Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 5

Recenze (726)

nascendi 

všechny recenze uživatele

Mám, rád žáner sci-fi a mrzí ma, že spokojnosť pociťujem iba s jeho knižnou formou. Filmy, najmä tie, kde sa pokúšajú ukázať vzdialenú budúcnosť, technické výdobytky a mimozemšťanov sú spravidla na smiech a zastarajú ešte pred premiérou. Jednou z málo výnimiek bola v minulosti Gattaca, z istého hľadiska aj Kontakt a niekoľko ďalších diel. Preto som bol oprávnene zvedavý na 7 sestier s veľmi zaujímavým a stále aktuálnejším námetom. Ale tak ako u väčšiny filmov nakrútených v tomto storočí som bol sklamaný realizáciou, ktorej začiatok bol v deravom scenári, pokračovanie v nadbytku akčných scén a ukončil ju príšerný slovenský dabing. Pred mesiacom som videl ďalší film s Noomi Rapace a aj keď bol z iného súdka, dosť sa na seba podobali. Mrzí ma, že tak, ako sa začínajú všetky pivá podobať na jedno (Heineken), tak aj filmy sa nakrúcajú podľa jednej šablóny a budú stále ťažšie od seba odlíšiteľné. Otázkou je, či to ešte niekomu okrem mňa bude prekážať. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sedmkrát nádherná Noomi Rapace (blond byla super sexy) vs. jedna charakterem odporná Glenn Close. Kdo je víc? Výtečné postapokalyptické sci-fi dílko, které je originální, dobře vymyšlené i zahrané a také velmi drsné! A snad nám 7 životů sci-fi filmem do budoucna i zůstane, i když, kdo ví? S vysokým hodnocením však vůbec neváhám. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Úžasná věc a zřejmě překvapení roku! Trailer na What happened to Monday mě příliš neuchvátil, o to víc mě překvapil samotný film. Už při zjištění, že film má na svědomí režisér výborného Dead Snow 2 a Jeníčka a Mařenky, se dalo tušit, že tohle bude mým šálkem kávy a taky, že bylo. Zpočátku jsem měl obavy, že se bude jednat o ukecané futuristické, politické drama, které má mimochodem perfektní nápad, který by klidně mohl fungovat i v našem světě, jenže po půl hodině se film zvrtne v hodně akční a zběsilou jízdu. víceméně HON na sestry, které všechny jsou bojově zdatné a není nouze o drsné kontaktní souboje s úžasnou kamerou a solidní brutalitou. Tempo filmu je velmi rychlé, zábavné je to dostatečně, překvapí i pár zvratů, byť ten závěrečný bystřejší divák odhalí, ale já se po dlouhé době bavil doma při filmu jak už dlouho ne. Nečekal jsem to. A Noomi Rapace zřejmě životní role! 85% ()

choze 

všechny recenze uživatele

Námět o sdíleném životě sedmerčat BOŽÍ, scénář ale nedotažený (povrchně nahozené charaktery sester, nezajímavý dystopický svět...) a vizuál a akční scény laciné, nenápadité a bez drajvu. Dostat to do rukou schopnější scenárista a režisér s několikanásobným rozpočtem (směšných 20 mega), mohl z toho být druhý Minority Report nebo Gattaca. Noomi Rapace můžu, takže za ni velké plus, i když tu ve výživné sedmiroli nic extra nepředvádí. Tolik promarněného potenciálu. Český distribuční název nemohl být nudnější. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pocitovo je to u mňa vyššie ako priemer, i keď objektívne to priemer je. Netflixovská sci-fi záležitosť, aké sa na plátna kín nedostávajú a v tomto prípade sa tak natíska otázka, prečo podobne ladený film neostal iba na obrazovkách Netflixu. V podstate akčné, tak trochu béčkové spracovanie v mojich očiach ospravedlňuje viacero klišé, pretože sme si vedomí, že nesledujeme žiadny nový Blade Runner. Ale na také Minority report a jeho vykrádačku v závere si určite spomenieme. Lenže načo zbytočne kritizovať, keď som sa bavil a bavila ma aj Noomi. 70% ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • Herečka Noomi Rapace vytvárala s umeleckým maskérom Giannettom De Rossim každej sestre špecifický vzhľad a s kostýmovou návrhárkou Oanou Panescu farbu šatníku a typ oblečenia. Dospelé sestry sa dajú rozlišovať aj podľa účesov: Nedeľa - culík, Pondelok - dlhé vlnité vlasy, Utorok - ryšavá hlava, Streda - stredne dlhé vlasy, Štvrtok - krátke vlasy, Piatok - pletená čapica, Sobota - platinová blond. (classic)
  • Režisér Tommy Wirkola už dlho obdivoval herecký talent Noomi Rapace, ktorá mu prišla pre stvárnenie siedmych sestier, ako ideálna kandidátka. Wirkola vtedy herečke zavolal a oznámil jej, že by ju rád navrhol producentom pre hlavnú úlohu. Scenárista Max Botkin tento Wirkolov ťah popísal slovami: "geniálny nápad z Tommyho strany”. (classic)
  • Pôvodný scenár Maxa Botkina bol vybraný z Blacklistu najlepších nevyprodukovaných hollywoodskych scenárov za rok 2010. (WalterIK7)

Reklama

Reklama