Reklama

Reklama

Sanitka 2

(seriál)
Trailer
Česko, 2013, 12 h 29 min (Minutáž: 57–58 min)

Režie:

Filip Renč

Scénář:

Ivan Hubač

Kamera:

Petr Hojda

Hrají:

Jiří Dvořák, Jaromír Hanzlík, Dagmar Havlová, Pavel Zedníček, Zlata Adamovská, Marek Vašut, Petr Kostka, Tomáš Juřička, Michal Dlouhý, Iveta Jiřičková (více)
(další profese)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Pokračování legendárního seriálu z 80. let minulého století. Zažijeme setkání s původními postavami, nyní již o něco staršími, i s postavami úplně novými, které se připojují k třináctidílnému televiznímu románu o záchranné službě těchto dní. Je to stejný úkol jako před lety, ale přesto se v mnohém změnil, stejně jako se změnila doba i lidé, kteří v ní žijí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (18)

Trailer

Recenze (347)

honajz 

všechny recenze uživatele

Renčův nabubřelý reklamně klipový styl nemám rád, ale sem se docela hodí. Ozvláštnilo to jinak docela nudné historky ze života záchranářů, že bych rád viděl, kdyby tímto stylem místo Kleina natočil Renč nějaké Básníky. Líbí se mi návaznost na osudy, uvěřitelnost postav i příběhů, a i když je zde pár věcí, jež mi jdou proti srsti, včetně některých dialogů, celkově si myslím, že jde na tvorbu ČT o nadprůměr. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po příběhové stránce jde skoro až o další klon odpadové Ordinace v růžové zahradě, jen v dosti nablýskanějším a akčnějším pojetí, v němž hvězdní herci nemají ani moc co hrát. A s tímto scenáristickým mišmašem si bohužel neví moc rady ani sám Renč. Jistota v akčních sekvencích se mu sice odepřít nedá a v některých scénách umí vyvolat ten správný pocit intenzity a napětí (Janderova záchrana pobodaného muže na ulici těžce vládne). Také slušné kamerové nápady a výtečná práce se střihem vyčnívající nad tuzemskou konkurencí mluví v Renčův prospěch a je poznat, že na všemožné záchranářské kousky zbylo zkrátka v kasičce České televize hodně peněz. Jenže jinak si se scénářem a křečovitými dialog neví moc rady a kdykoliv mají postavy něco řešit, tak je zle a seriál se tak mnohdy potácí na hraně nechtěné parodie a ani ty šťouchance do současné společenské situace mu příliš nepomáhají. Kapitální průser ala nové Nemocnice na kraji města se sice nekoná, zase tolik ovšem k další ostudě jedničce nechybělo. ()

Reklama

Mylouch 

všechny recenze uživatele

Srovnání se starou Sanitkou ? Expozice naznačila obávané a od druhého dílu jde do tuhého. Koho tak pochválit ? Snad producenta, že to s PR dostali až od vysílání. Renč vysekl další pomník, Hubač ml. v myslích zůstane, a vůbec... Občasný herecký výkon (Zedníček) sice zvedne úroveň o pár cihel výš, ale jak se celkově zbavit pocitu trapnosti z kalkulu a formalismu nejhrubšího zrna? Co někdy v TV oprášit dramaturgické řemeslo ? Užitkově 1-2* ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na úvod - hodnocení bude odpovídat průměrům podle jednotlivých dílů, s tím že samozřejmě až bude po všem, bude se možná celé posouvat (jak do sebe skládačka zapadne). Ale protože mám trochu problémy pamatovat si x týdnů staré seriálové epizody, jsem líný psát si někam mimo poznámky, a nechce se mi jen kvůli citům některých uživatelů rozhazovat počty hodnocení a komentářů, jsou tu už po první epizodě kromě obvyklých keců i hvězdy. A co říct k věci? Asi to, že první díl byl opravdu na rozjezd - vychrlil na nás hromadu postav, nastínil kolik různých linek se tu asi bude odvíjet, ale celkově to bylo takové rozpačité. Renč (resp. Hojda) ukázal, že ho baví obrazové vychytávky (několik druhů prolínaček, rozdělování obrazu, zoom sem zoom tam), ale pokud měl být dramatický záměr ukázat divákům, že se vlastně u záchranky za těch několik desítek let nic nezměnilo, tak selhal, protože z toho mám jen a pouze pocit, že si tu někdo chtěl mermomocí "jen" střihnout několikero scén z původního seriálu - protože to jsou téměř doslovné kopie, jen např. místo Srstky je tam Vašut (BTW ta scéna, kde dojde ke konfrontaci Jiráčka s Vašutem u nosítek prostě nemá konec:)) a místo rodičů "Evy" zase Ilja Racek;) Uvidíme co bude dál, zatím postrádám uvěřitelnost, kterou původní Sanitka mohla rozdávat. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Z původní lehkonohé víly se stala stará bába, která si kecla na svoji tlustou zadnici. Trapná pididramátka, která se primárně točí kolem sexu, nebo alespoň toho, kdo s kým, kdy a proč. Esence toho nejhoršího, co se potácí kolem bludného kamene všech telenovel, si reklamní režisér (kdeže jsou ty doby, kdy točil filmy?) Renč spletl do tlustého biče a mával tímto kostrbatým lejnem, až se divák bojí, kdy se stárnoucí herecké hvězdy obnaží a jmou se kopulovat před kamerou. Bartákova hudba za něco stojí jen v těch okamžicích, kdy ji ukradl bratrům Ormům. ()

Galerie (394)

Zajímavosti (34)

  • Jiří Hubač odmítl vytvořit scénář pro pokračováni Sanitky, proto předal práva svému synovi Ivanovi, rovněž scenáristovi, který napsal nových 13 dílů. (kosticka7)
  • V dnešní době není v Praze na každý výjezd automaticky posílán lékař tak, jak je to zobrazeno v seriálu. (Chufu)
  • Pán oznamující doktoru Janderovi (Jaromír Hazlík) ve scéně, kdy Jandera zachraňuje člověka s nožem v srdci, že on je také lékař a má s tím jisté zkušenosti, je Peter Ziman, lékař, který provedl stejný zásah u pacienta, jemuž vrhač nožů probodl srdeční komoru a který za tento čin před časem dostal z rukou prezidenta republiky Zlatý záchranářský kříž. (Adrai)

Reklama

Reklama