Reklama

Reklama

Film The Frozen Ground je inspirován neuvěřitelným, avšak skutečným příběhem aljašského policisty Jacka Halcombeho (Nicolas Cage), jenž se pokusí zastavit vraždící bestii Roberta Hansena (John Cusack), což je sériový vrah, který se již třináct let úspěšně skrývá. Když se těla prostitutek začnou v Anchorage hromadit, na město padne strach. Ačkoliv Halcombe riskuje vlastní život, vydá se na vlastní pěst najít zabijáka, aby tak zabránil dalším vraždám. Když získá informace od sedmnáctileté dívky (Vanessa Hudgensová), které se podařilo uprchnout, je konečně zabijákovi na stopě. Podaří se mu vraha dopadnout dříve, než zemře další oběť? (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (342)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kriminální dialogovka s perfektním prostředím, hodně dobrým obsazením a hlavně ctící opravdu skutečné události.Dlouho jsem se na film těšil a i přesto, že jsem čekal trošku akčnější průběh, na konci sem byl spokojenej jako už dlouho ne.Cage zase po dlouhéé době dokázal, že to v sobě pořád má, s Cusackova Hansena šel až mrazivý strach, takový cynický a zvrhlý bastard se jen tak nevidí a Cusack si z jeho ztvárněním poradil výtečně.Příběh sice nabídne minimum akce a přeci jen sem malinko doufal, že nabídne víc Hansenova řádění, ale o tom ten film není, díky bohu se nevěnuje vrahovi a sledování jeho zvrhlých činů ale věnuje se pocitům oběti a zoufalé snaze jednoho detektiva té oběti pomoci za každou cenu a udělat pořádně policejní práci.Za to před Walkerem smekám a jsem rád, že v dnešní době existuje ještě tvůrce, který celý film o masovém vrahovi nevěnuje pozornost masovému vrahovi, ale obětem a navíc úplně všem, kterým nakonec na konci filmu vzdá hold jejich popisem a informacemi o jejich nešťastném konci.Za to tvůrcům 1* přidám.Jinak jde o lehce nadprůměrnou kriminální dialogovku, která potěší prostředím a bezchybným hereckým obsazením, škoda je, že někomu prostě může film přijít nudný a nezajímavý, chápu takové diváky.Kdo ovšem trošku ocení snahu tvůrců a pochopí co bylo hlavním záměrem filmu, bude určitě nadmíru spokojený.Vlastně obyčejný film, který má důležitý smysl.80%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Na první pohled lacině vyhlížející kriminálka ze zamrzlého severu Ameriky až tak laciná není, leccos v ní funguje, ale stále je to pouze na atakování průměrných čísel. Hon na nejslavnějšího sériového vraha Aljašky přesto vypadá po většinu vyprávění civilně. Přidaná hodnota mu ale schází. Výsledek postrádá jistou zvrácenou přitažlivost, spojenou s odhalováním temných stránek lidské existence jako třeba v případě nedostižného kousku Sedm nebo thrilleru 8mm rovněž s Nicolasem Cagem v ústřední roli. Tíživou atmosféru jako oba mistrovské kousky na „podobné“ téma Zmrzlá zem/Území mrazu nemá. Stejně tak nenastavuje zrcadlo morálně zdevastované západní společnosti. Nedostavuje se ani žádná přímočará deprese, o rafinovanosti nebo chytrosti scénáře tu taktéž nemůže být řeč. Škoda, že celovečerně debutující scénárista a režisér Scott Walker víc do popředí netlačil zasněženou severskou pustinu a z látky nedýchá to, co by mohlo. Jakoby až moc spoléhal na (za ta léta už dost otravný) titulek „based on a true story“, zásadně chybí moment překvapení, trumfy se tu vyloží až zbytečně brzy a pak už jen čekáme, jak to civilní a umírněný Cage (je fajn ho po čase vidět ve snesitelné roli) celé vyřeší. Civilní thriller v celkovém hodnocení nakonec selhává v tom hlavním – v napětí a akci. ()

Reklama

Roman.Ticka 

všechny recenze uživatele

Poctivá mrazivá kriminálka s hutnou atmosférou v temném prostředí, co rozhodně nemá v úmyslu diváka rozehřát. Jde si ve svých kolejích realismu, kde těžko najít nečekané zvraty, bouřlivé efekty, či šílené fantasmagorické prvky. Ona holá pravda je obvykle velice obyčejná, nenápadná, nečekaná a tak trochu nudná. Podobně jako život váženého kuchtíka Boba, či kdo to byl, nemám zájem jeho životopis dál pitvat nebo študovat. Co se cení kromě přirozených hereckých výkonů je vůbec počin natočit tak otřesnou skutečnost o lidech mezi námi. Budiž blahořečeno, že se občas najde někdo, komu záleží na své práci, na cizích osudech, na tom, jak o malé procento snížit statistiku zločinnosti nebo rovnou hnusné zlo zastavit. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Klasický krimi thriller modernej doby so scenárom podľa skutočnej udalosti. Síce som od nadšenia neskákal na stoličke, ani mi film neochromil moje zmysly, dokonca by sa tu našlo aj pár nudnejších miest, v ktorých tempo ide rapídne dolu, ale všetko je vynahradené perfektným prostredím a výborným hereckým duetom: Cage-Cusack. Myslím, že nadpriemer si tento snímok zaslúži. 70/100 ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Jéé to miluju prostě a poslední dobou se mi to stává často, a to je to že očekáváš mrdku a ono ztoho vzejde fakt něco zajímavýho a zábavnýho.. plus Kjusčák s Kejdžem v hlavních rolí. Celý film je napínavej, bavil mě, čekal jsem jak to skončí, co se stane, děvka v nebezpečí, Kejdž se jí snaží chránit a snaží se dostat to uchylný prase co tam vraždí ty děfky... no prostě mě tohle faaakt bavilo. Nejlepší byl výslech. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (24)

  • V roku 2023 si film pozrel aj Quentin Tarantino a poslal Walkerovi správu s tým, že si myslí, že je to: "Najlepší film o sériovom vrahovi, aký som videl za posledné roky!" (Arsenal83)

Reklama

Reklama