Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Komedie o lidech, kteří i přes nepřízeň osudu touží po pravém a láskou naplněném životě. Osmnáctiletá nevidomá Maruška (A. Krejčíková), která žije se svým dědečkem Vlastimilem (P. Nárožný), touží potkat svého prince a prožít romantickou lásku. To, že pravá láska kvete v každém věku, poznává i Maruščin dědeček, který potkává svoji dávnou lásku Libušku (E. Balzerová). Jsou jako dva mladí zamilovaní blázni. I Maruščin kamarád Honza (P. Vančura) si už někoho našel – zamiloval se do svého mladého kantora. To ale není po chuti jeho dominantní matce a úspěšné manažerce Zdeně (S. Stašová), která si usmyslí, že to tak nenechá… Aspoň, že Honzův táta Karel (O. Vetchý), bývalý ligový fotbalista, dnes údržbář na stadionu, má pro syna pochopení. Nečekaným propletením osudů všech hlavních hrdinů vznikne spousta humorných, absurdních, zapeklitých i dojemných situací, okořeněných jemnou nadsázkou a ironií. Přesně tak, jak se to stává i v životě. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (440)

honajz 

všechny recenze uživatele

Přesně ten styl filmů, které se snaží neúspěšně kombinovat úspěšný zahraniční vzor s jakž takž úspěšným Vejdělkem a soudobou Poledňákovou a s českým kavárenským intelektuálským pohledem na současnou společnost. A přitom, milí tvůrci, skutečně ne, skutečně lidmi nijak nemávají multikulti problémy, ale to, že nemůžou najít práci, že výplaty jsou čím dál nižší, zatímco zboží stále dražší, že děti nemají v tomto státě jasnou budoucnost, že důchodci nemají na zaplacení nájemného a někteří páchají sebevraždy... Tohle jsou problémy, o nichž by se mělo pravdivě točit filmy, a ne ty z prstu vycucané pseudoproblémy, navíc nudně a nezáživně podané, kdy postavám nevěříme ani dobrý den. (Jinak je tu vše - slepá, gay, pseudoRom, marihuana atd., atd. - prostě vše to, o čem si kavárenská elita myslí, že hýbe světem.) ()

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Až na ty "nezbytné" šukající a masturbující scény podané trapným českostylem, šlo veskrze o příjemnou záležitost, velmi nenásilnou a místy i vtipnou. A to, podotýkám, se novodobé české tvorbě vyhýbám jak čert kříži, tudíž to byla náhoda se dívat. Jasně, že díky hereckým legendám jako jsou Petr Nárožný (ono to jde nějak rychle☺), Eliška Balzerová (nejstarší dealerka v republice) , Ondřej Vetchý (ten moc prostoru nedostal) a super komička Simona Stašová (scéna v porodnici aj. špeky). Ale ani mladí nijak nezklamali a nezůstali příliš daleko v závěsu. Jen tak dál Český filme, na kvalitu a návrat ke Zlatému fondu není nikdy pozdě!! ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Příjemně se koukalo na to, jak láska dokáže udělat různý uzlíky v životě každého z nás a nemusí se jednat o vztahovou lásku, ale i mateřesku a nebo dokonce i psí a nebo i o lásku k fotbalu, že Ondřeji ? Když si tedy odmyslím, že Ondra si udělal z dalšího filmu propagaci jednoho zoufalýho klubu z Letný, nemám příliš co vyčíst. Film umí pracovat s pozitvní náladou i romantikou, má kvalitní dialogy a velmi sympatický herecký obsazení. Petra Narožnýho s Ondřejem mám moc rád, jedne umí skvěle načasovat vtip a druhý se svým emotivním herectvím dokáže v roli jednodušího chlapíka vždy zaperlit. Nejpříjemnější překvapení pro mě byla Anetka, její herecký výkon byl opravdu velmi reálný a byla z něj cítit příprava na roli, čehož si velmi cením. Film není vysloveně postaven na jednom typu typu žánru, hezky se tam všechno prolíná, aby co nejvíc připomínal život. ()

kajas 

všechny recenze uživatele

Z tohoto snímku jsem měla opravdu rozporuplné pocity. Nemůžu říct, že by mě urážel, ale zároveň mě ani příliš nepobavil (a tu marihuanovou linku bych vystřihla úplně). Podivovala jsem se nad nelogičnostmi (dědeček střeží slepou vnučku jako oko v hlavě, ale následně ji pustí na několik dní s klukem, kterého v životě neviděl, hmm), některé scény ale byly milé (třeba nákup kalhotek). Vyzdvihnout zaslouží výkon pana Nárožného, Ondry Vetchého a hlavně šikovné Anety, které jsem nevidomou slečnu věřila na sto procent. Zajímavý film, v rukou jiných tvůrců ale mohl dopadnout lépe. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Láska je láska obsahuje feeling nezávislých filmů spojený s lehkostí a přirozeností severské tvorby. Krásný a příjemný film se sympatickým obsazením i výbornými výkony. Zaujal mě zejména fešný černovlasý hoch Maciej Cymorek, skvělá Aneta Krejčíková a mí oblíbení, zkušení herečtí pardálové Ondřej Vetchý a Simona Stašová. Lehký, nevtíravý humor, s vkusným množstvím ironie i hořkosti. S filmy jako je tento začínám opět věřit v nápravu stavu české kinematografie. Bohužel vždy jen na chvíli... ()

Galerie (35)

Zajímavosti (12)

  • Aneta Krejčíková se na roli nevidomé Marušky připravovala například tréninkem s vodící fenkou, která si ve snímku také zahrála, nebo dlouhými rozhovory se její majitelkou, jež se výcviku slepeckých psů věnuje. (Olík)
  • Několik scén se odehrává v FKK Sauna Klubu Praha, kde se ovšem ve skutečnosti prostitutky pohybují zcela nahé, tedy bez bílých županů. Ty nosí pouze návštěvníci podniku. Z důvodů, aby film zůstal mládeži přístupný, jsou tedy i herečky v těchto scénách oblečeny do županů. (mibara)
  • Režisér Milan Cieslar podle svých slov chtěl navázat na snímek Duše jako kaviár (2004), který je jeho srdci velmi blízký. (Olík)

Reklama

Reklama