Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KAREN SETTMAN BYLA MNOHEM VÍC, NEŽ KTERÁKOLIV Z NÁS. BYLA MY VŠECHNY! BYLA NAŠÍ RODINNOU...“ /// „Zjednodušená“ Netflixácká filmařina (žádný nabubřelý triky), sázející na nevočuměnou příběhou premisu a známej ksicht (pro jistu naklonovanej). Ten post-svět není nijaký nóvum, ale tenhle nápad tady asi ještě nebyl. Sedum jednovačnejch sester – sice žádný modelky, ale parádní (zase!) Naomi Rapace, která se nebojí ničeho (takže dokáže navázat spojení během spojení) a je dobře (pro děj), že jí během (až takový Bourneovský únikovky) docházej životy. Jeden neduh tahle podívaná má – je trochu (a zbytečně) rozvleklá. Ten čas nad údernejch 90 minut má na hodnocení větší vliv, než souhlas (či nesouhlas) s ideou dr. Cayman. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Těším se na svět, kde potkan bude nedostatkový zboží. 2.) Je nás tady prej moc a hledám řešení. 3.) Thx za titule „tkimitkiy“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE *** NAPĚTÍ * ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Koneckonců, nikomu, kdo je ochotný obětovat někoho ze své vlastní krve, se nedá plně důvěřovat.“ Tak tahle „scifárna“ mi sedla. Vytknout se jí sice dá až hanba, od impotence Úřadu účinně zasáhnout přes možnost nabourat se kamkoliv až po nesmrtelnost postav (největším „sci-fi“ je pak konec). Ale zaměřit se jen na nedostatky by byla velká škoda. Má jít o budoucnost...ale ta vypadá až nepříjemně reálně, snad o žádném výstřelku, ať už technickém či ideologickém, se nedá s jistotou říct, že tu za „pár let“ skutečně nebude. Ale pochopitelně nejvíc jde o souhru postav a opatření, bez kterých to nejde. O sestry jsem se bál, fandil jim. Užíval si napětí a atmosféru. A co říct k Noomi… maskéři jí samozřejmě pomohli, přesto dokázala vdechnout život 7 různým postavám, což by každý neutáhl, za to klobouk dolů. Vůbec je casting zajímavý, ač jde o hollywoodský film, norský režisér si přizval hned několik seveřanů a žádný z nich se neztratil (třeba takový Hagen, ten se pro role slizounů snad narodil). I přes výše zmíněné zápory končím na solidních 4*. ()

Reklama

Zeck 

všechny recenze uživatele

Úmorné dvě hodiny dystopického sci-fi pro dospělé, které působí ještě tupějším dojmem než obdobné kousky určené pro děti, které v posledních letech zaplavily sci-fi žánr jako rakovina a nedovolily studiím produkovat temné a krvavé sci-fi pro dospělé, když jim více něž dost sypaly romantické sci-fi pohádky pro děti s desetinou rozpočtu. To, co stačí pro čtrnáctiletou a čerstvě ovulující lolitu, to holt nestačí pro mě a pár useknutých prstů a prostřelených hlav na tom rozhodně nic nezmění. Od pohledu je to děsně low budget, CGI na úrovni průměrného televizním seriálu a charaktery postav ploché jak poprsí Rape.ace, které bohužel ukáže. Dojelo to na naprosto stejné neduhy jako obdobně nepovedená exhibice Hardyho v Degenách zločinu , zde o to víc umocněno tím, že měl vše na starost průměrný režisér, který zkrátka nedokázal ukočírovat hlavní postavu v dialozích se zeleným plátnem tak, aby vše působilo realisticky. Noomi tedy možná s vypětím všeho přehrávání vyprdne sedm různých charakterů do jednoho filmu, ale když se pak v postprodukci spojí do jednoho záběru, působí to spíše křečovitě, rozhodně ne přirozeně. Pokud film sráží mizerné triky, 7 hlavních postav, které na sebe reagují stylem, kdy úplně slyšíte režiséra jak řve: "odpověděla ti, otoč se doleva a reaguj", v lepším případě průměrné herecké výrony všech ostatních, dost debilní a nelogický scénář bez představivosti a sentiment, zbudou vám jen ty nahé kozy Noomi. Jestli je chcete mermomocí vidět, zajděte na ně do kina, jiný důvod k jeho návštěvě mít nebudete. 44 % ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Obrovská únava. To je to, čo som pociťoval na konci tohto filmu. Ono každý muž musí uznať, že pozerať sa sedemkrát na Noomi Rapace dve hodiny v kuse je vážnou hrozbou pre zdravý chod sexuálnych funkcií. A pritom to začalo tak nádejne. Čínsku cestu riešenia preľudnenia odrazu prevzal aj západ. Každej rodine ponechá jedno dieťa, ostatné vezme akože do kryobanky. Hovorím si no super, teraz budú demonštrácie a v ich popredí cigánske rodiny. Ale nič sa nestalo, dokonca v toto prípade bol film až napodiv rasistický, pretože mnoho detí majú iba biele rodiny. Naozaj sci-fi. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Pondělí má důvod k mlžení, Středa je kráva k nesnesení, Neděle toporná jako trám, osmý den schází nám … Sedmkrát obskurně ohavná a nic moc hrající Ňouma Rampičová v nesporně originální, svižné a akčně našlapané Vě-Fárně s výstižně přeloženým názvem Sedm pičí aneb Kde je, kurva, Pondělí?!. Ano, má to pár logických štěrbin, do kterých zdejší Aristotelové, yntelechtuánové každým coulem už podle pissemného projevu plného stylistických i gramatických anomálií, velkohubě strkají pokřivené prsty, protože to prý vůbec nebylo jako Stalker nebo Vesmírná odysea, které sice taky nepochopili a totálně se u nich otravovali, nicméně Dagles a Kamil Filcka říkali, že je to fajné a celé takové yntelygentňy, tož to tak musí být. Takže prostě další kulantní, hezky natočený a příjemně brutálně zábavný ze řetězu utržený Wirkola, nejste-li zrovna nějaký ten nepod- či nepřevzdělaný hnědopich. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Nakrúcať sa začalo na jeseň roku 2015 a to prevažne v Castel Studios na okraji Bukurešti. Filmový štáb točil aj v meste, dostal povolenie každú nedeľu medzi šiestou a desiatou hodinou ráno, keď uzavreli hlavnú triedu a nakrúcali veľké davové scény s päťsto komparzistami. (classic)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)
  • Prastrýko Willema Dafoea mal v 30. rokoch, 20. storočia podobný osud, ako jeho postava Terrence Settman. Vtedy bol opatrovníkom slávnych pätorčiat Dionnových, ktoré sa ako prvé na svete dožili dospelého veku. S ohľadom na rodinnú históriu, sa Dafoe cítil s úlohou dedka previazaný. (classic)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno