Reklama

Reklama

Spring Breakers

  • USA Spring Breakers (více)
Trailer 1

Čtyři sexy středoškolačky se rozhodnou vyloupit fast food, aby měly peníze na krátkou jarní dovolenou. Jenže to je jenom začátek… Při oslavách v motelovém pokoji se zábava zvrhne a překročí zákonnou hranici. Dívky jsou zatčené a stanou před soudem… pouze v bikinách se ocitnou v soudní síni, kde za ně překvapivě zaplatí kauci nechvalně proslulý místní gangster Alien (James Franco). Alien vezme dívky pod svá křídla a začíná ta nejdivočejší jarní jízda, co pamatují. Na oko drsný Alien má i citlivou stránku, a tak si ho mladé školačky zamilují a vydávají se společně na prázdniny, o kterých se žádné z nich ani nezdálo. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (578)

novoten 

všechny recenze uživatele

Jestli se něco povedlo, tak zmrzačení veškerých diváckých očekávání. Svěžest, lehkost nebo přirozená žhavost jsou smeteny pryč vychtěným a zoufale repetitivním zabíráním všeho, co tančí, natřásá se nebo se vůbec jakkoli netradičně hýbe. Ta pravá rána pod pás je ale scénář, který psal třináctiletý chlapec, co se doma o prázdninách zoufale nudí a ve své bujné fantazii právě utváří story o tom, co asi v tu samou dobu dělá ta partička nedostižných holek ze střední za rohem. A asi nikoho nepřekvapí, že tím pádem nefungují postavy, dialogy, příběh ani nic. Snad jen pár fajn songů, co by za jiných okolností přivodily letní náladu a Martinezův hypnotický soundtrack, který ovšem v tomhle maglajzu běží téměř naprázdno. ()

Jordan 

všechny recenze uživatele

Korine - bard, hovorca a kritik MTV generácie 90-tych rokov úspešne podáva generačnú výpoveď mladých ľudí z USofA 21. storočia. Tie dialógy (meniace sa na monológy a späť, repetitívne a prázdne) - to sú úžasné a bohužiaľ pravdivé slogany tejto generácie... Veľmi zaujímavý film - aká je morálka dnešných "detí", ktoré sa nudia, chcú byť šťastné, no nevedia ako, hľadajú sa v drogách, bezduchej zábave, hlasnej hudbe, dobrodružstvách a neviazanom sexe - no nie sú schopné znášať následky. Plno skvelých scén. Telefonovanie s mamami mrazí. Scéna, ako predvádzajú Faith svoju lúpež na parkovisku pred reštauráciou je ešte desivejšia, ako samotná lúpež. Franco je coolovo slizký, totálny zmrd. Nečudujem sa Herzogovi, že má toho chlapca rád - nastavuje zrkadlo šialenstvu menom USA a robí to pestrofarebne, zadúšajúco a drzo. Čubky! ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Tohle kouzelně klame tělem - tedy těly, čtyřmi, dokonale mrdatelnými (to je nejvýstižnější popis). Ale jim navzdory, tohle není blbina pro teenagery, ale naopak art o teenagerech. Byť myšlenkově ne zrovna nejúchvatnější, ale ani ne nezajímavý. A přinejhorším se může mužský divák rozhodnout poslat trochu krve z mozku tam dolů, a bavit se vnadným vizuálem. 7/10 ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Předně bych chtěl říct, že tohle bylo určitě snesitelnější, než Korineho scenáristický debut. Ale to taky nebylo nijak složité, vzhledem ke kvalitě jeho debutu. Spring Breakers je film o mladých (?) pro mladé. Harmony se zde opět vyžívá v tom, že překračuje… ne, on už ani ty hranice nepřekračuje, on je ničí. Ničí hranice čehokoliv (dobrého vkusu, morálky) za zvuku dubstepu a vyžívá se v tom. A upřímně, pár částí mě i bavilo (slow-motion scéna s písní Britney Spears byla asi ta nejpovedenější část filmu), jenže mě štvalo to neustále opakování scén a konec, který, řekněme symbolizuje, proč tohoto "pána" neuznávám - on si žije ve svém vlastním světě, kde normální pravidla neplatí. Ok. Ale když se mě snaží přesvědčit, že tohle by mohl být reálný svět a pak se ještě skrze tohle pokouší něco sdělit o životě… ne, díky. Film na jedno použití. 55 %. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Možná trochu víc alternative, než by bylo záhodno. Z diváckého hlediska velmi nepřehledný a "nepříjemný" film, který toho říká docela dost a dokonce to má ve finále hlavu i patu, ale je to tak špatně uchopené (dramaturgie, dialogy) a nepřehledně natočené a nedotažené (střih, x wtf scén), že to jenom málokdo pobere a vytěží z toho trochu toho filmového zlata, které tam někde je. V podstatě definice dnešní doby a mládeže, ale velmi snadno by to divák mohl přehlédnout a skončit u toho, jaké to vlastně byla bezmyšlenkovitá krávovina. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (22)

  • James Franco zůstával v roli Aliena i v době, kdy se nenatáčelo. Čtveřice hlavních hereček s ním pak mohla normálně mluvit až během propagace filmu. (Brousitch)

Reklama

Reklama