Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nejdříve jsem si myslela, že se tvůrce filmu nedokázal rozhodnout pro to, co vlastně chtěl natočit, že nevěděl, jestli to bude komedie nebo drama. Prostě v tom vidím záměr a jistý klad. Nakonec z toho vyšel hořkosladký příběh a právě takový je sám život. Ten taky není pouze černý nebo bílý. Láska má mnoho podob a mají na ni právo všichni. Ať se nám to líbí nebo ne. Záběry na Charouze mi trošku kazily výsledný dojem z filmu. Holt si reklama zase vybrala svou daň, ale tohle bylo až přespříliš okaté nebo spíše přímo do očí bijící. Jinak je to moc hezký film. Klidně uvítám více takových. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Pro mě je to po delší době opravdu velice zdařilá česká romantická komedie, která i svými prvky dramatu patřičně vtáhne diváka do příběhu. Z hereckých výkonů potěšil jak Ondřej Vetchý, tak Petr Nárožný, pobavil i Rudolf Hrušínský a zaujala jak Simona Stašová (tradičně skvělá), tak Aneta Krejčíková, jíž se role opravdu povedla. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poslouchat Milana Cieslara ve fofu bylo skoro jako o život. Jak někdo může takto klesnout? Na každý pád máme novou skvělou dvojici romkom po česku. To jsou ty Romány pro ženy / muže, Ženy v pokušení / Muži v naději, Líbáš jako bůh / ďábel, Láska je láska / Život je život... Zkrátka filmy, které člověk nepotřebuje. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další z našich vážných komedií, na které snad máme patent. Ústřední linií je příběh nevidomé dívky, která se šťastně i nešťastně zamiluje a okolo ní běží svět minipříběhů, ve kterém láska kvete v každém věku a bez rozdílu pohlaví, i když jí není vždy přáno. U hlavní linky jsem se moc nezasmál, což ovšem neberu jako handicap, a u těch vedlejších jsem se naopak usmíval dost, což je samozřejmě plus. Plusem jsou i herecké výkony a vedle osvědčených harcovníků tu vyniká Aneta Krejčíková. Vlastně jediné, co mi vadilo, byla ta antirasistická struna. Možná, že kdyby nám nebylo neustále podsouváno, jací strašní xenofobové jako národ jsme, díval bych se na ní jinak, ale takhle mi to docela lezlo na nervy. Láska je láska ovšem i tak zůstává vynikajícím filmem. 85% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přesně ten styl filmů, které se snaží neúspěšně kombinovat úspěšný zahraniční vzor s jakž takž úspěšným Vejdělkem a soudobou Poledňákovou a s českým kavárenským intelektuálským pohledem na současnou společnost. A přitom, milí tvůrci, skutečně ne, skutečně lidmi nijak nemávají multikulti problémy, ale to, že nemůžou najít práci, že výplaty jsou čím dál nižší, zatímco zboží stále dražší, že děti nemají v tomto státě jasnou budoucnost, že důchodci nemají na zaplacení nájemného a někteří páchají sebevraždy... Tohle jsou problémy, o nichž by se mělo pravdivě točit filmy, a ne ty z prstu vycucané pseudoproblémy, navíc nudně a nezáživně podané, kdy postavám nevěříme ani dobrý den. (Jinak je tu vše - slepá, gay, pseudoRom, marihuana atd., atd. - prostě vše to, o čem si kavárenská elita myslí, že hýbe světem.) ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Ve filmu se objevují také skuteční zaměstnanci OVB. Ve scéně, kdy filmová ředitelka (Simona Stašová) telefonuje, se coby ukrajinská uklízečka ve filmu objevila zemská ředitelka společnosti. Nespokojeného klienta z úvodu filmu pak ztvárnil předseda představenstva OVB. (ČSFD)
  • Natáčelo se i ve Fakultní nemocnici v Motole. (Winster)

Reklama

Reklama