Reklama

Reklama

Nedaleko horského města, které se potýká s řadou únosů a vražd, se samotářský spisovatel Paul (Banderas) ze všech sil snaží vyplodit scénář v naději, že tím konečně odstartuje svou kariéru. Když se v restauraci za napjatých okolností seznámí s tulákem Jackem (Rhys Meyers), Paul mu nabídne nocleh. Podrážděný a neodbytný Jack se však brzy vetře k Paulově práci. Když se pak kvůli bouři ocitne odlehlá chatka bez přísunu elektřiny, oba muži rozehrají nerovnou hru kdo z koho, která ukončí minimálně jeden příběh. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (81)

ARI50 

všechny recenze uživatele

Konec mě šokoval dal bych plnou palbu ale kdyby aspon vykopali ty těla jsem spokojený a hodně překvapený protože jsem pokaždé čekal něco jiného a nakonec sem dostal hodně slušný film, pořád řešíte co a jak a podobně prostě paráda a na takovém místě si dokážu představit žít to by byla paráda hlavně hodně sluníčka a sněhu film jenom doporučuji :) ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Bohužel hodně průměrný film. Spisovatel, který byl kdysi slavný a nyní je na mizině a chlastá vezme jednoho dne domů chlápka, který se potuluje po okolí. Z toho chlápka se, ale vyklube magor, který je na útěku z vězení. Samozřejmě pak je vše, ale jinak a vše se zamotá. 40 procent ideální thriller do televize nebo na sračkovní program Čt po Večerníčku. ()

Reklama

zdenny 

všechny recenze uživatele

Tento film mi svou atmosférou připomínal „Tajemné okno“ s J. Deppem v hlavní roli. Podobností tam bylo víc – nejen atmosférické vyznění, ale i dům na samotě a osamělý spisovatel žijící tam. Zápletka byla klasická ve stylu „někdo se k tobě nakvartýruje a ty pomalu zjišťuješ, že již nejsi pánem ale spíš vězněm ve svém vlastním domě. Závěr, který divákovi vše přiblíží a vysvětlí, nemusel být až tak jakoby mírně překombinovaný. Čtyři hvězdy bych dal i za jiný závěr. Prostě se mi ten film líbil. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Když spisovatel píše někde na samotě knihu, nemá nápady a u přemýšlení usne, začnou se dít věci vskutku nevídané. Takhle to nějak vypadá když se řekne, že tvůrce políbila Můza? Rozvine se událost, která svým postupným vývojem čím dál víc překvapuje. Objeví se muž, který se spisovatelem rozehraje podivnou hru v rámci inspirace jeho příběhu. Ale je to skutečně hra anebo fakt? Psychologický ráz jednotlivce přichází do popředí, což vede ke zvědavosti, kdo z koho. Vývoj kupodivu nepředvídatelného děje jde svým přirozeným tempem kupředu a každou další minutou nabírá na intenzitě. Nějakého to napětí se sice vyskytuje, ale nějak tomu pořád chybí atmosféra. Každopádně výkon Antonia Banderase snímek hodně vyzdvihuje. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

  • Spisovatel jistě umí psát na psacím stroji a nepíše jenom jedním prstem jako je ukázáno v závěru filmu. (PROCESOR)
  • Filmovanie snímky prebiehalo na viacerých miestach v stredotalianskom regióne Lazio. (MikaelSVK)
  • Pri záverečnom výsluchu drží Jack (Jonathan Rhys Meyers) fotografiu v dvoch po sebe idúcich záberoch najskôr zospodu a potom zvrchu. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama