Reklama

Reklama

Purpurové řeky 2: Andělé apokalypsy

  • Francie Les Rivières pourpres 2 - Les anges de l'Apocalypse (více)

Obsahy(1)

Komisař Niemans se vrací vyřešit mystické vraždy! Mrtvola muže zaživa zazděného v klášteře v Lotrinsku je pro komisaře Niemanse výzvou i posláním odhalit záhadu kruté a neobvyklé vraždy. Esoterické znaky vyryté kolem oběti naznačují zvláštní vražedný rituál. Komisař Niemans společně s policistou Redou (svým bývalým žákem) si musí k vyšetřování pozvat specialistku na náboženské rituály. Policista Reda objeví u kostela polomrtvého dvojníka Krista, který má apokalyptické vize o příchodu andělů, kteří zničí celý svět. Kdo jsou Andělé Apokalypsy? Vyšetřování komplikuje stále se zvyšující počet vražd. Vždy když dojde k záhadnému zmizení oběti, jsou stopy smazány podivuhodnou nadpřirozenou schopností mnichů kláštera, kteří jsou pod diktátem Otce Vincenta vázáni přísahou mlčení. Vyšetřování je pro komisaře Niemanse a policistu Redu naprosto záhadou až do chvíle, kdy zjistí, že jména i profese obětí se shodují se jmény apoštolů. Dojde opravdu ke dvanácti vraždám podle počtu apoštolů? (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Recenze (313)

themic 

všechny recenze uživatele

O proti jedničce je to jen slabý odvar. Dvojka Purpurových řek, postrádá více napětí a atmosféru neznáma, které bylo u jedničky na rozdávání. Chybí tu pořádný nápad, který by se dostal a rovnal aspoň hodnotám jedničky, žel tohle se u pokračování často stává. Mé očekávání byla značně vyšší a nenaplnilo se, možná to bylo tak trochu naivní. Je dobré, že i ve dvojce zůstal a hrál Jean Reno, který to krapet povznesl. Zápletka není poutavá, nápad čudný, takže 3*, což je 50% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Bessonov scenár je pomerne (zbytočne?) komplikovaný, času je málo a tak nám to na konci radšej zhrnie hlavný záporák. Pre mňa veľké plus, že už to nevykráda SEDEM. Je tam však guľomet, premety, naháňačky, prestrelky, kuše, kung-fu a to nieje pre každého. O dosť popcornovejšie pokračovanie, ktoré sa však rúti ako expres a akcie sú prosto farancúzske... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Ne vůbec špatné pokračování Purpurových řek, vlastně je to tedy pokračování hodně volné, spojené s "jedničkou" jen postavou komisaře Niemanse. Dá se tomu samozřejmě vyčítat za vlasy brutálně přitažená zápletka, ale to už tak u podobných filmů bývá a jednička nebyla výjimkou. Pokud se ale nehodláte rýpat v logice a reálnosti příběhu, ale "jen" se pobavit pokleslým žánrem, nemělo by vás to zklamat. Jean Reno je pořád stejný bourák a jeho kolega Benoit Magimel se pere minimálně stejně dobře jako Vincent Cassel. K tomu proroctví o sedmi pečetích a sedmi andělech Apokalypsy, zdánlivě nesmrtelní mniši v hábitech, kteří vyvádějí lepší kousky než Jackie Chan a rituálně mordují jednu oběť za druhou, tajemný klášter jednoho prastarého řádu, štolami propojený s tunely Maginotovy linie, ve kterých je ukryto jedno velké mystické tajemství... Ryze béčkový scénář s francouzsky tradičně bohatou výpravou a vkusnou estetikou. Bylo to šik a maňifik. ()

Brouk 

všechny recenze uživatele

Crimson Rivers number zwei. po Alsasku co na to říct – na jedné straně oblíbenci: Luc Besson, Jean Reno na druhé straně scénárista Luc Besson a co s tím? Nic, pouštím to z řepy (to jako z hlavy) a nechám se unášet dějem. Áha, scénaristicky to „skřípe“, jinak oproti jedničce je to tajemnější, drsnější, dynamičtější leč jinačí viz. druhá strana náhledu Ovšem je nutno podotknout, že jsem Frankofil a i při troše dobré vůle je scénáristická Bessonovina koukatelná a vstřebatelná Aspoň já to tak chci vidět ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Neznicitelni amfetaminovi mnisi, koniec sveta, spasa Europy...woow...este nieco? Priserny scenar. Cely film mi bezali v hlave dve otazky...Po prve: preco tam hra Jean Reno a Christopher Lee?....a po druhe: O com to vlastne cele je? No, ale treba uznat, ze kamera v niektorych scenach bola fakt dobra....ale to je sialene malo na film s takym obsadenim a takym predchodcom!!! 1,5b. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (12)

  • Amfetamin, který ve filmu je popsán jako "necítíš bolest, máš obrovskou sílu a jen slepě posloucháš" a poté ho komisař Niemans (Jean Reno) a kapitán Reda (Benoît Magimel) vypijí, aby se dostali ze zatopené Maginotovi linie, je pravděpodobně (S)-metamfetamin, tedy pervitin, s dalším amfetaminem. Tato látka se používala ve 2. světové válce hlavně u posádek tanků a letadel na obou stranách jako povzbuzující prostředek a k potlačení únavy, nikoliv ke zvýšení schopností a bezmyšlenkovitému poslouchání. (Maulincio)
  • Pamatujete si na číslo 730 730 napsané na tabuli? Objevuje se v několika záběrech a téměř pokaždé vypadá jinak, jakoby bylo napsané i jinou rukou. (necisty)
  • Natáčelo se od 24. února do 25. června 2003. Hlavní záběry tohoto filmu byly natáčeny na románském opatství Saint-André, které se nachází v malé vesničce s názvem Lavaudieu ve francouzském departmentu Haute-Loire. Ale také na nedalekém mezinárodním letišti Clermont-Ferrand, které se nachází poblíž francouzské obce Aulnat. (Trajektt)

Reklama

Reklama