Reklama

Reklama

Sedm životů, sedm sester, jedna společná identita. Originální akční sci-fi thriller o sedmi identických sestrách, které tají svou existenci před okolním světem. Dokud jedna z nich nezmizí. Přelidněný svět roku 2073 se řídí drastickým zákonem jednoho dítěte na rodinu. Pokud úřady objeví přestupek, mladší sourozenec je nesmlouvavě odebrán. V jednom bytě se ale už třicet let skrývá a žije sedm sester. Vypadají stejně, přesto je každá jiná a každá je svá. Všechny dohromady pak mají jednu identitu pro pohyb venku, kde vystupují jako jedna osoba a žijí jeden společný oficiální život. Chodí do školy, do práce, s kolegy do baru, vztahy pouze na jednu noc. Každá ze sester chodí ven jeden den v týdnu. Pondělí vychází v pondělí, Úterý v úterý a tak dále až je řada na Neděli. Jejich systém funguje po mnoho let skvěle. Až do toho dne, kdy se Pondělí nevrátí domů. Šest zbylých sester musí opustit svůj úkryt a zjistit, co se stalo. Jakákoliv chyba je ale může prozradit a jejich život se z pevného klidného řádu mění v napínavou futuristickou akci plnou adrenalinu a nečekaných momentů. (Bontonfilm)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (726)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nápad dobrý, ale naloženo s ním bylo trestuhodně. Celá zápletka a pointa byla stejně trapná, jako botox Glenn Closeový. Jediný, kdo to drží nad vodou, je nasazení Noomi, ale bohužel snažila se v mizerným filmu. Poslední čtvrthodina je jak ze špatný parodie, koho tyhle filmový konce jak přes kopírák ještě baví? ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Sedmkrát nádherná Noomi Rapace (blond byla super sexy) vs. jedna charakterem odporná Glenn Close. Kdo je víc? Výtečné postapokalyptické sci-fi dílko, které je originální, dobře vymyšlené i zahrané a také velmi drsné! A snad nám 7 životů sci-fi filmem do budoucna i zůstane, i když, kdo ví? S vysokým hodnocením však vůbec neváhám. ()

Reklama

Superpero 

všechny recenze uživatele

Fajnový akčňák z nevábné totalitní budoucnosti. Má to cool momenty a bavily mě matrixovský honičky, kdy uprchlice vybírá cestu podle pokynů operátorky. Noomi Rapace je na tuhle roli skvěle vybraná. Tý prostě věříte, že tam s rozbitou držkou střílí agenty a skáče z třetího patra do popelnice. Pointa není překvapující a ke konci jsem se už trochu nudil. ()

petero 

všechny recenze uživatele

V dystopickej budúcnosti kde je zakázané mať viac ako jedno dieťa sa narodia sedmorčatá. Dostanú mená podľa dní v týždni. Každé chodí von len v deň mena. Večer si spoločne sadnú a prejdú si čo v ten deň zažili aby ďalšia v nasledujúci deň mohla pokračovať v živote jednej osoby. V jeden deň sa však Pondelok nevráti domov. Na ďalší deň Utorok vychádza von aby zistila čo sa s Pondelkom stalo ... Po dlhom čase veľké prekvapenie na nečakane originálny a hlavne zábavný sci-fi akčňák s tentoraz konečne sympatickejšou Noomi Rapace v sedemnásobnej úlohe sestier ktoré začne vláda potajme litkvidovať a tak s každou ďalšou mŕtvou sestrou držíte tým zvyšným o to viac palce. Každému komu sa páčilo Equilibrium, In Time alebo Predestination odporúčam. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Na první pohled snaha o něco svežího a nového, plus čerpání z osvědčeně funkčního. Represivní režim ala Hunger Games, hranatá futuristická auta ala The Island. Lze namítat, že se tvůrci vizuálně drželi svojí opulentnostní trochu při zemi a že rok 2073 tu vypadá spíše jako 2037, ale ono co se za poloviční rozpočet oproti velkým spektáklům dá vytvořit ? Těžko lze hanit i až na dvě jména víceménně béčkový casting. Narozdíl od Glenn Close, která je mimo, se do toho Noomi Rapace opět opřela. Jednak jako akční hrdinka proti své vůli a jednak dávat 7 různých hereckých poloh asi není plně easy. Plus k dobru hraje i to, že takovouhle fyzickou roli "mužské hrdinky" dneska dokáže kromě ní zahrát jedině Charlize Theron. Vyjma posledních 20ti minut máme celkem slušný mix Bourna a čehosi s pochmurnou společensko post-apo atmosférou. Závěr je nepovedený a twist předvídatelný. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (16)

  • V máji roku 2015 mala herečka Noomi Rapace najskôr dvojtýždenné skúšanie pre úlohu siedmych postáv s rôznymi vlastnosťami. Ako sa napokon ukázalo najväčšou výzvou celého filmu nakoniec bolo desať týždňov na pľaci podkrovného bytu, keď vymýšľali, ako Noomi zahrá týchto sedem rôznych postáv naraz. (classic)
  • Celosvětová premiéra proběhla 5. srpna 2017 na Locarnském FF ve Švýcarsku. (Varan)
  • Scenárista Max Botkin prišiel s konceptom filmu už v roku 2001, vtedy boli ale ešte súrodenci vo filme muži. Keď sa následne do projektu zapojil režisér Tommy Wirkola, pripadalo mu, že urobiť zo súrodencov ženy by pridalo na dynamike. (classic)

Reklama

Reklama