Reklama

Reklama

Paranormal Activity 4

  • USA Paranormal Activity 4 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Příběh hororu Paranormal Activity 4 volně navazuje na druhý díl, v němž démonem posedlá Katie vyvraždila rodinu své sestry s výjimkou nemluvněte Huntera, které unesla neznámo kam. Uběhlo pět let a tahle dvojice s velice pohnutou minulostí se přistěhuje na poklidné americké předměstí, které záhy poklidné být přestane. Paranormální sílu na vlastní kůži pocítí především matka s dcerou, které žijí v sousedství Katie. Po prvních nevysvětlitelných událostech instalují v domě kamery a další bezpečnostní prvky a nestačí se divit tomu, co na nich uvidí. Jenže u toho se temné síly, které se nad nimi stahují, nezastaví. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (369)

Morien 

všechny recenze uživatele

Haha, na mě to působí, jako by se tvůrci rozhodli místo výdělečných módních hororů dělat postmoderní reflexivní umění navazující na mistry vyprázdněné narace a eklekticismu (aluze Shiningu jak sviň, hells yeah). Vlastně mi to přijde jako velmi pečlivě zkomponovaný troll na blbečky, kteří od série ještě něco čekají. A já jsem tedy jeden z nich. Po záběru na skupinu čarodějnic stojících v garáži v minulém díle jsem tady už čekala černé mše a lítání na koštěti, ale hořce jsem zaplakala, protože tvůrci začínají v každém dalším filmu úplně od začátku a používají stejné triky a vyšvihnou se až na konci a to nestačí. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem mít celou tuhle nablblou sérii z krku, tak jsem si pustil i čtyřku. Bývala by se mi popravdě líbila ze všech dílů nejvíc, je totiž žánrově nejméně "paranormalaktivní" a přibližuje se mým oblíbeným dementním béčkovým horrůrkům, má (v rámci B žánru) docela slušnou zápletku, i nějaké to napětí by se našlo, navíc tu hraje hezká maminka s ještě hezčí dceruškou... Jenže. Kamera stojí za vyližprdel, neboť je (pokud se nejedná o obrazy ze statických kamer) moderně rozklepaná, a to takovým způsobem, že z toho nezmutovaného dosud jedince (to jest mne) rozbolí oči. No a ten konec s tím zástupem... no nevím, třebá nám ho pětka zase nějak vysvětlí. Krista boha. Já osobně bych v pátém dílu chtěl vidět pokud možno co nejbrutálnější a nejděsivější smrt nejen Huntera, jeho tetičky i všech ostatních "satanistů", ale i celého filmového štábu. Aby se už pak nemohla točit žádná šestka. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Aj napriek tomu, že som veľký fanúšik serie P.A. - toto bolo viac ako zlé. Sklamaných bude veľmi veľa fanúšikov hororu. Je tu toľko negatív, že nemá zmysel ich vymenovávať. Čo hodnotím, ale najviac negatívne je záver. Smiešny, pateticky, trápny natoľko, že pobavil nejedného diváka v kine. Pre mňa osobne táto séria skapala treťou častou. A ani neviem či by som chcel aby sa to niekto snažil napraviť ďalším "vydareným" pokračovaním - 20%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže tu opět máme návrat do starých kolejí, ano strašení se koná, chování postav je ale pitomé a nevěrohodné. Proč vždycky rodiče kašlou na své děti, které jim tvrdí že něco není v pořádku? Nemůžu být s touhle krajně nevěrohodnou situací spokojen. Stejně jako s faktem, že kamery sice nahrávají jako o duši, ale nikdo se na jejich záznamy, s přibývajícím stoupajícím napětím, nekouká. Hodně začínám přemýšlet jestli další díl nevynechám. 3. díl nebyla přitom vůbec špatná podívaná. Bylo v něm strhující finále. Tady se sice finální rozuzlení koná, ale 5 minut považuji za docela výsměch. Navíc je 4. díl nesmyslně utahaný. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl téhle laciné série už jasně ukazuje, kdo je cílovou diváckou skupinou. Mladí (15tiletí) herci nejsou špatní, ale asi si sami dokážete představit obsah jejich dialogů. Ono potom ani není divu, pokud tahkle vypadá typická americká rodina - tata kravaťák, matka bývalá rozkuřovačka, týnejdžrovská dcerka s xichtem anděla, velkej barák, samej počítač, Kinect atd. - že jim přidávájí do každé domácnosti poltergaist, dyť já jim ho taky přeju! Po čtyřech dílech jsem se sice nikam nedostali, ale na druhou stranu, tohle jako samostatný článek působí aspoň trochu kompaktně. Na minulý díl to nemá, ale první a druhý to do kapsy strčí. Lekačky fungují dobře, jinak nic nového. 55% ()

Galerie (19)

Zajímavosti (22)

  • Přibližně první dvě minuty filmu, ve kterých je mimo jiné scéna z filmu Paranormal Activity (2007), kdy je proti kameře vymrštěno zakrvácené tělo ženy, byly omylem promítány v kině Cineworld v Nottinghamu, kam několik desítek dětí s rodiči přišlo na film Madagaskar 3 (2012). Kino se návštěvníkům omluvilo, vrátilo jim vstupné a darovalo volné lístky na další promítání. (JoranProvenzano)
  • Film bol do kín distribuovaný pod krycím názvom Elderly 4. (tarponko)
  • V kinectové kameře je vidět, jak se Alex (Kathryn Newton) jde podívat do prvního patra, co shodilo míč. V dalším záběru z normální kamery, kterou Alex nese dolů po schodech, ale míč není. (t.mon)

Reklama

Reklama