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Solidní atmosféru a snahu vytřískat z těch podzemních prostorů co největší atmosféru tomu upřít nemůžu a vlastně i proto mě to v první polovině tak bavilo a napínalo. Jenže pak z toho vypadl celkem obyčejný a průměrný horor, ve kterém sice zaujmou některé smrti, ale taky z toho pak je jen čekání na to, až je podivný bezďák všechny vybije. SPOILER A že to neskončí jinak je bohužel jasné dost rychle. KONEC SPOILERU Něco do sebe to sice mělo po celou dobu, navíc tyhle horory z podzemních prostorů mám hodně rád a tenhle celkem fungoval, ale na víc jak tři hvězdy to není. A dost mě zaráží, že tam bylo tolik světla, byť ho nebylo kde brát a baterky neustále nesvítily... 3* ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)

Reklama

Reklama