Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (612)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack Danny Elfman: 1. Logos [0:49] ,2. The Revelation [2:41] ,3. Main Titles [2:59] ,4. The Cell [3:26] ,5. The Old Mansion [4:45] ,6. The Address [1:41] ,7. We're Different [1:25] ,8. The Note [2:47] ,9. Enter the Dragon [5:52] ,10. Threats [2:23] ,11. Tiger Balls [1:32] ,12. Love on a Couch [5:08] ,13. Devouring the Dragon [3:43] ,14. The Fire [4:33] ,15. The Book [0:34] ,16. He's Back! [6:07] ,17. End Credits [6:45], ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Třetí režisér, třetí unikátní zpracování "téhož". Přepis Harrisovy "Lecterovské" prvotiny se skvěle zdařil, Anthony Hopkins je opět božský, Norton a Fiennes se víceméně přesně drží knižní předlohy, ale není to na škodu. Poměrně překvapivým prvkem bylo obsazení Harveyho Keitela do malé role Jacka Crawforda. A to nejlepší nakonec - Emily Watsonová podává coby nevidomá Reba pozoruhodný výkon. Drakovi je vyčítána jakási neurčitá rozplizlost mezi estetickými orgiemi Hannibala a takřka komorním soubojem dvou intelektů tak jak si ho pamatujeme z Mlčení Jehňátek. A to je ten problém - Drak jde svojí cestou, nejde ho takto srovnávat. Mě osobně drobné narážky na další filmy o Hannibalu Lecterovi pobavily. A když je řeč o estetice - William Blake byl génius. Nevím jaký je soundtrack, ale myslím si, že některé dialogy by si zasloužily být vydány i touto formou. I Am The Dragon, Before Me You Tremble... ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Je bláhové se domívat, že by snad nějaký další film s dokotorem Lecterem mohl překonat Mlčení jehňátek. Ale na druhou stranu bych ho neodsuzoval předem. Nadprůměrnost si až na některé scény (např. ta úvodní se mi moc nezdála...rozstřílený a probodnutý Lecter znovu ožil?!) drží po celou dobu. Hopkins jako vždy výtečný (nesouhlasím se zápornými ohlasy na Anthonyho výkon), Fiennes hraje pošuka vcelku slušně, Watsonová mě mile překvapila (po delší době se jsem se konečně setkal s někým, kdo zahrál slepotu uvěřitelně); trochu mě snad zklamal Norton (někdy nestačí být jen sympaťákem). Atmosféra dobrá, příběh nenudí (ale 124 minut je opravdu hodně). Hodnotím slabšími 4*; Hannibal mě narozdíl od jiných uživatelů chytl víc. "Hannibale, někdo za vámi přišel. Chce vám dát pár otázek. Řekl jsem, že nejspíš odmítnete...mladá žena. Říkala, že je z FBI. Na to je ale podle mě moc hezká. Povím, že jste řekl ne...Jak se jmenuje?" ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek mělo svou atmosféru, nicméně mě to pořád tak nebralo, Hannibal je takový průser až to hezké není a konečně - Červený drak je naprosto (jediným) perfektním filmem s Hannibalem Lecterem. Hodně potěšil Edward Norton v roli agenta Willa, byl naprosto skvělý jako vždy a ani Ralph Fiennes se nedržel zpátky . Na takového psychopata se hodí tak moc, až je to svým způsobem děsivé. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Úplně jiné než Mlčení jehňátek, ale přesto mimořádně působivé. Zatímco první díl série byl naprosto postaven na postavě Hannibala Lectera, tady dostává Hopkins poměrně malý prostor. Možná že časově o nic menší, zato charakterově určitě. Místo vyrovnaného profesora s dobrým vkusem a mimořádným přehledem ve všech oblastech, tak dostáváme v mladí zneužívaného muže podrobeného ďáblu. A toho Fiennes zvládl tak bravurně, že skoro na Lectera i zapomenete. Škoda jenom, že se film víc nezaměřil na to, jak se podařilo mladému policistovi Lectera dopadnout. Osobně by mě to zajímalo přece jen o něco víc. (Mimochodem, William Blake je génius!) ()

Galerie (71)

Zajímavosti (44)

  • Všichni herci, kteří se objevujíi v Mlčení jehňátek (1991) i v Červeném drakovi, jsou v Drakovi podstatně starší, než v „dějově následujícím“ Mlčení, což může neinformovaného diváka vést k omylu, že sleduje pokračování Jehňátek, zatímco děj Jehňátkám předchází. Proto se pak divák diví, jak to, že má Dr. Lecter (Anthony Hopkins) obě ruce i přesto, že si tu levou ruku v závěru Hannibala (2001) usekl, nebo že na začátku filmu pracuje jako forenzní psychiatr pod svým pravým jménem navzdory tomu, že by měl být – logicky – ve "třetím díle" na útěku pod falešným jménem a jednoruký. Tyto skutečnosti ve spojení s nereálnými artefakty (PC, pistole, videokazety) pak mohou na diváka působit zmateně (v závěru Mlčení jehňátek se Dr. Lecter chystá sníst, nebo aspoň zabít, ředitele blázince, ve kterém byl držen a v Drakovi se tento ředitel objevuje živý a zdravý... navíc podstatně starší a hezky vypasený.) (pjotri)

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama